6 ΣΧΟΛΙΑ

Το οδοιπορικό των βετεράνων της ΑΕΚ στη Λήμνο

Οι 24 ώρες μαγείας με την Ένωση φιλών ΑΕΚ του νησιού - Η παραμονή της αποστολής των βετεράνων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στη Λήμνο, που ταξίδεψαν για τα εγκαίνια του γηπέδου Μύρινας σε αγώνα με τους βετεράνους του Δήμου (4-4 το τελικό σκορ σε εκδήλωση γιορτή), δεν κράτησε ούτε 24 ώρες! Ηταν όμως ικανές για να μας μαγέψουν από το νησί και τους ανθρώπους της.

Mybet Casino: 750+ παιχνίδια & φρουτάκια Novomatic
Αρμόδιος ρυθμιστής MGA. 21+. ΚΕΘΕΑ: 210 9237777

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Οι ακτίνες του ήλιου, μόλις είχαν αρχίσει να αχνοφέγγουν… Έτοιμες για ακόμη μια φορά να λαμπιρίσουν με το φως τους, τη μέρα που ξεκινούσε. Οι πρώτες ώρες της Κυριακής 11 Ιουνίου 2017, μας έβρισκαν στον δρόμο από το ξενοδοχείο «Ήφαιστος» της Μύρινας, που έμενε η αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ, προς το ομότιτλο αεροδρόμιο της Λήμνου. Και στο λαμπύρισμα της ανατολής, όπως ο ήλιος φώτιζε τη μέρα, νοιώθαμε φωτισμένοι, που είχαμε γνωρίσει τα παιδιά της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου.
Αλλά και κάποιους από τους ανθρώπους που κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες του πανέμορφου ακριτικού μας νησιού. Όπως τον άξιο και οραματιστή Δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη, τον πρόεδρος του με πολλές ευθύνες Οργανισμού Εκπαίδευσης Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίκο Μαρινάκη και τον δραστήριο αντιδήμαρχο και εκλέκτορα των βετεράνων του Δήμου Λήμνου, Νίκο Μοσχάκη.
Και καταλήξαμε στο συμπέρασμα, ότι τα παιδιά της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου , λειτουργούν ως ζωοδότης ήλιος για να υπερασπίζονται το νησί τους, αλλά και την ιδέα της ΑΕΚ στη Λήμνο. Ήλιος, που πηγάζει από την ομορφιά ψυχής που έχουν οι διοικούντες και τα μέλη της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, οι οποίοι με τη δράση τους διαιωνίζουν την ιδέα της ΑΕΚ στο νησί. Και επειδή λειτουργούν ως οικογένεια, μας έκαναν να νοιώσουμε κομμάτι τους.
Κατανοήσαμε επίσης, ότι διοικούντες και μέλη της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, είχαν κερδίσει το πρώτο μεγάλο στοίχημα, που είχαν βάλει, καλώντας με την αρωγή ΠΑΕ ΑΕΚ και Δήμου Λήμνου, τους βετεράνους της «Ένωσης» στο νησί.
Είχαν προηγηθεί τα στοιχήματα, που είχαν βάλει-και κερδίσει- στις τέσσερις ετήσιες χοροεσπερίδες που διοργάνωσαν και είχαν κατά σειρά καλεσμένου τους Ηλία Ατματζίδη, Τάκη Καραγκιοζόπουλο, Στέλιο Σεραφείδη και Λάκη Νικολάου. Ο τελευταίος μάλιστα , στις 16 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχει σε ιατρική ημερίδα με ορθοπεδικά θέματα που αφορούν αθλητές και ποδοσφαιριστές στο νησί, σε εκδήλωση, που οργανώνει πάλι η Ένωση Φίλων ΑΕΚ Λήμνου.

ΆΡΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Μαγευτήκαμε στη Λήμνο, από τους ανθρώπους της και το φυσικό της κάλος. Γιατί έμοιαζαν με παραμύθι, όλα όσα εντυπωσιακά ζήσαμε με την αποστολή των βετεράνων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ έστω και 24 ώρες στο γεμάτο σαγήνη νησί.
Και θα μπορούσαν να είναι πολλές περισσότερες οι ώρες παραμονής μας στη Λήμνο. Όμως οι διοικούντες στον Σύνδεσμο βετεράνων της ΑΕΚ, είχαν την υποχρέωση να πάνε το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου στα βαφτίσια εγγονού του Γιάννη Σουρτζή, που είναι χορηγός τους «κιτρινόμαυρους» βετεράνους. Ο πολυπράγμων, ταμίας-εκλέκτορας και άνθρωπος που ρυθμίζει τα πάντα για τους αγώνες Μιχάλης Σιμιγδαλάς, κανόνιζε για το ταξίδι στη Λήμνο με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λευτέρη Δρακόπουλο. Ο κ. Σιμιγδαλάς λοιπόν, του είπε τις ώρες που επιθυμούσε στα αεροπορικά εισιτήρια, για να ρυθμίσει και την υποχρέωση προς τον χορηγό των βετεράνων Γιάννη Σουρτζή. Κι έτσι τα ομαδικά αεροπορικά εισιτήρια είχαν ώρα αναχώρησης από Αθήνα την 05.50 του Σαββάτου 10 Ιουνίου και επιστροφής 06.40 της επομένης… Ταξίδι εξπρές δηλαδή, αφού τα εισιτήρια, δε μπορούσαν ν αλλάξουν!
Έχοντας όμως την ελπίδα, ότι θα ξαναπατήσουμε σύντομα το χώμα της με 10 αιώνες καταγεγραμμένη ιστορία, σαγηνευτικής Λήμνου, οδεύαμε προς το αεροδρόμιο «Ήφαιστος» του νησιού. Γιατί με αφορμή την εκδήλωση εγκαινίων του γηπέδου Μύρινας, είχαμε γνωρίσει, έστω και λίγο τις ομορφιές της Λήμνου.
Και φεύγαμε εντυπωσιασμένοι από το νησί. Νοιώθαμε μάλιστα, ότι η Ένωση Φιλών ΑΕΚ του νησιού και οι υπεύθυνοι του Δήμου Λήμνου με τον πρόεδρο του Οργανισμό Εκπαίδευσης Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίκο Μαρινάκη και τους συνεργάτες του, από αυτή την εκδήλωση, είχαν πάρει ΑΡΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΑ


ΟΙ 25 ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ...ΣΚΙΑ ΜΑΣ!

Αυτά σκεφτόμασταν τις πρώτες πρωινές ώρας της Κυριακής 11 Ιουνίου, στο δρόμο για το αεροδρόμιο «Ήφαιστος» της Λήμνου. Εκεί, που μας περίμεναν για το κατευόδιο ο Πρόεδρος της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου Απόστολος Παπαμάλης, με τον γενικό γραμματέα Σταύρο Παντσέλια, τον ταμία Νικόλαο Γαλημητάκη και το μέλος Αναστάσιο Ψάρρα.
Τέσσερα από τα μέλη της διοίκησης, που όπως και τα άλλα παιδιά της διοίκησης, αλλά και φίλους της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, 25 τον αριθμό παρακαλώ (!)βρέθηκαν αξημέρωτα στο αεροδρόμιο 24 ώρες νωρίτερα, για να μας υποδεχτούν στο αεροδρόμιο «Ήφαιστος» του νησιού.
Τα παιδιά της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, από την ώρα που μας υποδέχτηκαν με τον εντυπωσιακό τους τρόπο στις 6:30πμ της Κυριακής 10 Ιουνίου στο αεροδρόμιο «Ήφαιστος» μέχρι και τη αναχώρησή μας, σχεδόν 24 ώρες αργότερα, με τα όσα έκανα φρόντισαν να «χαραχτούν» γερά στη μνήμη μας.
Αρωγοί τους, οι υπεύθυνοι του Δήμου Λήμνου. Με τον πρώτο πολίτη του νησιού τον Δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη, αλλά και τον αντιδήμαρχο και εκλέκτορα της ομάδος βετεράνων του Δήμου Νικόλαο Μοσχάκη με τον υπεύθυνο στον Οργανισμό Εκπαίδευσης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου Νικόλαο Μαρινάκη, να μας ενθουσιάζουν.
Και σε αυτές τις 24 ώρες παραμονής μας στην γραφική με τα νεοκλασικά και τα πλακόστρωτα σοκάκια της Πρωτεύουσα της Λήμνου, Μύρινα, (σ.σ. πήρε το όνομά της από την, κόρη του βασιλιά της Ιωλκού Κρηθέα και συζύγου του πρώτου βασιλιά της Λήμνου, του Θόαντα) έγιναν «σκιά» μας, μέχρι ν’ αποχωρήσουμε από το πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου.
Ξεκινώντας από το προσωρινό «καταφύγιό» μας, το ξενοδοχείο «Ήφαιστος», που μας περίμεναν και άλλοι εκτός από τους 25 ηρωικούς, που μπορεί και να μη κοιμήθηκαν από τη αγωνία τους, για να βρεθούν στο αεροδρόμιο στις 6.30 το πρωί και να μας υποδεχτούν! Οι ουσιαστικοί οικοδεσπότες μας, έτρεχαν για να καλύψουν κάθε μας επιθυμία. Μέχρι και τσιγάρα με περίεργη μάρκα τους ζητήσαμε, που για να τα φέρουν και να μας ικανοποιήσουν, έφτασαν στη άλλη άκρη της πόλης!

ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟ «ΡΩΜΕΙΚΟ» ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΗΜΝΟΥ κ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΔΗ

Και αφού φτάσαμε στο ξενοδοχείο και πήραμε πρωινό, πήγαμε γύρω στις 8.30πμ για καφέ στο «Ρωμεϊκο», που βρίσκεται στον αρχοντικό Ρωμαίικο Γιαλό. Το έχει το μέλος της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου Απόστολου Γιαννικιτζάκη, ο οποίος έκανε ως μικρό παιδί όταν φτάσαμε και ειδικά όταν είδε τον Θωμά Μαύρο, του οποίου-όπως και όλοι οι Ενωσίτες οπαδοί- είναι θαυμαστής. Εκεί, διπλά στο κύμα του ονειρώδους Ρωμαίικου γιαλού, οι διοργανωτές προσέφεραν καφέ , χυμό και τοπικά γλυκίσματα στους επίτιμους καλεσμένους τους, και μας έκαναν με την άνεσή τους να νοιώσουμε τη Λήμνο, σαν το σπίτι μας!
Τα πηγαδάκια που «στήθηκαν» για ΑΕΚοκουβέντα, πολλά. Και από τα πρώτα , ήταν αυτό του προέδρου στον Σύνδεσμο βετεράνων ποδοσφαιριστών ΑΕΚ Στέλιου Σεραφείδη, με τον φίλο του Θανάση Βουλγαρόπουλο, που είχε έρθει στο καφέ με τη σύζυγο και τον γιό του. Ο Στέλιο Σεραφγείδης, ήταν προπονητής στην Α.Ε. Λήμνου το 1990 (σ.σ. ομάδα που προήλθε από την συγχώνευση των Παλημνιατικού, των Αργοναυρών και της Μύρινας) και έχει κρατήσει επαφές με το νησί. Γι αυτό και στη συνέχεια μίλησε με πολλούς από τους παλιούς παράγοντες, όπως ο γιατρός τότε πρόεδρος της ομάδος και ο Νίκος Κρυαρής . Αλλά και κάποιους από τους ποδοσφαιριστές στην ομάδα.
Ένας από αυτούς ήταν ο εκλέκτορας της ομάδος βετεράνων του Δήμου και αντιδήμαρχος Λήμνου Νίκος Μοσχάκης, τον οποίο είχε ως συνεργάτη στην Α.Ε Λήμνου και ήρθε στο «Ρωμαίικο» στις 9.15π.μ. Συνόδευε τον Δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, που ήρθε στο «Ρωμαίικο» με τον πρόεδρο του Οργανισμού Εκπαίδευσης Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίκο Μαρινάκη. Οι τρείς τους, χαιρέτησαν δια χειραψίας ένα-ένα τους επίτιμους καλεσμένους στο νησί, αλλά και τα παιδιά της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, κάποιοι εκ των οποίων ετοιμάζονταν να συνοδεύσουν Ηλία Ατματζίδη-Γιώργο Κούτουλα και Λάμπρο Γεωργιάδη στις… διδασκαλικές τους υποχρεώσεις, προς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του νησιού.
Στο «Ρωμαίικο» λοιπόν, μας δόθηκε η ευκαιρία, να μιλήσουμε λίγο, με τον Απόστολο Παπαμάλη, για τους σκοπούς ίδρυσης και τη λειτουργία της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ. Και ενθουσιαστήκαμε από το ύφος και την ποιότητά του.

ΤΑ ‘ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΠΑΜΑΛΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΕΚ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

Με φόντο λοιπόν το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τη χερσόνησο του Άθω είχαμε την τύχη να κουβεντιάσουμε στο καφέ «Ρωμεϊκό» με τον πρόεδρο της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου.
Το πρώτο πράγμα που μας ξεκαθάρισε είναι ότι επιθυμεί να πει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους, όσοι βοήθησαν για την επίτευξη ενός ονείρου. Να πάνε οι βετεράνοι της ΑΕΚ στη Λήμνο. Από την ΠΑΕ ΑΕΚ, που συνέδραμα οικονομικά, τα μέλη της διοίκησή του, τους ίδιους τους βετεράνους, που ήταν θυσία γι αυτούς να κάνουν ένα τόσο μακρινό ταξίδι για 24 ώρες. Αλλά και τους υπεύθυνους του Δήμου και τους αρμόδιους στον Οργανισμό Εκπαίδευσης Πολιτισμού και Αθλητισμού Λήμνου.
Ευχαριστίες όμως και γι αυτούς , που θεμελίωσαν το 2012 την Ένωση Φίλων ΑΕΚ Λήμνου στο διοικητικό σχήμα της οποίας εκτός από τον ίδιο συμμετείχαν και οι Κωνσταντίνος Ρωχάμης, Παναγιώτης Μονδάνος, Θεόδωρος Αλλαγιάννης, Χρήστος Ευαγγελιδάκης και οι ‘τωρινοί’ Αναστάσιος Ψάρρας και Σταύρος Παντσέλιας.
Και συνέχισε: «Πολλοί από εμάς, έχουμε προσφυγική καταγωγή. Άρα λοιπόν το πρώτο που μας εμπνέει, είναι ο δικέφαλος αετός της ΑΕΚ, που είναι η μοναδική ομάδα στον κόσμο, που έχει ως σήμα στη φανέλα της ένα έμβλημα, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η ΑΕΚ διαφέρει ως σύλλογος», μας λέει. Και όταν τον ρωτήσαμε για το μυστικό της επιτυχίας, αφού η Ένωση Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, είναι αγαπητή και σεβαστή και από φίλους άλλων ομάδων, επισημαίνει:
«Εάν μυστικό είναι το οικογενειακό κλίμα που έχουμε και ο σεβασμός μας προς την πόλη, αφού δεν την ρυπαίνουμε με συνθήματα, αλλά και ο σεβασμός προς τη διαφορετικότητα, και πάνω απ όλα οι ιδέες, που η ίδια η ΑΕΚ πρεσβεύει, τότε ναι. Έχουμε μυστικό και είναι αυτά που σας προανέφερα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να συντηρηθεί στην επαρχία, μια Λέσχη Φίλων ΑΕΚ, με την μορφή που την οραματιστήκαμε. Όμως δουλεύουμε σκληρά και απ’ ότι φαίνεται οι κόποι μας πιάνουν τόπο. Πιστεύουμε στις ιδέες της ΑΕΚ, αλλά έχουμε μάθει να τους σεβόμαστε όλους. Αντίπαλος είναι κάποιος για ενενήντα λεπτά αγώνα στο ποδόσφαιρο, η σε σαράντα στο μπάσκετ. Δεν έχεις όμως να χωρίσεις κάτι μαζί του. Αντίθετα μπορούν πολλά πράγματα να μας ενώσουν. Όπως το καλό του νησιού που ζούμε και η κοινωνική προσφορά μέσω του αθλητισμού. Έχουμε καταφέρει πολλές από τις ιδέες μας να τις ‘περάσουμε’ στους φίλους της ΑΕΚ που βρίσκονται στο νησί και είναι πάρα πολλοί, αφού η Λήμνος, έχει πολλά χωριά οι κάτοικοι των οποίων έχουν Μικρασιατική καταγωγή. Εκείνο που έχει σημασία στη δράση μας, είναι ο ένας να συμπληρώνει με όσα κάνει και λέει, τον άλλον. Ανεξάρτητα με το εάν συμμετέχει στη διοίκηση. Με τον Λευτέρη Δρακόπουλο, για παράδειγμα, συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Όμως δεν είμαστε μόνο εμείς», μας είπε ο κ. Παπαμάλης.

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ»

Όσο κουβεντιάζαμε με τον κ. Παπαμάλη, σκεφτόμασταν ότι οι άνθρωποι της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, μπορούν να περπατούν στο νησί και να κρατούντο κεφάλι τους ψηλά, ικανοποιημένοι με όσα έχουνε πετύχει. Και συνεχίζοντας ο πρόεδρος των εν Λήμνο «Ενωσιτών», επισημαίνει : «Έχουμε δεχτεί αμέριστη βοήθεια από το μέλος μας Κωνσταντίνο Τράικο, ο όποιος πάντα έχει την επιμέλεια των αφισών, των προσκλήσεων αλλά και τη δημιουργία των βίντεο. Σε όποια εκδήλωση μας δείχνουμε βίντεο, ο Κώστας το έχει δημιουργήσει. Αλλά και σε ό,τι ανεβάζουμε στη σελίδα μας στο Facebook. Επιθυμώ λοιπόν να τον ευχαριστήσω δημόσια. Όπως και το ζεύγος Νικόλαου Μπογιατζόγλου και Ελένης Μιχαήλ που, είναι με μια φωτογραφική μηχανή και μια βιντεοκάμερα στο χέρι, για να αποθανατίζουν τις ‘ενωσίτικες’ στιγμές που ζούμε . Ακόμη να ευχαριστήσω τους Ηλία Μπατματζόγλου, και Δημήτρη Μουντζούρη, που μας βοηθάνε στις εκδηλώσεις μας, αλλά και τον Κωνσταντίνο Μανώλη, που είναι πρόεδρος της φωτογραφικής ομάδας Λήμνου στην οποία είμαστε μέλη τόσο εγώ, όσο και ο Νίκος Μπογιατζογλου. Και φυσικά να ευχαριστήσω δημόσια, όλα τα μάλη της διοίκησης, αφού ο καθένας έτρεξε από το πόστο που του είχε ανατεθεί για να πετύχει αυτή η εκδήλωση»

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗ, ΚΟΥΤΟΥΛΑ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ ΛΗΜΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΜΟΥΣΕΙΟ
Και μπορεί η αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ να μην είχε τον χρόνιο να επισκεφτεί το αρχαιολογικό Μουσείο της Λήμνου, που είναι κόσμημα για την 100 αιώνων καταγεγραμμένη ιστορία του νησιού, όμως είχαμε την τύχη να επισκεφτούμε ένα άλλο… Μουσείο. Τη λέσχη της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου.
Εκεί κατευθυνθήκαμε τα περισσότερα μέλη της αποστολής, αφού ο Ηλίας Ατματζίδης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου Ελευθέριο Δρακόπουλο και τα μέλη Δημήτρη Μουντζούρη και Ελένη Ρούφου, είχε πάει στο γήπεδο Μύρινας για να δείξει τα μυστικά της θέσης του τερματοφύλακα σε επτά νεαρούς φιλόδοξους πορτιέρο.
Επίσης οι Γιώργος Κούτουλας και Λάμπρος Γεωργιάδης, με συνοδεία από τον Σταυρό Παντσέλια, στις εγκαταστάσεις 8Χ8 του Άγγελου Κελάρη, για να μιλήσουν σε νεαρούς φιλόδοξους ποδοσφαιριστές.
Όσοι λοιπόν πήγαμε στα Γραφεία κατανοήσαμε το γιατί αυτά τα παιδιά, με τη δράση τους ποιούν πολιτισμό στη νησί και διαιωνίζουν την ιδέα της ΑΕΚ. Διαπιστώσαμε ότι ο χώρος, που στεγάζουν τα όνειρά τους οι «Ενωσίτες» της Λήμνου, είναι ζεστός και ικανός να φωλιάσει μέσα του η ιστορία της ΑΕΚ.
Από μόνος του λοιπόν είναι Μουσείο για την ΑΕΚ, αφού έχει φανέλες ποδοσφαιριστών της στους τοίχους, τα ταμπλό από της δράση τους που έκανα δώρο οι Ηλίας Ατματζίδης , Στέλιος Σεραφείδης, και Λάκης Νικολάου, αλλά και σε ξυλόγλυπτο, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Την Αγιά Σοφιά. Ένα έργο, που με μαεστρία φιλοτέχνησε ο Δημήτρης Μουντζούρης και είναι κόσμημα για τα Γραφεία. Οι βετεράνοι άσοι της ΑΕΚ όμως ενθουσιάστηκαν αφού ήταν ο μοναδικός απ όσους χώρους φίλων της ΑΕΚ έχουν επισκεφτεί, που όλοι βρήκαν φωτογραφίες τους! Κλήθηκαν λοιπόν να τις υπογράψουν και ως αυτόγραφα αυτές οι φωτογραφίες, να μοιραστούν στους φίλους της ΑΕΚ στο νησί. Στα Γραφεία της Ένωσης, απολαύσαμε πολλά από τα βίντεο με την ιστορία της ΑΕΚ από το πρώτο Πρωτάθλημα του 1963 μέχρι το Κύπελλο του 2016, που έχει επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Τράϊκος και γύρω στις 11:30, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, αφού μία ώρα αργότερα, ήταν προγραμματισμένο το μεσημεριανό.

Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΥΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΟΥΔΑΤΖΗΣ», ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΧΑΡΙΤΑΚΗ

Στο μεζεδοπωλείο «Ουδατζής» στο παλιό λιμάνι, δίπλα στη θάλασσα, είχαν της ευκαιρία όπλα τα μέλη της Ένωσης Λέσχης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, να κάνουν περιπλάνηση της θύμησης με τους βετεράνους άσους της ΑΕΚ. Να μιλήσουν για στιγμές από το αγωνιστικό παρελθόντων άσων της «Ένωσης», να αστειευτούν μαζί τους και να κυλίσει ως… νεράκι το μεσημέρι τους. Με την αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ, είχε ταξιδέψει στο νησί και ο υπεύθυνος του Συνδεσμιακού κινήματος στην ΠΑΕ ΑΕΚ Νίκος Χαριτάκης. Ο Νίκος, με την τεράστια πείρα στον χώρο και από τους στυλοβάτες σε δύσκολους καιρούς της ιστορικής «Θύρας 21», είχε τεράστια συμβολή στην δημιουργία της εκδήλωσης, αφού μεσολάβησε για την οικονομική ενίσχυση της από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Και θα αποκαλύψουμε ότι στη Λήμνο θα πήγαινε και ο Ντούσκο Μπάγεβιτς, όμως ο «πρίγκιπας» της ΑΕΚ ήταν στη Ζένιτσα για το παιχνίδι τω Εθνικών Βοζνίας-Ελλάδος. Ο Νίκος Χαριτάκης λοιπόν, ξαφνιάστηκε από την έκπληξη που του ετοίμασαν οι Ενωσίτες της Λήμνου. Κάποια στιγμή ο Απόστολος Παπαμάλης τον φώναξε να σταθεί δίπλα του, έβγαλε μια πλακέτα και του απένειμε για την τεράστια συμβολή που είχε για να γίνει η εκδήλωση. Ο Νίκος, που πάντα είναι ‘χαμηλών’ τόνων, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, ευχήθηκε να συνεχίσουν στο δρόμο του ήθους, που έχουν χαράξει και να συναντηθούν σύντομα όλοι. Και μετά, ακλούθησε ξεκούραση για τους «Ενωσίτες» βετεράνους, αφού στις 5.30μμ, θα έπρεπε να μεταβούν στο γήπεδο Μύρινας, για τον αγώνα με τους βετεράνους του Δήμου Λήμνου , που θα εγκαινιάζονταν επίσημα το γήπεδο Μύρινας

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΜΟΙΑΣΕΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ

Εγκαίνια, που εξελίχθηκαν σε γιορτή. Τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και εκτός. Και το σαν πινελιά σε ζωγραφικό πίνακα, γήπεδο Μύρινας εγκαινιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο. Υπερθέαμα και οκτώ γκολ από τους βετεράνους του Δήμου Λήμνου και της ΑΕΚ. Όλοι μάλιστα ευχήθηκαν στο γήπεδο Μύρινας από τη νέα αγωνιστική περίοδο και μετά, να βλέπουν παρόμοιο θέαμα, που θα είναι σε θέση να λειτουργήσει ως μαγνήτης για τη νεολαία και τους φιλάθλους του νησιού
Τους φιλάθλους, που όσο πλησίαζε η ώρα έναρξης του αγώνα, γέμιζαν ασφυκτικά το γήπεδο. Ένα γήπεδο, που μοιάζει να βγήκε από πίνακα ζωγραφικής του Θεόφιλου.
Τα πεύκα, οι πλάτανοι οι λεύκες και άλλα δέντρα που υπάρχουν περιμετρικά του , αλλά και ο τρούλος από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος που διακρίνεται από την ανατολική πλευρά του γηπέδου. Και από την άλλη με το μεγαλόπρεπο εκκλησιαστικό Μέγαρο, δίπλα από τη θάλασσα των ρηχών νερών, που δεσπόζει σε μεγάλη έκταση και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο του γηπέδου και δυτικά. Όλα αυτά ως εικόνα δίνουν άλλη νότα ομορφιάς στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Του γηπέδου, που έχει νεόκτιστα αποδυτήρια και συνθετικό χλοοτάπητα πέμπτης γενιάς

Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ.

Τα μέλη της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, φρόντισαν με εκατοντάδες «κιτρινόμαυρα» μπαλόνια, που είχαν φουσκώσει στον περιβάλλοντα χώρο του αγωνιστικού χώρου και με σταντ μέσα σ αυτόν, αλλά και με τους ήχους κάθε τραγουδιού που έχει γραφτεί για την ΑΕΚ, να δώσουν το στίγμα της εκδήλωσης.
Με πολύ παιχνίδι για τα παιδιά μικρής ηλικίας, αλλά και μια τελετή μελετημένη σε κάθε της λεπτομέρεια.
Οι άσοι των δύο ομάδων με συνοδεία μικρών παιδιών από τις Ακαδημίες, αλλά και κάποια άλλα, που κρατούσαν διαγώνια από την παράταξη των δύο ομάδων βετεράνων, τις σημαίες των δύο ομάδων της Μύρινας, του Α.Ο. Παλλημνιακού και του Α.Ο. Αστέρα, έφτασαν μπροστά από τους θεατές, που κάθονταν στις κατάμεστες κερκίδες του γηπέδου .
Και ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν τα επετειακά μπλουζάκια, που φορούσαν τα παιδιά. Στο μπροστινό μέρος, πάνω δεξιά και αριστερά τα σήματα της ΑΕΚ και του Δήμου Λήμνου. Και κάτω η σοφή ρήση, που αντιπροσώπευε την εκδήλωση. «Τέσσερις μεγάλες αρετές. Γενναιοδωρία, Σοφία, Αγάπη, Φιλία» έγραφαν τα μπλουζάκια. Και οι διοργανωτές της Λέσχης Φίλων ΑΕΚ, που τα είχαν επιμεληθεί, επιθυμούσαν με αυτές τις ρήσεις να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην εκδήλωση

ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Και η εκδήλωση που οργάνωσε ο ΟΕΠΑ του Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με τη Ένωση Φίλων ΑΕΚ του νησιού, ήταν λαμπρή σε όλα της και έμεινε βαθιά χαραγμένη σε όσους την έζησαν.
Όμως ας πάρουμε από την αρχή σε όσα διαδραματίστηκαν στην τελετή των εγκαινίων..
Μετά τη παράταξη των ποδοσφαιριστών από τις δύο ομάδες, ξεκίνησε η δοξολογία των εγκαινίων, που τελέστηκε από τον Πρωτοπρεσβύτερο, πατέρα Αντώνιο Γιουρνάρα, (σ.σ. μετέφερε το μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. κ. Ιεροθέου, ο οποίος βρισκόταν στο Πανηγύρι των Αγίων Πάντων στο Πεδινό), τον Πρωτοπρεσβύτερου Σταυρού Λάδη και τον ιερέα Αναστάσιου Σωνίδη .
Παρόντες στο γήπεδο, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο στρατιωτικός διοικητής Λήμνου Ταξίαρχος Γρηγόριος Ρουμάνης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λήμνου, Παναγιώτης Μπιμπούδης, ο Λιμενάρχης Μύρινας Γεώργιος Αρβανίτης , ο Διοικητή του Α.Τ. Μύρινας Σωκράτης Κρομμυδέλλης . Και ακόμη, ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτριος Βουλγαράκης, και οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαου Μοσχάκης, (σ.σ. που ως εκλέκτορας της ομάδος βετεράνων του Δήμου, φορούσε τη στολή και ήταν με τους παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο) Γεώργιος Σακαρίκος και κ. Ιωάννης Ποντίκας, που αγωνίστηκαν και οι δύο, έχοντας πολύ καλή απόδοση. Παρόντες επίσης ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδος του Φιλοκτήτη, που εφέτος ανέβηκε στη Α΄ Κατηγορία του νησιού Δημήτρης Βουλγαράκης και ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου αλλά και της ομάδος του Κεραυνού Λήμνου κ. Νικόλαου Μαρινάκη, που και αυτός φορούσε αθλητική ενδυμασία, αφού θα αγωνιζόταν.
Παρόντες φυσικά και όλα τα μέλη της Ένωσης Φίλων Λήμνου, με πρωτοστάτη του πρόεδρο Απόστολο Παπαμάλη, που όπως και όλα τα μέλη του Δ.Σ. ήταν εντός αγωνιστικού χώρου

ΟΙ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΔΗ

Στον χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Λήμνου κ Δημήτρης Μαρινάκης, ευχήθηκε καλορίζικο το γήπεδο. Αλλά όπως είπε απαντώντας στον Πρωτοπρεσβύτερο, πατέρα Αντώνιο Γιουρνάρα: «Δεν γίνεται να έχει μόνο νίκες για την γηπεδούχο ομάδα, αλλά ούτως ή αλλιώς είναι νίκη και μόνο ότι αγωνίζεται κάποιος για το καλύτερο». Μεταξύ άλλων λοιπόν τόνισε : «Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στη νέα γενιά να παραδίδουμε και να εκσυγχρονίζουμε τέτοιες υποδομές, οι οποίες δεν είναι πολλές στο νησί μας. Όμως παρόλα αυτά, γίνονται βήματα, ώστε αυτά που δεν είχαμε εμείς, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς ,να τα έχουν σήμερα τα παιδιά. Είμαστε ικανοποιημένοι που παραδίδουμε στην κοινωνία της Λήμνου το γήπεδο και χαιρόμαστε που έχουμε πολλά παιδιά μέσα στα γήπεδα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».
Ο κ. Μαρινάκης ευχαρίστησε τους βετεράνους και τους φίλους της ΑΕΚ που σε συνεργασία με τον Δήμο διοργάνωσαν την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση εγκαινίων του γηπέδου και υποσχέθηκε ότι σε πείσμα κάποιων που δεν το πιστεύουν, μετά από τον πρόσφατο τραυματισμό του, θα πάρει μέρος στον αγώνα.
Εκ μέρους των βετεράνων της ΑΕΚ, ο πρόεδρός τους Στυλιανός Σεραφείδης συνεχάρη τον Δήμο Λήμνου και τους φίλους της ΑΕΚ για την εκδήλωση και εξέφρασε την αγάπη του για τη Λήμνο, αφού υπήρξε προπονητής στο νησί (Σ.Σ. στην Α.Ε. Λήμνου το 1990. Ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ευχήθηκε να συνεχιστούν αυτές οι συναντήσεις, ενώ πρόσθεσε «Κύριε Δήμαρχε, με τέτοια έργα δίνετε πνοή στο νησί και στη νεολαία για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό». Ο κ. Σεραφείδης σημείωσε επίσης ότι «Η προσπάθεια αυτή την φίλων της ΑΕΚ μας φέρνει χρόνια πίσω, στην εποχή που υπήρχε ο σεβασμός, η αγάπη για τον κόσμο, για τη φανέλα, για τον κόσμο, για τους φιλάθλους και αυτό είναι ευλογία».

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΕΤΩΝ

Και ακολούθησε το τελετουργικό, που παρουσίασε με μοναδικό τρόπο η Ελένη Τσιγιάννη, με την απονομή αναμνηστικών πλακετών. Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ, δια χειρών Θωμά Μαύρου, τίμησαν τον πρώτο πολίτη του νησιού Δημήτρη Μαρινάκη. Ακόμη έδωσαν αναμνηστική πλακέτα και στον αντιπρόεδρο της Ένωσης Λέσχης Φίλων ΑΕΚ Ελευθέριο Δρακόπουλο, που παρέλαβε από τα χέρια του Ηλία Ατματζίδη. Επίσης, μέσω του προέδρου τους Στέλιου Σεραφείδη, έδωσαν αναμνηστικό Κύπελλο στην Ένωση Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, που παρέλαβε ο πρόεδρος Απόστολος Παπαμάλης. Από την πλευρά του ο Αθλητικός Οργανισμός Λήμνου μέσω του προέδρου του Νικόλαου Μαρινάκη, τίμησε αρχικά την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συμβολή της στην επίτευξη του αγώνα, με τον Γιώργο Καραφέσκο να παραλαμβάνει την πλακέτα από τα χέρι του Δήμαρχου Δημήτρη Μαρινάκη. Επίσης ο πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης Πολιτισμού και Αθλητισμού Λήμνου Νίκος Μαρινάκης, τίμησε τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, με τον Λάμπρο Γεωργιάδη να παραλαμβάνει την πλακέτα. Και τέλος η Ένωση Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, δια του αντιπροέδρου της Ελευθέριου Δρακόπουλο, τίμησε τον πρόεδρο του ΟΕΠΑ Λήμνου Νίκο Μαρινάκη, για την πολύτιμη συμβολή του στην επίτευξη της εκδήλωσης. Επίσης ο Χρήστος Αρδίζογλου έδωσε το λάβαρο του Συνδέσμου βετεράνων της ΑΕΚ, που παρέλαβε ο Αναστάσιος Ψάρρας, και ο Απόστολος Τόσκας, το ημερολόγιο των βετεράνων, που παρέλαβε ο γενικός γραμματέας Σταύρος Παντσέλιας

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΝΟ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΑΓΩΝΑΣ

Και πριν το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα, τα «κιτρινόμαυρα» μπαλόνια γέμισαν τον ουρανό της Μύρινας, για να εισπράξουν τη χαρά της εκδήλωσης και όσοι δεν είχαν καταφέρει να έλθουν στο γήπεδο.
Τα πανό της Λέσχης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου , αλλά και αυτό του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Λαμίας, που ο τροβαδούρος Κώστας Μαυρυδάκης, είχε φέρει μαζί του στην εκδήλωση, αναρτημένα δίπλα-δίπλα στην ανατολική πλευρά του γηπέδου, πιστοποιούσαν τους δεσμούς αίματος που δένουν τους Ενωσίτες της Λήμνου και της Λαμίας.
Και ο αγώνας που ακολούθησε ήταν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι που με τα γκολ των Αθανάσιου Χαλκά, Γεώργιου Κουντούρη, Άγγελου Κελάρη και Εμμανουήλ Μαρινάκη, προηγήθηκαν 4-0 στο ημίχρονο! Ισοφαρίστηκαν όμως σε 4-4 στη επανάληψη από τα γκολ του πρώτου σκόρερ των βετεράνων της ΑΕΚ (σ.σ. με αυτά που πέτυχε στη Λήμνο έφτασε τα 346!)Λάμπρου Γεωργιάδη.
Οι πολύ καλοί γηπεδούχοι, που κοουτσάριζε με ιδανικό τρόπο ο Νίκος Μοσχάκης, με άσους όπως οι Γιώργος Κουντούρης και Άγγελος Κελάρης, που έκαναν άνω κάτω πολλές φορές την «κιτρινόμαυρη» άμυνα, αλλά και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σακαρίκο, να διαπρέπει με τον Άκη Τριάντη στο κέντρο, και με τους δυναμικούς αλλά και ταχύς Γιάννη Ποντίκα- Σπύρο Μανιάτη στα άκρα της άμυνας, με τα γκολ των Θανάση Χαλκά, Γιώργου Κουντούρη(σ.σ. στο «Γ» της εστίας) Άγγελου Κελάρη, Μανόλη Μαρινάκη, προηγήθηκαν 4-0 στο α΄ ημίχρονο. Ηθικός αυτουργός γι αυτό και ο Νίκος Μαγδανής, με τις εντυπωσιακές του επεμβάσεις, που δεν επέτρεψε στους Γεωργιάδη, Ατματσίδη, Κούτουλα, Βλαντή να στεφθούν σκόρερ.
Στην επανάληψη όμως οι «κιτρινόμαυροι», με τον Δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη, να είναι η …καλύτερή τους μεταγραφή (σ.σ. ο Δήμαρχος, ήταν η καλύτερη αλλαγή του Σιμιγδαλά, σχολίασε με νόημα κάποιος) , έφτασαν στην ισοφάριση. Και θα μπορούσαν την ολική ανατροπή, εάν ο Γεωργιάδης άφηνε τον Κούτουλα να σουτάρει στην τελευταία φάση του αγώνα. Τον Κούτουλα, που εξέπληξε με τις ενέργειές του και ήταν ο δημιουργός με μπαλιές του των τεσσάρων γκολ που πέτυχε ο Λάμπρος Γεωργιάδης. Να σημειώσουμε πάντως , ότι οι γηπεδούχοι είχαν και ακυρωθέν γκολ που πέτυχε ο πολύ καλός Γιώργος Σακαρίκος, που είναι και αντιδήμαρχος.

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΡΑΦΕΣΚΟΥ-ΚΟΥΤΟΥΛΑ

Για τους «κιτρινόμαυρους» στα αξιοσημείωτα η επανεμφάνιση μετά από δυόμιση χρόνια και την περιπέτεια που είχε με τη υγεία του και την επέμβαση στην καρδία. του Γιώργου Καραφέσκου. Ο «μπέμπης» της ΑΕΚ , στα 71 του χρόνια, απέδειξε σε όλους ότι είναι χαλύβδινος και ότι πρώτα και πάνω απ όλα έχερι τεράστια δύναμη ψυχής. Αξία αναφοράς επίσης και η επιστροφή του Κοσμά Πεσιρίδη, που αγωνίστηκε μετά από ενάμιση χρόνο. Μάλιστα στα 28 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε στο β’ ημίχρονο ήταν πολύ θετικός. Πολύ καλός όμως ήταν και ο Γιώργος Κούτουλας, που είχε να φορέσει τη φανέλα των βετεράνων της ΑΕΚ από τον αγώνα που είχανε δώσει τον Μαιο του 2016 στη Στεφανιά Λακωνίας. Ο Γιώργος ήταν ο δημιουργός των τεσσάρων τερμάτων που σημείωσε ο Λάμπρος Γεωργιάδης, και κατά διαστήματα ενθουσίασε με το πείσμα και τις ενέργειές του. Εντυπωσιακός ακόμη κατά διαστήματα ο Ηλίας Ατματζίδης, που αγωνίστηκε ως επιθετικός και συγκινητικός για ακόμη ένα αγώνα οι φιλότιμοι Γιώργος Βλαντής, που έβγαλε όλο τον αγώνα και έκανε πολλά χιλιόμετρα στον χώρο του κέντρου.
Φιλότιμοι και αξιοπρόσεχτοι ο Απόστολος Τόσκας, ο οποίος στις 28 Δεκεμβρίου θα μπει στο 71ο έτος της ζωής του και συγκινεί αφού αγωνίζεται παρά τις τρείς εγχειρίσεις στα πόδια και θετικός στις επεμβάσεις του ο Μάκης Χατζής. Λύσεις έδωσαν και οι Μιχάλης Πιθαρούλης με τις μάχες του στο χώρο του κέντρου, ο αετόφτερος Λεωνίδας Δαδίτσος στην επίθεση, που ‘έστρωσε’ και το πρώτο γκολ στον Γεωργιάδη, ο δυναμικός Δημήτρης Ζήσης στην άμυνα αλλά και ο Τριαντάφυλλος Παντελίδης, που ήταν πηγή κινδύνων για την άμυνα των γηπεδούχων
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Δημήτρης Κακαλής, Γιώργος Παρούσης και Μιχαήλ Σέστας,

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΆΔΩΝ ΚΑΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ (Εκλέκτορας Νίκος Μοσχάκης) Χρήστος Μαγδανής, Ιωάννης Ποντίκας, Εμμανουήλ Γαρουφαλής, Σπυρίδων Μανιάτης, Δημήτρης Σφενδόνης, Αρης Τριάντος, Αθανάσιος Χαλκάς, Γεωργιος Σακαρίκος, Γεωργιος Κουντούρης, Αγγελος Κελάρης, Εμμανουήλ Μαρινάκης(αρχική)Νίκος Μαρκάκης, Νίκος Μαρινάκης, Τρύφωνας Στείρος, Παναγιώτης Κυριάκης, Κωνσταντίνος Γιμελάκης, Αθανάσιος Ψαραδέλης, Παναγιώτης Κεραμείδης, Κωνσταντίνος Ντρούγκας, Παναγιώτης Απότσος, Γεωργιος Τριάντης, Στέφανος Ψάρρης, Κώστας Ζαφείρης, Νίκος Κοσχάκης και Δημήτριος Μαρινάκης
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΕΚ (Εκλέκτορες Γεώργιος Καραφέσκος-Μιχαήλ Σιμιγδαλάς) Στυλιανός Σεραφείδης, Συμεών Χατζής Δημήτριος Ζήσης, Μιχαήλ Καρούσης , Απόστολος Τόσκας, Γεώργιος Βλαντής, Μιχήλ Πιθαρούλης, Γεώργιος Καραφέσκος , Γεώργιος Κούτουλας, Ηλίας Ατματζίδης, Λάμπρος Γεωργιάδης(αρχική)Κοσμας Πεσιρίδης, Θωμάς Λαγινάς, Λεωνίδας Δαδίτσος, Τριαντάφυλλος Παντελίδης, Χρήστος Αρδίζογλου. Με την ΑΕΚ, στην αποστολή της οποίας συμμετείχε και ο Θωμάς Μαύρος, το διοικητικό στέλεχος του σωματείου και επίτιμο μέλος των βετεράνων Κώστας Μάρκου, αλλά και υπεύθυνος Συνδέσμων Νικόλαος Χαριτάκης, αγωνίστηκαν και οι Χρυσοβαλάντης Παντούρης, Γεώργιος Λαζερίδης, Μαρίνος Μωυσής και Ευστράτιος Αγιοστρατίτης.

Και μετά τη λήξη του αγώνα, μοιραστήκαν από τα μέλη της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, Αναστάσιο Ψάρρα, Νικόλαος Γαλημητάκης, Σταύρος Παντσέλιας και Δημήτρη Μουντζούρη μετάλλια στους συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές των ομάδων, ενώ οι κυρίες Ελένη Ρούφου, και Κυριακή Κεσεμλή, έδωσαν το Κύπελλο της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ στους «κιτρινόμαυρους» βετεράνους, που σήκωσαν οι Θωμάς Μαύρος, Μιχάλης Σιμιγδαλάς και Γιώργος Καραφέσκος. Και όλοι τους ευχήθηκαν να τα πούνε και πάλι πολύ σύντομα, αφού είναι σίγουρο, ότι όταν πετυχαίνει κάτι μια φορά, μπορεί να πετύχει και άλλες…

Η ΔΕΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΗΜΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΣΤΟ ‘CAVO DEL MARE’
Με φόντο το φωτισμένο κάστρο της Μύρινας(σ.σ. το μεγαλύτερο στο Αιγαίο κτισμένο σε βραχώδη χερσόνησο από τους Βενετούς αρχές του 12 αιώνα, οι οποίοι ουσιαστικά επένδυσαν πάνω στα κυκλώπεια τείχη της αρχαίας ακρόπολης του 13ου π.χ. αιώνα) και δίπλα στη θάλασσα, έγινε η δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος Λήμνου στους βετεράνους της ΑΕΚ και τους διοικούντες της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ του νησιού.
Και εν μέσω εκπληκτικών γεύσεων από τα εδέσματα των sef του Cavo Del Mare που βρισκόμασταν στο Ρωμεϊκό Γιαλό, αλλά και το φημισμένο τυρί ‘καλαθάκι’ Λήμνου όπως και του γευστικού λευκού κρασιού του νησιού που απολαμβάναμε , βετεράνοι, εκπρόσωποι του Δήμου και μέλη της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, γίναμε μια παρέα.
Πολύ ΑΕΚοκουβέντα και καλό φαγητό. Και δώρο από τους οικοδεσπότες του Δήμου προς τα μέλη της «κιτρινόμαυρης» αποστολής, από ένα κρασί Λήμνου και σε κουτάκι, μια πήλινη σφραγίδα Λήμνιας γης της περιόδου 17ου-18ου αιώνα μ.χ.
Και λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους βετεράνους της ΑΕΚ που πήγαν στο νησί αλλά και τα μέλη της Ένωση Φίλων ΑΕΚ, που βρισκόταν με τις συντρόφους τους στο τραπέζι και είχαν βοηθήσει για την εκδήλωση. Μεταξύ άλλων ήταν στο τραπέζι οι Νικόλαος Γαλημητάκης με τη Φωτεινή Δημοπούλου, ο Σταύρος Πεντσέλιας με την Όλγα Βρανά. ο Δημήτρης Μουτζούρης, η Κυριακή Κεσεμλή με τον Αντώνη Τσιότρα, ο Αναστάσιος Ψάρρας με την Παρασκευή Γιαννιτζάκη. Και τέλος οι Ελευθέριος Δρακόπουλος με την Ελένη Παπαμάλη αλλά και οι Ελένη Ρούφου και Απόστολος Παπαμάλης ως εκπρόσωποι της Ένωσης Λέσχης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου. Και από πλευράς οικοδεσποτών, παρόντες με τις συντρόφους τους, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μοσχάκης ο πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης-Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίκος Μαρινάκης και ο πρόεδρος της Τουριστικής εταιρίας (ΑΜΚΕ) Λήμνου Δημήτρης Σφενδόνης

Η ΣΕΙΡΗΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΣΕΡΑΦΕΙΔΗ ΚΑΙ Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ

Πλησίαζαν μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Ιουνίου, όταν ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, πήρε το λόγο. Ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους βετεράνους της ΑΕΚ που πήγαν στη Λήμνο , αλλά και τα παιδιά της Ένωσης φίλων ΑΕΚ του νησιού, αφού όπως είπε, χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους, δεν θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά η εκδήλωση.
Και έδωσε ως ενθύμιο στον Στέλιο Σεραφείδη, σε αντίγραφο τη Σειρήνα της Λήμνου.
Και ο Στέλιος Σεραφείδης, κρατώντας το αντίγραφο από το ειδώλιο της Σειρήνας, (σ.σ. χρονολογείται στον 6ο πχ αιώνα και βρέθηκε σε ανασκαφές που έγιναν στο αρχαϊκό ιερό της Μεγάλης Θεάς στην Ηφαιστία Λήμνου και το πρωτότυπο φυλάσσετε στο αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού), έμοιαζε σα να είχε όλη την ιστορία του νησιού στα χέρια του. Και συγκινημένος τόνισε: «Φεύγουμε συγκινημένοι από το νησί σας. Το μόνο , που μπορούμε να ευχηθούμε, είναι εις το επανειδείν»…
Και η αλήθεια είναι ότι «επανειδείν» του προέδρου, μας αντιπροσώπευε όλους, αφού αυτό το αντίγραφο Σειρήνας, που πήρε ο Στέλιος Σεραφείδης, ήταν «αντίγραφο» των συναισθημάτων που είχαμε όλα τα μέλη της αποστολής των «κιτρινόμαυρων» βετεράνων ποδοσφαιριστών, για όσα ζήσαμε στο μαγευτικό νησί.
Γιατί είναι αλήθεια, ότι η Λήμνος, λειτουργεί ως Σειρήνα για όποιον την επισκεφτεί. Μια Σειρήνα, που με το τραγούδι της- στην προκειμένη περίπτωση την σαγηνευτική ομορφιά της- καλεί τους επισκέπτες να την επισκεφτούν ξανά και ξανά. Όπως κατά τον Όμηρο λοιπόν οι Σειρήνες με το τραγούδι τους, επιχείρησαν να πλανέψουν τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του, στον δρόμο της επιστροφής τους για την Ιθάκη, έτσι κι εμάς …Μας πλάνεψαν οι σειρήνες της Λήμνου, επειδή, δεν είχαμε βάλει κερί στ’ αυτιά μας και ήμασταν σε θέση να ακούσουμε όλα τα ωραία που μπορεί κάποιος να πει για τη Λήμνο…

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΣΧΑΚΗ

Και από τις κουβέντες που είχαμε στην συνέχεια με τους τοπικούς άρχοντες, διαπιστώσαμε ότι βούληση τους είναι να επισκεφτούν και πάλι οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ το νησί. Ένα νησί, που έχει πολύ έντονο το προσφυγικό στοιχείο, αφού ολάκερα χωριά τους κατοικούνται από ανθρώπους , που έχουν προσφυγική καταγωγή. Γι αυτό και ο Δήμαρχος Λήμνου, έχει κατά νου να συνδέσει το νησί, με τις ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας οι οποίες προέρχονται από τις αλησμόνητες πατρίδες κάνοντας πράξη ένα τουρνουά που όμοιό του, δεν έχει γίνει στη χώρα. Όμως επειδή αυτό είναι μακρινό και δεσμευτήκαμε να μη κάνουμε αναφορά σε λεπτομέρειες, μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε της επιθυμία του αντιδημάρχου Νίκου Μοσχάκη. Ο εκλέκτορας της ομάδος βετεράνων του Δήμου Λήμνου, εξέφρασε την επιθυμία να καλέσει και πάλι τους βετεράνους της ΑΕΚ, για ένα τουρνουά που θα γίνει με τρείς ομάδες του νησιού. Μακάρι να γίνει πράξη η επιθυμία, που ομολογούμε ότι εξέφρασε με ενθουσιασμό.
Όμως είναι νωρίς να γράφουμε από τώρα για κάτι τέτοιο, αφού εκείνο που προέχει για τον Αθλητικό Οργανισμό Λήμνου, είναι το τουρνουά Ακαδημιών, που οργανώνει από 19 έως 22 Ιουνίου 2017 στο νησί, με τη συμμετοχή και της Α.Ε. Λάρισας, αλλά και η ποδηλατοδρομία, που θα λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου.


ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΔΑΚΗ


Και επειδή ξημέρωνε 11 Ιουνίου, ήταν και τα γενέθλια του Λάμπρου Γεωργιάδη, που μετά την βόλτα που έκανε για να …χωνέψει από το φαγητό και να δει τα παραλιακά μαγαζάκι, είχε επιστρέψει με τους Κοσμά Πεσιρίδη και Σπύρο Μανιάτη στρο Cavo Del Mare .
Όλοι λοιπόν ευχήθηκαν στον Πρεβεζάνο άσο και πρώτο σκόρερ των βετεράνων της ΑΕΚ με το κλασικό τραγουδάκι «να ζήσει». Και στο γλέντι που ακολούθησε τις εντυπώσεις «έκλεψε» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Λαμίας , Κώστας Μαυριδάκης, τον οποίο ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, χαρακτήρισε ως ηθικό αυτουργό για ό,τι έχουν πετύχει οι «Ενωσίτες» του νησιού, αφού με την πολυετή εμπειρία του στον υγιή Συνδεσμιακό χώρο της ΑΕΚ, τους συμβουλεύει για τις κινήσεις τους.
Ο Κώστας Μαυριδάκης, που συνοδευόταν από την γλυκύτατη σύντροφο της ζωής του Αναστασία (σ.σ. τους ευχαριστώ και τους δύο για το τηλεφώνημα που μου έκαναν), με αυτοσχέδια μαντινάδα και χορωδούς όλους όσοι βρισκόμασταν ακόμη στο «Cavo Del Mare» ευχήθηκε στην Ένωση Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, να συνεχίσει την πολύπλευρη δράση της και να έχουν επιτυχία και μακροζωία τα μέλη της. Ίσως ήταν ο καλύτερος επίλογος, για όλα όσα ζήσαμε, με τους φίλους της ΑΕΚ στη Λήμνο, που έχουν ομορφιά ψυχής, λες και είναι ευλογημένοι από το Θεό. Μακάρι να βρεθούμε και του χρόνου παιδιά… ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
alexiskoutridis - 20/6/2017 02:32

Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα διαβάζοντας το θέμα. Δε γνωρίζω πόση ώρα χρειάστηκε ο κύριος Δημήτρης Κουμουρτζής, για να γράψει το άρθρο του, που αν και τεράστιο είναι παρά πολύ ενδιαφέρον και το… ρούφηξα . Όμως πρώτη φορά διαβάζω σε αθλητική ιστοσελίδα, για ποδοσφαιρικό γεγονός με τόσες αναφορές σε ιστορικά στοιχεία της περιοχής που το φιλοξένησε. Και όλα αυτά κατάφερε να τα συνδυάσει με το αθλητικό γεγονός, που η αλήθεια είναι ότι από μόνο του, δεν θα ήταν μεγαλύτερο από... Συνέχεια 300 λέξεις… Ο κύριος Κουμουρτζής κατάφερε λοιπόν να το κάνει… Λημνιάδα(κατά το Ιλιάδα) εμπλουτίζοντας το θέμα και με πολύ καλές φωτογραφίες. Πολλά του μπράβο λοιπόν, αφού μέσα από το κείμενο διαφημίζει και τη Λήμνο, στην οποία με όσα γράφει μου έδωσε ερέθισμα να την επισκεφτώ. Συγχαρητήρια σε όλους για την εκδήλωση. Τόσο στα παιδιά που αποτελούν την Ένωση Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, για τη πρωτοβουλία τους, τον Δήμο Λήμνου για την εκδήλωση, αλλά και για τους παλαίμαχους της ΑΕΚΑΡΑΣ μας , που πήγαν για 24 ώρες στο νησί. Και δεν με ενδιαφέρει εάν ο κύριος Σιμιγδαλάς, που όπως φαίνεται από το κείμενο κανόνισε με τον κύριο Δρακόπουλο τα του ταξιδιού, είχε βαφτίσια κάποιου χορηγού και έπρεπε να επιστρέψει η αποστολή Κυριακή πρώι. Λογικά θα είχε ενημερώσει τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, που πήγαν στη Λήμνο ότι το ταξίδι θα ήταν αστραπή. Σημασία έχει η ΑΕΚΑΡΑ μας να φαίνεται παντού, έστω και με αυτή τη μορφή, έστω και εάν ταλαιπωρούνται οι παίκτες, που διαβάζοντας το ρεπορτάζ, με τα όσα έκαναν, λογικά δεν θα πρόλαβαν καν να …κοιμηθούν το βράδυ. Και πάλι συγχαρητήρια στους ΑΕΚτζήδες της Λήμνου, αλλά και στην ιστοσελιδα σας, που φιλοξένησε το θέμα. Τέτοια θέματα, λείπουν από το αναγνωστικό κοινό και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον

fotis_g - 20/6/2017 01:01

Όσοι διάβαζαν δικέφαλο κάτι θα θυμήθηκαν. Την μαντινάδα του Μαυριδάκη δεν μάθαμε. Σύντεκνε να σε έχει ο θεός καλά να θυμάσαι τον Ευτύχη. Πάντα τέτοια φίλοι της Λήμνου

alexiskoutridis - 20/6/2017 00:39

Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα διαβάζοντας το θέμα. Δε γνωρίζω πόση ώρα χρειάστηκε ο κύριος Δημήτρης Κουμουρτζής, για να γράψει το άρθρο του, που αν και τεράστιο είναι παρά πολύ ενδιαφέρον και το… ρούφηξα . Όμως πρώτη φορά διαβάζω σε αθλητική ιστοσελίδα, για ποδοσφαιρικό γεγονός με τόσες αναφορές σε ιστορικά στοιχεία της περιοχής που το φιλοξένησε. Και όλα αυτά κατάφερε να τα συνδυάσει με το αθλητικό γεγονός, που η αλήθεια είναι ότι από μόνο του, δεν θα ήταν μεγαλύτερο από... Συνέχεια 300 λέξεις… Ο κύριος Κουμουρτζής κατάφερε λοιπόν να το κάνει… Λημνιάδα(κατά το Ιλιάδα) εμπλουτίζοντας το θέμα και με πολύ καλές φωτογραφίες. Πολλά του μπράβο λοιπόν, αφού μέσα από το κείμενο διαφημίζει και τη Λήμνο, στην οποία με όσα γράφει μου έδωσε ερέθισμα να την επισκεφτώ. Συγχαρητήρια σε όλους για την εκδήλωση. Τόσο στα παιδιά που αποτελούν την Ένωση Φίλων ΑΕΚ Λήμνου, για τη πρωτοβουλία τους, τον Δήμο Λήμνου για την εκδήλωση, αλλά και για τους παλαίμαχους της ΑΕΚΑΡΑΣ μας , που πήγαν για 24 ώρες στο νησί. Και δεν με ενδιαφέρει εάν ο κύριος Σιμιγδαλάς, που όπως φαίνεται από το κείμενο κανόνισε με τον κύριο Δρακόπουλο τα του ταξιδιού, είχε βαφτίσια κάποιου χορηγού και έπρεπε να επιστρέψει η αποστολή Κυριακή πρώι. Λογικά θα είχε ενημερώσει τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, που πήγαν στη Λήμνο ότι το ταξίδι θα ήταν αστραπή. Σημασία έχει η ΑΕΚΑΡΑ μας να φαίνεται παντού, έστω και με αυτή τη μορφή, έστω και εάν ταλαιπωρούνται οι παίκτες, που διαβάζοντας το ρεπορτάζ, με τα όπσα έκαναν, λογικά δεν θα πρόλαβαν καν να …κοιμηθούν το βράδυ. Και πάλι συγχαρητήρια στους ΑΕΚτζήδες της Λήμνού, αλλά και στην ιστοσελιδα σας, που φιλοξένησε το θέμα. Τέτοια θέματα, λείπουν από το αναγνωστικό κοινό και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον

polemistis21 - 19/6/2017 17:37

Απορία..Εάν ο Κύριος Κουμουρτζής, έμενε περισσότερο στη Λήμνο, θα έγραφε βιβλίο;;; Το κείμενό του, είναι εντυπωσιακό και ίσως από τα μεγαλύτερα, που έχουν φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα σας. Όμως όλα αυτά, δεν θα μπορούσαν να αναφερθούν τμηματικά την ημέρα που έγινε το γεγονός;;; Το γράφω , αφού μια ιστοσελίδα, είναι για άμεση ενημέρωση. Ανεξάρτητα με αυτό πάντως, το ρεπορτάζ είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει, ενώ οι φωτογραφίες συγκινητικές. Να βλέπεις τον ΑΤΜΑΤΖΙΔΗ κυνηγό, τον... Συνέχεια ΑΡΔΙΖΟΓΛΟΥ και τον ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, χωρίς μαλλιά, αλλά και άσους όπως οι ΜΑΥΡΟΣ-που δε γνωρίζω γιατί δεν παίζει-ΣΕΡΑΦΕΙΔΗΣ, ΤΟΣΚΑΣ, ΚΑΡΑΦΕΣΚΟΣ, ΧΑΤΖΗΣ, ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ και να ξυπνούν μνήμες . Ο κύριος Δημήτρης Κουμουρτζής πάντως, με την πένα τους μας έκανε να ζήσουμε το γεγονός. Συγχαρητήρια στην Ένωση Φίλων ΑΕΚ Λήμνου και τους ανθρώπους τους για τη δράση τους. Αλλά και τους παλαίμαχους που πήγαν, γνωρίζοντας ότι ηταν ταλαιπωρία ένα ταξίδι 24 ωρών στη Λήμνο. Ο Σιμιγδαλάς, όπως φαίνεται έκανε πάλι το… θαύμα του, αφού ήθελε να πάει στα βαφτίσια του εγγονού του Σουρτζή και ως ταμίας να μη χάσει …το έμβασμα από τον κυρ Γιάννη!!! Όμως κάποιος πρέπει να του πει, ότι δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε. Πρέπει να σέβεται και αυτούς που ΚΡΑΤΑΝΕ με την αγωνιστική τους δράση τον Σύνδεσμο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ…. Μη βγάλω όμως …χολή, γιατί μειώνω και την εκδήλωση. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΩΣΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ….

Teosav21 - 19/6/2017 20:31

Δεν είναι τυχαίο που η δημοσίευση για την ΑΕΚ στη Λήμνο είναι τόσο μεγάλη. Πίστεψε με ο κόσμος της είναι μοναδικός!!!!!!!!!!! Όπως ειπες Και εσύ, γιατί Και εμένα μου έκανε εντύπωση το μέγεθος του άρθρου πραγματικά ήταν τόσο όσο.....

Teosav21 - 19/6/2017 17:04

Λήμνος =μαγεία, ταξιδι μοναδικό σε ένα νησί που ο τελευταίος κάτοικος της σε κάνει να νοιώθεις Λημνιωτης. Έζησα εκεί 5 μοναδικά Χρόνια λογο του πατέρα μου (στρατιωτικός) 90-91 Και 98-2001. Το γήπεδο το θυμάμαι ακόμη που ήταν άσπρο το χώμα (3α). Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις το νησί και τους κατοίκους της. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα για διακοπές. Είναι σκέτη μαγεία!!!!!!!!!!

ΕΠΟΜΕΝΟ