0 ΣΧΟΛΙΑ

Αποσύρθηκε επίσημα από την διεκδίκηση των Ολυμπιακών του 2024 η Βουδαπέστη


Είναι πλέον επίσημο. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η Βουδαπέστη αποσύρθηκε από την διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων του 2024.
Η απόφαση πάρθηκε μετά την συγκέντρωση περισσότερων από 266 χιλιάδων υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την υποψηφιότητα της ουγγρικής πρωτεύουσας. ρκεί να αναφέρουμε ότι αρκούσαν μόλις 138.000 υπογραφές (το 10% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της Βουδαπέστης) για να καταστεί υποχρεωτική η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρία Βίκτορ Όρμπαν σημείωσε ότι ήταν πλέον αδύνατη η συναίνεση αφού μέλη της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν την υποψηφιότητα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, τυχόν επιμονή του Όρμπαν θα έβαζε τέλος και στα σχέδιά να διεκδικήσει την πρωθυπουργία για τέταρτη φορά με τις εκλογές να είναι προγραμματισμένες τον Απρίλιο του 2018.

Πλέον απομένουν το Παρίσι και το Λος Άντζελες στην διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων του 2024. Το γεγονός αυτό φουντώνει τις φήμες για διπλή ανάθεση, της διοργάνωσης του 2024 και του 2028.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι στην κούρσα για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων είχαν τεθεί αρχικά το Αμβούργο, η Βοστόνη, η Ρώμη, η Βουδαπέστη και το Παρίσι. Το Αμβούργο όμως αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά το «όχι» που είπαν οι πολίτες στο στο σχετικό δημοψήφισμα που είχε διεξαχθεί. Η Βοστόνη αποσύρθηκε λόγω του δυσθεώρητου κόστους με το Λος Άντζελες να καταθέτει τελικά φάκελο, ενώ η Ρώμη απέσυρε την υποψηφιότητά της για τον ίδιο περίπου λόγο αφού η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι, δεν υποστήριζε αυτό το ενδεχόμενο λόγω του υψηλού κόστους.

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ