1 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Παύλος Μάμαλος σοκάρει: Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο

Συγκλονιστική εξομολόγηση από τον χρυσό Παραολυμπιονίκη


Η εκδήλωση στη Βουλή -την Παρασκευή- προς τιμήν των αθλητών που τίμησαν την Ελλάδα με την συμμετοχή τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν γεμάτη συγκίνηση. Όσοι πήραν τον λόγο έκαναν τους πάντες μέσα στην αίθουσα να λυγίσουν αφού κάποιοι με δάκρυα στα μάτια περιέγραψαν τι έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια

Αδιόριστοι, χωρίς εισόδημα και με μοναδικό στήριγμα την οικογένεια τους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι... νικητές της ζωής, αλλά η καθημερινότητα τους είναι έτοιμη να τους “ισοπεδώσει”, όπως τόνισε με ευστοχία κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης.

Σε αυτό το πρόβλημα αναφέρθηκε και ο Παύλος Μάμαλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Freddo”. Μπορεί την ώρα που αγωνίζεται να είναι... λιοντάρι και πηγή απίστευτης δύναμης, αλλά η ανεργία είναι το μεγάλο του βάσανο, αφού είναι αδιόριστος από το 2009 και το μεγάλο του όνειρο είναι να μπει στο Ναυτικό, κάτι που ο αρμόδιος υπουργός του είπε πως θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει.

“Να σας πω ότι αυτή τη στιγμή είμαι άνεργος! Με το επίδομα των 700 ευρώ που λαμβάνω, μετά βίας μπορώ να καλύπτω τα προσωπικά μου έξοδα ως αθλητής, ως Ολυμπιονίκης. Έχω μεγάλη όρεξη για δουλειά. Αυτό που ζητάω λοιπόν είναι να διοριστώ στο Δημόσιο, να κάνει και η Ελλάδα κάτι και για μένα”, αναφέρει αρχικά στην εφημερίδα “Freddo”.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, λίγο πριν τους Αγώνες του Ρίο. “Πέρασα πολύ δύσκολα με την πρώην σύζυγο μου. Όμως, αν είσαι τυχερός -και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό- τελικά βρίσκεται ένας άνθρωπος με δύναμη ψυχής, η Ευαγγελία, που σε τραβάει από αυτό το ψυχικό αδιέξοδο. Σκέφτηκα λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς να βάλω τέλος στη ζωή μου” τόνισε.
ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Okonski21R - 8/10/2016 20:34

Παύλο πολλοί συνάνθρωποι μας βιώνουν δυστυχία στην καθημερινότητα τους, και η οικονομική κρίση έχει συμβάλει στην επιδείνωση της κατάστασης. Εγώ να σου ευχηθώ να διοριστείς στο Δημόσιο γιατί το αξίζεις και μας το απέδειξες πρόσφατα.


Να ξέρεις όμως ότι και τα λεφτά στο Δημόσιο για όσους ανήκουμε στο ενιαίο μισθολόγιο είναι... Συνέχεια ελάχιστα (640 παίρνει ο νεοδιόριστος καθηγητής), οπότε σου εύχομαι διορισμό στα ειδικά μισθολόγια που ακόμα έχουν αξιοπρεπείς μισθούς.

ΕΠΟΜΕΝΟ