1 ΣΧΟΛΙΑ

Τζιχαντιστές εκτέλεσαν... τζιχαντιστές στη Συρία

Mybet Casino: 750+ παιχνίδια & φρουτάκια Novomatic
Αρμόδιος ρυθμιστής MGA. 21+. ΚΕΘΕΑ: 210 9237777

Τζιχαντιστική συριακή οργάνωση ανταρτών, που έχει συνάψει σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, εκτέλεσε 41 τζιχαντιστές του πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία και οργανώσεων που έχουν συμμαχήσει μαζί της, εν μέσω των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων οργανώσεων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, γνωστοποίησε ΜΚΟ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οργάνωση Τζουντ Αλ Άκσα εκτέλεσε τη Δευτέρα χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα 41 από τους αντιπάλους της στην κοινότητα Χαν Σεϊχούν, όμως οι θάνατοί τους δεν επιβεβαιώθηκαν παρά μόλις την Παρασκευή.

Στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, την οποία ελέγχουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της αντάρτες και τζιχαντιστές, αναμετρώνται εδώ και πέντε ημέρες η Τζουντ Αλ Άκσα με το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ και συμμάχους του.

Το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ μάχεται στο πλευρό άλλων οργανώσεων ανταρτών, κάτω από τα λάβαρα του μετώπου Ταχρίρ Αλ Σαμ. Οι μάχες έχουν επεκταθεί και στη γειτονική επαρχία Χάμα.

Στις συγκρούσεις αυτές, κατά τον απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 125 μαχητές, συμπεριλαμβανομένων των 41 που εκτελέστηκαν.

Τον Οκτώβριο το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ ανακοίνωνε ότι συμμαχούσε ξανά με τη Τζουντ Αλ Άκσα, οργάνωση που η Ουάσινγκτον θεωρεί «τρομοκρατική» και πολλοί αντάρτες απεχθάνονται. Αλλά πριν από περίπου έναν μήνα, άλλαξε στάση και εκδίωξε την Τζουντ Αλ Άκσα από τις τάξεις της.

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21 - 17/2/2017 19:42

χαλασε πια ο κοσμος...

ΕΠΟΜΕΝΟ