0 ΣΧΟΛΙΑ

Γιλντιρίμ σε Τσίπρα: Παραβιάσεις κάνουν και τα ελληνικά μαχητικά

Mybet Casino: 750+ παιχνίδια & φρουτάκια Novomatic
Αρμόδιος ρυθμιστής MGA. 21+. ΚΕΘΕΑ: 210 9237777

«Συζητήσαμε με ειλικρίνεια και αμεσότητα. Η Ελλάδα και η Τουρκία μοιράζονται το ίδιο γεωγραφικό πλάτος και μοιράζονται κοινή μοίρα, κοινό μέλλον» ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, στις κοινές δηλώσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Να δώσουμε προτεραιότητα σε θέματα που υπάρχει συμφωνία», σημείωσε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι: «Τα ζητήματα μπορούν να επιλύονται βάσει του win win. Εμείς πρέπει να συζητούμε και να δημιουργούμε λύσεις. Η Τουρκία είναι στη φάση της πλήρους ένταξης στην ΕΕ. Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωσης δεν συνέλαβε στη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων. Εμείς θέλουμε να κάνουμε καινούργιο ξεκίνημα στις σχέσεις μας με την ΕΕ».

Για το θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο, που έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο κ. Γιλντιρίμ απάντησε: «Συζητήσαμε το θέμα των παραβιάσεων. Γίνονται εκατέρωθεν αυτές οι παραβιάσεις. Και το θέμα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση. Η άμεση και απευθείας επαφή μας θα βοηθήσει ώστε οι εντάσεις να επιλύονται στα αρχικά τους στάδια. Οι υπουργοί θα συζητήσουν τα θέματα αυτά. Να βρούμε μια κοινή λογική για την επίλυση των προβλημάτων».

Τι είπαν για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

«Βρεθήκαμε από την αρχή απέναντι στους πραξικοπηματίες της Τουρκίας, που δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση μετά τις δηλώσεις με τον Τούρκο πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερωτηση Τούρκου δημοσιογράφου ξεκαθάρισε ότι για τους οκτώ Τούρκους υπάρχουν αποφάσεις της δικαιοσύνης τις οποίες σέβεται η ελληνική πλευρά.

«Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να επιστραφούν (στην Τουρκία) οι επίδοξοι πραξικοπηματίες. Ελπίζουμε οι πραξικοπηματίες να μην κάνουν πραξικόπημα κατά των ελληνοτουρκικών σχέσεων», τόνισε από την πλευρά του ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Υπέρ μιας λύσης στο Κυπριακό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, που θα διασφαλίζει την ασφάλεια για όλο το λαό του νησιού, χωρίς την ανάγκη τρίτων δυνάμεων, τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, όπως είπε ο ίδιος, στο πλαίσιο των δηλώσεων που έκαναν μετά τη συνάντηση οι δύο πρωθυπουργοί.

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ