V
27 ΣΧΟΛΙΑ

Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης (VIDEO)

Ο σπουδαίος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο για πολλούς μήνες

Από τη ζωή έφυγε το μεσημέρι της Παρασκευής ο αγαπημένος ηθοποιός  Στάθης Ψάλτης. 

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Η πάλη -αρχικά- με τον καρκίνο του πνεύμονα έγινε όμως άνιση όταν εντοπίστηκαν μεταστάσεις. Παρόλα αυτά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου εξάντλησε κάθε «όπλο» που είχε στη θεραπευτική φαρέτρα του για να βοηθήσει τον ασθενή.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη (γεν. 1973).

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. Έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένα είδωλο της δεκαετίας του '80. Οι ταινίες του γνώριζαν τεράστια επιτυχία και οι ατάκες του έχουν γράψει ιστορία. Αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεχάσεις τις ατάκες «Κούλα πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος» ή «Βασικά καλησπέρα σας» που χάρισαν το γέλιο σε γενιές και γενιές.

Οι ατάκες του Στάθη Ψάλτη τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει το YouTube συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views.

Ο ίδιος έδινε σπάνια συνεντεύξεις και ακόμα σπανιότερα, αναφερόταν στις ταινίες της δεκαετίας του ΄80 που τον καθιέρωσε στο κοινό. «Η δεκαετία 83-93 ήταν η χρυσή εποχή του κινηματογράφου, όχι μόνο για μένα αλλά για πάρα πολλά νέα παιδιά. Όσοι επέλεγαν σωστές ταινίες, παρέμειναν και στο θέατρο. Όσοι ήθελαν να κάνουν κινηματογράφο για να κάνουν και δεν πρόσεχαν καθόλου τα σενάρια, δυστυχώς τώρα πια είναι μακριά από το θέατρο. Αν έχεις δει ταινίες δικές μου, υπάρχουν σε όλες μερικές σκηνές που έχουν μία διαχρονικότητα, όπως εκείνες στο ΙΚΑ ή στην εφορία, για παράδειγμα. Χαλαλούσα πάρα πολλές ώρες στο να διαβάζω το σενάριο και να προσπαθώ να φτιάχνω – με όσο τάλαντο συγγραφικό έχω, που δεν έχω και τίποτα σοβαρό – και να συμπληρώνω το σενάριο του κ. Μιχαηλίδη ή του κ. Δαλιανίδη. Και όλοι μαζί βγάζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Η επιτυχία ποτέ δε με επηρέασε. Θεωρούσα και θεωρώ όλο αυτό μια τέχνη. Κάνω αυτό που κάνω. Παραμένω αυτός που είμαι. Δεν έχω αλλάξει πουθενά και σε τίποτα. Δεν έχω καμία ιδιαιτερότητα. Δεν έχω καμία διαφορά από τον οποιονδήποτε άλλο απλό άνθρωπο», είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2016, στη Popaganda.

H φιλμογραφία του Στάθη Ψάλτη

1990 Ο εραστής Στάθης Μπιρμπιτσόλης
1989 Απαγωγή στα τυφλά Στάθης Καραπίδας
1989 Και δειλός και τολμηρός Μάρκος Τρέμουλας
1989 Ο πανταχού παρών Λάζαρος Λαζάρου
1989 Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα Στάθης Ξετρύπης
1989 Τρελάδικο πολυτελείας Στάθης Ξετρύπης
1988 Ο καβαλάρης των F.M. Stereo Στάθης Παπαστάθης
1988 Ακαταμάχητος πιλότος Αλέξης Τόμπρας
1988 Ένας αλλά Λέων Στάθης Φρουτάκης
1988 Ξενοδοχείο Kastri Τιμόλαος Χατζητιμολάου
1988 Ο μεγάλος παραμυθάς Χαρίλαος Καραπαύλος
1987 Οι κυβερνήσεις πέφτουνε... αλλά ο Ψάλτης μένει Κάλχας / (υπεύθυνος) / Μάρκος / «αλεξιπτωτιστής» / Μήτσος
1986 Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν Στάθης Τιμόπουλος
1986 Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιας Ηρακλής Σπίνος
1986 Ψηλός λιγνός και ψεύταρος Πίπης Παρλαπίπας
1985 Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω Μιχάλης Βίδας
1985 Ο ταξιτζής μας Άλκης (τηλεοπτική σειρά)
1984 Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ Στάθης
1984 Μάντεψε τι κάνω τα βράδια Κοσμάς Παπακοσμάς
1983 Καμικάζι αγάπη μου Στάθης Σγουρός
1983 Πέστα βρωμόστομε Στάθης Χρυσοστόμου / πατέρας Στάθη / μητέρα Στάθη / παππούς Στάθη (στο κάδρο)
1982 Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές) Στάθης Κουμπάρης
1982 Και ο Πρώτος Ματάκιας Σίμος Αυτιάς
1982 Τα σαΐνια Σίσυφος
1981 Είσαι στην ΕΟΚ... μάθε για την ΕΟΚ Τηλεπαρουσιάστρια
1981 Πάμε γιά καφέ;! «Τσίμπλας»
1981 Τα καμάκια Ορφέας
1981 Τροχονόμος Βαρβάρα Αχιλλέας Ταλαίπωρος / Βαρβάρα Ταλαίπωρου / πατέρας Ταλαίπωρος
1980 Γεύση απο Ελλάδα Συνταξιούχος
1980 Ο Κώτσος στην ΕΟΚ Απόψηλος, υπάλληλος Δήμου
1980 Ο παρθενοκυνηγός Μάνος Μπιλάλης
1980 Ο ποδόγυρος Ηρακλής
1979 Οι φανταρίνες Ανθυπασπιστής-εκπαιδευτής
1979 Τα παιδιά της πιάτσας Τηλέμαχος
1972 Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα Κοσμηματοπώλης

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
giorgosaekara1121 - 21/4/2017 18:02

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΡΕ ΣΤΑΘΗ...ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...ΒΑΣΙΚΑ...ΝΑ ΠΟΥΜΕ....ΠΟΛΥ ΚΩΛΟΑΡΡΩΣΤΙΑ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ.....ΚΟΥΡΑΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!

MAYROS11 - 21/4/2017 17:38

ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ! ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΕΓΑΛΕ ΣΤΑΘΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!

AEK-SERRES - 21/4/2017 17:30

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Κ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ...

Permose21 - 21/4/2017 17:21

Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει , καλό ταξίδι , Στάθη !!!

kwstas_aekara_megalh_xwra - 21/4/2017 17:11

Μεγάλος ηθοποιός μεγάλος άνθρωπος μεγάλος ΑΕΚΤΖΗΣ!!!!καλό παραδεισο Σταθακη!!!

sid - 21/4/2017 17:03

Καλό παράδεισο Στάθη. Φοβερές κωμωδίες από 80 έως 85, με πολλές ατάκες.

AEK-KILKISSSSSSS - 21/4/2017 17:00

ΚΑΛΟ ΤΑΞΊΔΙ ΣΤΑΘΗ ΨΆΛΤΗΣ!!!!!!!!!!ΈΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΝΆΛΗΠΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ Π ΠΈΡΑΣΑΝ ΑΠΌ Τ ΕΛΛΆΔΑ! !!!!!!Σ ΛΑΤΡΕΎΟΥΜΕ Κ Θ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ Γ ΠΑΝΤΑ Κ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΌΜΑΣΤΕ!!!!

Δημήτρης Βουκουρέστι - 21/4/2017 16:57

Χάσαμε έναν ΑΕΚτζη. Θα τα δεις όλα από ψηλά

mark_mark_35 - 21/4/2017 16:51

Πιτσιρικαδες μαζευομασταν σπιτι να δουμε βιντεοκασσετες με τις ταινιες του.Ακομα και σημερα γελαω με τις ατακες του αν και τις εχω ακουσει χιλιαδες φορες.Καλος ανθρωπος πανω απο ολα!Ελαφρυ το χωμα που θα σε σκεπασει Σταθακο...

demara11 - 21/4/2017 16:46

Καλο παραδεισο Σταθαρα...

demonaz - 21/4/2017 16:28

Σταθαρα καλο ταξιδι μεγαλε σε ευχαριστουμε για ολες τις στιγμες

21enosis - 21/4/2017 16:09

Καλο ταξιδι ΣΤΑΘΗ....πολυ κολοπαιδο ο... καρκινος.....

xristakis21 - 21/4/2017 16:03

Περηφανια μονο που τετοιοι ανθρωποι υποστηριζαν την αεκαρα μας!!Ησουν απ τα σπουδαιοτερα ταλεντα στ χωρο σου!καλο ταξιδι αδερφε!

Mark24 - 21/4/2017 16:01

Βασικά να πουμε... καλο παράδεισο σε ενα σπουδαίο άνθρωπο,ηθοποιο και ΑΕΚτζη.Μας στεναχώρησες σημερα Στάθη

daveaek - 21/4/2017 16:00

Όχι ρε! Για μένα ο καλύτερος ηθοποιός της Ελλάδας. Καλό ταξίδι

Anest21 - 21/4/2017 15:45

αξιζει ενα αφιερωμα στο οακα

οπως τον Παντελη

ηταν ενας απο εμας!

Βασικά.....Καλό ταξίδι Στάθη

mikroviostoaima - 21/4/2017 15:37

Όχι ρε φίλε..Μπορεί να μην τον έζησα live αλλά έχω δει πολλές ταινίες του...

Υγ) Η ΠΑΕ στο ματς με τον γαύρο ας κάνει ότι είχε κάνει και για τον Παντελίδη..Αρρωστάκι ο Στάθης..

mavros_21_R - 21/4/2017 15:33

ελαφρυ το χωμα που θα σε σκεπασει αδεRφε

MONOKITRINO - 21/4/2017 15:31

Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο Σ......καλό παράδεισο.

Koulinio21R - 21/4/2017 15:16

Άλλος ένας μεγάλος καλλιτέχνης και επιφανής αεκτζης... Καλό παράδεισο Στάθη και σε ευχαριστούμε για όλες τις απίθανες στιγμές γέλιου που μας χάρισες όλα αυτά τα χρόνια!...

AEKMONO21 - 21/4/2017 15:04

Ο θεος να τον αναπαυει

isokratis - 21/4/2017 15:16

https://m.youtube.com/watch?v=vOgrY2CfvU4

Arz1 - 21/4/2017 15:11

Πολύ καλόπαιδο ο Κυριάκος!!! Καλό ταξίδι

cchrysomallis - 21/4/2017 15:14

Ψάλτη Ψυχάρα...Για Πάντα ΑΕΚΑΡΑ

MetalheartR21 - 21/4/2017 15:09

Τεραστιε Στάθη ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.Εκτος απο τις ταινίες κ το γέλιο που μας πρόσφερες δεν θα ξεχάσω το περσινό βίντεο μετα τον τελικο που τραγουδαγες:ΑΕΚ ολε,ΑΕΚ ολε.Αναπαυσου εν ειρήνη φιλε

tokoraki - 21/4/2017 15:08

"Ο Στάθης, ο πρώτος ο καλύτερος". Καλό παράδεισο .

alekos_savrellis - 21/4/2017 15:07

Πολύ κωλόπαιδο ο χάρος. . . .

ΕΠΟΜΕΝΟ