0 ΣΧΟΛΙΑ

DIGEA: Η μη αποπληρωμή των οφειλών του Mega απειλεί συνολικά την τηλεοπτική αγορά

Mybet Casino: 750+ παιχνίδια & φρουτάκια Novomatic
Αρμόδιος ρυθμιστής MGA. 21+. ΚΕΘΕΑ: 210 9237777

Την ώρα που οι εργαζόμενοι του Megaπέτυχαν μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που έκαναν για να μην μεταβληθεί το τηλεοπτικό σήμα του σταθμού, η Digeaμέσω στελεχών της αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος για την τηλεοπτική αγορά συνολικά, αλλά και για τη λειτουργία της ίδιας της εταιρείας από το γεγονός ότι δεν έχουν αποπληρωθεί οι οφειλές του Mega.

Έως την εκδίκαση της κύριας προσφυγής ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων το τηλεοπτικό σήμα του Mega δεν μπορεί να μεταβληθεί, όπως είχε προειδοποιήσει η Digea ότι θα συνέβαινε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Όμως, παράγοντες της Digea διαβλέπουν κίνδυνο για την τηλεοπτική αγορά και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της και κατ’ επέκταση του συνόλου των τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν μέσω αυτής.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη του παρόχου, η Digea έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο επικοινωνίας και ανοχής σε ότι αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, και πλέον τίθεται θέμα για την ομαλή λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς.

Η Digea βάσει της άδειας λειτουργίας της οφείλει να έχει ίση μεταχείριση προς το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς οποιαδήποτε διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση ενός από αυτά θα δημιουργούσε ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού στην τηλεοπτική αγορά.

Η καταβολή αντιτίμου από όλα τα κανάλια (και ειδικά από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας) είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της Digea, καθώς σχετίζεται άμεσα με τη ρευστότητά της.

Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα απέναντι και στο ίδιο το κράτος».

Οι ίδιοι προσθέτουν: «Η ρευστότητα της Digea με τη σειρά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποπληρωμή των οφειλών της εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων. Το Mega, όταν δεν καταβάλει το αντίτιμο για την ψηφιακή του εκπομπή, στην πραγματικότητα δεν πληρώνει ούτε το ελληνικό δημόσιο για τη χρήση της συχνότητας.

Την τρέχουσα περίοδο η Digea, πρέπει να καταβάλλει στο κράτος την προβλεπόμενη από τη σύμβασή της δόση για τη χρήση των συχνοτήτων, διαφορετικά τίθεται θέμα για τη λειτουργία της και κατ’ επέκταση για τη λειτουργία όλων των τηλεοπτικών σταθμών.

Οι δανείστριες Τράπεζες της Digea έχουν ειδοποιήσει την εταιρεία ότι λόγω του Mega κινδυνεύει με καταγγελία το δικό της ομολογιακό δάνειο. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα διαφορετικά θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία της. 

«Στην παρούσα φάση και εάν η εταιρεία συνεχίσει να ανέχεται την μη αποπληρωμή της οφειλής του Mega», προσθέτουν οι ίδιες πηγές από τον πάροχο του ψηφιακού σήματος, «θα βρεθεί στη λίαν επικίνδυνη θέση να υποθάλπει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των υπολοίπων πελατών της. Διότι δίνει τη δυνατότητα στο Mega να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και να απορροφά μερίδιο από τη διαφημιστική αγορά, χωρίς να αποπληρώνει τις οφειλές του, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι είναι συνεπείς.

Επιπλέον, εάν γίνει αποδεκτή η πρακτική του Mega, η Digea «ανοίγει την πόρτα» και στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς -οι οποίοι μέχρι σήμερα είναι συνεπείς- να δημιουργήσουν οφειλές, κάτι που θα οδηγήσει την εταιρεία σε οικονομική ασφυξία.

Όπως γίνεται κατανοητό  η Digea είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στα προβλεπόμενα μέτρα από τη μεταξύ των μερών σύμβασης παροχής υπηρεσιών, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της και προστατεύοντας εμμέσως με τον τρόπο αυτό, τους χιλιάδες εργαζομένους αλλά και τις επιχειρήσεις όλων των υπόλοιπων σταθμών των οποίων οι ιδιοκτήτες καταβάλλουν κανονικά το αντίτιμο για την εκπομπή τους».

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ