0 ΣΧΟΛΙΑ

Πρωτιά για Sirmacis


Ο Λετονός, Ralfs Sirmacis, προηγείται μετά την πρώτη ημέρα του 62ου Ράλι Ακρόπολις με τον Alexey Lukyanuk να βρίσκεται μόλις 8 δευτερόλεπτα πίσω του.

1ο Σκέλος - Σάββατο 7/5

SS1 - Νέα Γραβιά 1 (25,70 χλμ.)

Κατάσταση οδοστρώματος: Μαλακό χώμα, σημεία με λάσπη

Ο νεαρός Ralfs Sirmacis έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην E.Δ. 1 του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, με τον Alexey Lukyanuk να ακολουθεί με διαφορά 4,4 δλ. Ο Λάμπρος Αθανασούλας σημείωσε τον 3ο ταχύτερο χρόνο, 22,9 δλ. πίσω από τον Sirmacis. Ο Kajetan Kajetanowicz βγήκε εκτός δρόμου και έχασε 14 λεπτά.

SS2 - Άμφισσα 1 (14,29 χλμ.)

Κατάσταση οδοστρώματος: Μαλακό χώμα

Ο Kajetan Kajetanowicz ήταν ο ταχύτερος, παρά το γεγονός πως στην Ε.Δ. 1 τουμπάρισε, χάνοντας πολύ χρόνο. Ο Ralfs Sirmacis αύξησε τη διαφορά του από τον Alexey Lukyanuk στα 26 δλ. Ο τελευταίος έχασε κάποιο χρόνο λόγω κλαταρίσματος και ο Λάμπρος Αθανασούλας κατάφερε να τον πλησιάσει στα 5,6 δλ. στη γενική κατάταξη.

SS3 - Παλαιοχώρι 1 (12,43 χλμ.)

Κατάσταση οδοστρώματος: Σκληρό χώμα

Ο Alexey Lukyanuk σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην EΔ 3, αλλά, όπως και στον Λάμπρο Αθανασούλα, χρεώθηκε με ποινή 10 δλ. για πρόωρη εκκίνηση στην ΕΔ 3. Έτσι, ο Ralfs Sirmacis προηγείται στη γενική κατάταξη με διαφορά 27,3 δλ. από τον Alexey Lukyanuk, ενώ ο Λάμπρος Αθανασούλας απέχει 14,6 δλ. από τον Ρώσο οδηγό.

SS4 - Νέα Γραβιά 2 (25,70 χλμ.)

Κατάσταση οδοστρώματος: Μαλακό και γλιστερό χώμα

Ο Kajetan Kajetanowicz σημείωσε τον 1ο χρόνο στην ειδική, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με κολλημένο γκάζι. Ο Alexey Lukyanuk μείωσε τη διαφορά από τον επικεφαλής του αγώνα, Ralfs Sirmacis, στα 19 δλ. Ο Jaromir Tarabus, με το 2ο καλύτερο χρόνο στην ειδική, πέρασε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, 9,4 δλ. μπροστά από τον Λάμπρο Αθανασούλα.

SS5 - Άμφισσα 1 (14,29 χλμ.)

Κατάσταση οδοστρώματος: Γλιστερό χώμα

Ο Kajetan Kajetanowicz σημειώνει έναν ακόμα πρώτο χρόνο, παρόλο που σε αυτήν την ειδική είχε πρόβλημα με τα φρένα του Fiesta R5. Ο Ralfs Sirmacis εξακολουθεί να προηγείται έπειτα από πέντε ειδικές, με αυξημένη μάλιστα διαφορά, στα 20,7 δλ., από τον Alexey Lukyanuk. Ο Jaromir Tarabus παραμένει 3ος, αλλά ο Λάμπρος Αθανασούλας μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στα 8,7 δλ.

SS6 - Παλαιοχώρι 2 (12,43 χλμ.)

Κατάσταση οδοστρώματος: Σκληρό χώμα και λάσπη

To τέλος της πρώτης ημέρας βρίσκει τον Ralfs Sirmacis να ηγείται της γενικής κατάταξης, με τον Alexey Lukyanuk να βρίσκεται μόλις 8 δλ. πίσω του. Ο Jaromir Tarabus είναι στην 3η θέση, 19,5 δλ. μπροστά από τον Λάμπρο Αθανασούλα, o οποίος έχασε χρόνο στην τελευταία ειδική, λόγω της φθοράς των ελαστικών.

2ο Σκέλος - Κυριακή 8/5

Το 2ο σκέλος περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, με πρώτη το κλασικό Ελευθεροχώρι, μήκους 17,87 χλμ. και τη συνέχεια να δίνεται στο επίσης κλασικό Ρεγκίνι των 11,61 χλμ. Πριν από το ενδιάμεσο σέρβις, που, όπως και τα υπόλοιπα, θα πραγματοποιηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας όπου και το Αρχηγείο του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, τη μήκους 33,86 χλμ. Ελάτεια-Καρυά, η οποία ξεκινάει από το χωριό Ελάτεια και με κατεύθυνση προς Ζέλι τερματίζει στην Καρυά, πάνω από τα Καμένα Βούρλα.

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ