0 ΣΧΟΛΙΑ

Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικό τουρνουά φιλίας και αλληλεγγύης στη Νέα Ιωνία

Η ποδοσφαιρική ομάδα  της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η προσφυγική ομάδα «Ποδοσφαιρικό Δίκτυο Προσφύγων Αθηνών» και αι οι σύλλογοι παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, και Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ν. Ιωνίας για το μπλόκο της Καλογρέζας, διοργανώνουν σήμερα 20 Μαρτίου από τις 4μμ ποδοσφαιρικό τουρνουά φιλίας και αλληλεγγύης

Mybet Casino: 750+ παιχνίδια & φρουτάκια Novomatic
Αρμόδιος ρυθμιστής MGA. 21+. ΚΕΘΕΑ: 210 9237777

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Φεστιβάλ ποδοσφαίρου, είναι αυτό που θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας. Και το ποδοσφαιρικό φεστιβάλ, που χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές ως «Τουρνουά Φιλίας και Αλληλεγγύης» είναι συνέχεια της χθεσινής ημερίδας-συζήτησης που έγινε στη XELEXPO, διοργάνωσε  το Ινστιτούτο Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (Ι.Δ.Ε.Α.Δ.) και αφορούσε τη συνεισφορά των προσφυγικών αθλητικών σωματείων στη κοινωνία του ποδοσφαίρου. Γι΄ αυτό και στο τουρνουά, που διοργανώνεται με την αιγίδα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, θα συμμετέχουν εκτός από τη διοργανώτρια και  οι ομάδες βετεράνων ποδοσφαιριστών  της ΑΕΚ, της Νέας Ιωνίας, του Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και προσφυγική ποδοσφαιρική ομάδα «Δίκτυο Προσφύγων Αθλητών».  Το ποδοσφαιρικό φεστιβάλ, εντάσσεται στο πλαίσιο των αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας και αφορά στο μπλόκο της Καλογρέζας και την πράξη αντίστασης των νέων της περιοχής κατά του γερμανικού φασισμού.

«Ως ομάδα, που με τη δράση μας στηρίζουμε τους πρόσφυγες, αλλά και εκδηλώσεις που αφορούν στον πολιτισμό που διακρίνει το λαοφιλέστερο άθλημα παγκοσμίως, δηλαδή το ποδόσφαιρο, συμμετέχουμε οργανωτικά στην εκδήλωση που οργάνωσε το Ινστιτούτο Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου και αφορά στη συνεισφορά των προσφυγικών αθλητικών σωματείων στη κοινωνία του ποδοσφαίρου. Φιλοδοξία μας μάλιστα είναι αυτή ξη εκδήλωση να ενταχθεί και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και από τη νέα περίοδο να δημιουργηθεί ένα πανελλήνιο ποδοσφαιρικό τουρνουά, με τη συμμετοχή, όλων των ομάδων που έχουν προσφυγικές ρίζες», μας τόνισε μεταξύ άλλων ο εκ των διοργανωτών και «ψυχή» της ποδοσφαιρικής ομάδος που έχει δημιουργήσει η γενική γραμματεία Αθλητισμού Ανδρέας Μαλάτος. Και μας μίλησε με θαυμασμό για τις διοικήσεις των Συνδέσμων βετεράνων ποδοσφαιριστών του Απόλλων Σμύρνης, της Νέας Ιωνίας και της ΑΕΚ, που αγκάλισαν την εκδήλωση.

Σπουδαίοι άσοι στην αποστολή της ΑΕΚ

Σημαντικό λοιπόν το σημερινό τουρνουά. Γι’ αυτό και ο εκ των εκλεκτόρων μαζί με τον Γιώργο Καραφέσκο της ομάδας των βετεράνων της ΑΕΚ, Μιχάλης Σιμιγδαλάς, επεδίωξε να «επιστρατεύσει» ο, τι καλύτερο μπορούσε, που θα αντιπροσωπεύει και σημαντικό κομμάτι από την ζώσα ιστορία της ΑΕΚ. Με τους βετεράνους της «Ένωσης» λοιπόν, αναμένεται στην εκδήλωση να δώσουν μεταξύ άλλων παρόν  οι: Στέλιος Σεραφείδης, Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Θωμάς  Μαύρος, Γιώργος Κεφαλίδης,  Γιώργος Καραφέσκος, Απόστολος Τόσκας, Χρήστος και Μάριος Αρδίζογλου, Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Λάμπρος Γεωργιάδης, Γιώργος Βλαντής, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Μάκης Χατζής, Χάρης Κοπιτσής, Ντανιέλ Μπατίστα, Μιχάλης Καρούσης, Μιχάλης Πιθαρούλης, Χαράλαμπος Ζαρωτιάδης,  Γιώργος Καραπλάγκας, Στέφανος Πορφύρης, Σεραφείμ Σοφιανίτης, Τάσος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Ζήσης, Θωμάς Λαγινάς, Λεωνίδας Δαδίτσος, Τριαντάφυλλος Παντελίδης,  Στέφανος Καλεντέρογλου, Κοσμάς Πεσιρίδης. Πιθανή επίσης και η προσέλευση των Λάκη Νικολάου, Χρυσόστομου Μιχαηλίδη, Μιχάλη Βλάχου, που ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στον αγώνα που έδωσαν της περασμένη Δευτέρα οι «κιτρινόμαυροι» βετεράνοι με την ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Ηλία Ατματσίδη, Βαγγέλη Βλάχου. Με την αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ θα είναι παρόντες εκτός των προπονητών Μιχάλη Σιμιγδαλά-Γιώργου Καραφέσκου  και οι Νίκος Σεβαστόπουλος, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Σπυρόπουλος, Άρης Τσαχουρίδης Χρήστος Αντωνόπουλος. Επίσης, οι Βασίλης Αλεξανδρής, Γιάννης(Φάντροκ) Γάσπαρης, Γιώργος Βούλγαρης, Κώστας Καρυδόπουλος. Αναμένεται και ο Κυριάκος Χήνας, μέλος της Λέσχης πολιτισμού και ιστορίας της ΑΕΚ, που και αυτός ήταν εισηγητής χθες στην εκδήλωση της XELEXPO, μιλώντας για τη συνεισφορά  των προσφυγικών σωματείων στην τοπική κοινωνία και αναλύοντας το παράδειγμα της Α.Ε.Κ Και φυσικά το επίτιμο μέλος των παλαιμάχων της ΑΕΚ και εκπρόσωπος της διοίκησης του σωματείου ως υπεύθυνος εφόρων  Κώστας Μάρκου.

Οι αποστολές των άλλων ομάδων και το πρόγραμμα

Με την ομάδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, θα πάρει μέρος μεταξύ άλλων και ο πάντα ευαισθητοποιημένος σε ανθρωπιστικά θέματα Νίκος Μαλιαρης, που έχει σημαντική συμβολή στη δράση βετεράνων και είναι ενεργό μέλος στη διοίκηση των βετεράνων της Προοδευτικής. Και φυσικά ο Ανδρέας Μαλάτος, ο Αλέκος Κουκής, που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Φωστήρα και Εθνική Νέων και είναι εκ των «πνευμόνων» της ομάδος, ο Πανταζής Μαγκλάρας και ο Χρήστος Πολύζος, με τη σημαντική ποδοσφαιρική δράση ως ενεργός άσος, αλλά και τώρα με συμμετοχή μεταξύ άλλων και στους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού. Με την ομάδα της Νέας Ιωνίας στην οποία ηγείται ο Γιώργος Ουσταμπασίδης, που έχει και ρόλο προπονητή, αναμένεται μεταξύ άλλων να αγωνιστούν οι Δαμιανός, Σταυρόπουλος, Ντελέζος, Μαχάς, Κασάπης, Θωμόπουλος, Πουλόπουλος, Τασος Ελένης, Λιάπης, Χονδρογεωργόπουλος, Σωτηρόπουλος, Σαμακουρής, Ελευθεριάδης, Ντάντουλας, Παπαδόπουλος, Δημήτρης Τσικριτέας, Γιάννης και Γιώργος Παπαδάκης,  Δημητσάνας και άλλοι. Με την ομάδα των βετεράνων του  Απόλλωνα Σμύρνης, στους οποίους πρόεδρος είναι ο Βασίλης Μαστρακούλης, αναμένεται να είναι παρόντες στην αποστολή ο Αριστείδης Καμάρας, που χθες ήταν εκ των εισηγητών στην εκδήλωση της XELEXPO και μίλησε για τον αθλητικό πολιτισμό της Μικράς Ασίας και το παράδειγμα του Απόλλωνα Σμύρνης. Και ακόμη, ο αντιπρόεδρος Κώστας Παπαγεωργίου, ο Βασίλης Κυριακού, ο Νίκος Βενεδίκης, και οι Ασφής, Ράπτης, Τριάντης, Βιτζέκας, Αργυρίου, Μπόντζος, Αποστόλου, Σιλεβίστας, Βελέντζας, Αθανασιάδης, Ζουμπατόπουλος, Μήτσης Εμμανουήλ Κόκκινος Ξανθόπουλος, Κρινόπουλος, Μασούρης, Λαζάρου, Σκούρας, Ράμμος Βαλλίδης

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

16:00 Τελετή έναρξης

16:15  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού-Ποδοσφαιρικό δίκτυο προσφύγων Αθηνών

17:00  Παλαίμαχοι ΑΕΚ-Παλαίμαχοι Νέας Ιωνίας

17:45 Παλαίμαχοι Απόλλων Σμύρνης-Νικητής Α΄ αγώνα

18:20  Νικητής Β΄ αγώνα-Νικητής Γ΄ άγώνα

18:55 Τελετή λήξης

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ