0 ΣΧΟΛΙΑ

Στην Ηγουμενίτσα το Cruise Europa με 69 διασωθέντες του Norman Atlantic


Λίγο πριν από τις 20.00 της Δευτέρας έδεσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το πλοίο Cruise Europa, το οποίο μετέφερε 69 διασωθέντες από το Norman Atlantic, μεταξύ των οποίων και 38 Έλληνες.

Στο πλοίο ανέβηκαν αμέσως γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν κάποιοι από τους διασωθέντες χρειάζονται να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο.

Στο λιμάνι περιμένουν συγγενείς και φίλοι διασωθέντων, προκειμένου να παραλάβουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έζησαν δραματικές στιγμές όταν στο Norman Atlantic ξέσπασε φωτιά και έμεινε ακυβέρνητο εν μέσω ιδιαίτερα άσχημων καιρικών συνθηκών.

Οι επιβαίνοντες του Norman Atlantic διασώθηκαν κυρίως από αέρος με Super Puma που τους μετέφεραν στα παρακείμενα πλοία ή στο Μπάρι της Ιταλίας, ενώ κάποιοι κατάφεραν να διαφύγουν με σωσίβιες λέμβους.

Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα του Cruise Europa έκανε μία από τις πρώτες ηρωικές προσπάθειες με μια σωσίβια λέμβο να πλησιάσει το φλεγόμενο πλοίο, ωστόσο οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την επιτυχία του εγχειρήματος.

Το κρουαζιερόπλοιο μετά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενδέχεται να δέσει και στην Πάτρα.

Αργότερα το βράδυ αναμένεται και το C-130 με Έλληνες διασωθέντες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Στο C-130 επιβαίνουν διασωθέντες που είχαν μεταφερθεί στο Λέτσε και το Μπάρι. Στο αεροδρόμιο έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι των διασωθέντων.

 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ