0 ΣΧΟΛΙΑ

Βασιλειάδης για νέα ποδοσφαιρική σεζόν: Κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Και ο υφυπουργός Αθλητισμού αισιόδοξος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τα μέτρα «κάθαρσης» που πάρθηκαν

Mybet Casino: 750+ παιχνίδια & φρουτάκια Novomatic
Αρμόδιος ρυθμιστής MGA. 21+. ΚΕΘΕΑ: 210 9237777

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων παραχώρησε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε για όλους και για όλα, ωστόσο το πιο σημαντικό σημείο που κρατάμε είναι η πεποίθηση του εν όψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν, πως φέτος θα δούμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με όλα όσα γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ:

«Μην το γρουσουζέψουμε, μα νομίζω πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει όμορφα ένα πολύ καλό ελληνικό καλοκαίρι. Όπως είπα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν μερικές ημέρες 'Θα σας κουράσουμε αυτό το καλοκαίρι με τις επισκέψεις μας».

Για το μέλλον του Ελληνικού αθλητισμού:

«Προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες, με πολύ λιγότερα σχήματα και με μία προσπάθεια συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Υπάρχουν παλιές εγκαταστάσεις, δυσκολίες στη συντήρηση και στη χρηματοδότηση των ομοσπονδιών, αλλά προσπαθούμε σε όλα αυτά να βρούμε λύσεις. Έστω και στο παρά ένα. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές. Δεν είναι εύκολη προσπάθεια. Αλλά το έμφυτο ταλέντο που υπάρχει στον τόπο, μας δίνει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστούμε. Με τον προγραμματισμό που γίνεται και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, ελπίζουμε πως θα παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο και θα φέρουμε καινούριες και μεγάλες επιτυχίες».

Για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν που ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο:

«Ελπίζω πως θα δούμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με τις παρεμβάσεις που έγιναν, με τα ηχηρά μηνύματα που έστειλαν οι FIFA και UEFA –που για πρώτη φορά μπήκαν στην ουσία των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου (σ.σ. διοίκηση, εκλογές ΕΠΟ, διαιτησία κτλ)– πιστεύω θα δούμε κάτι καλύτερο, είμαστε μπροστά σε μία νέα μέρα. Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε που μία ελληνική νομική οντότητα καταφέραμε επιτέλους να διέπεται από τον ελληνικό νόμο, ωστόσο αυτό ήταν το ζητούμενο εδώ και δεκαετίες. Το πώς θα λειτουργήσει η νέα διοίκηση, είναι επίσης ζητούμενο».

Για τη διαμάχη της διοργανώτριας αρχής με το συνδρομητικό κανάλι, ο υφυπουργός τόνισε πως:

«Super League και NOVA πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους και να βρεθεί η χρυσή τομή. Το ποδόσφαιρο και ο ελληνικός αθλητισμός, γενικότερα, δεν αντέχει άλλα εξώδικα. ΕΡΤ και Cosmote είναι εκτός κουβέντας. Εύχομαι να δούμε μια καλή διαιτησία που δεν θα επηρεάζει την εξέλιξη των αγώνων. Με το άνοιγμα της Βουλής θα έχουμε τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις ως προς το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Θα αφορά επί της ουσίας το 'ιδιώνυμο', με κάποιες παραλλαγές που δεν διαφοροποιούν ιδιαίτερα τη σημερινή κατάσταση. Η μεγάλη αλλαγή έρχεται σε συνεργασία με την UEFA και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Επεξεργαζόμαστε το νομικό χάρτη για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο θέμα της ασφάλειας των γηπέδων. Είναι, όμως, ένα θέμα που δεν λύνεται σε μία μέρα».

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ