0 ΣΧΟΛΙΑ

Οι Αργεντινοί στεναχωρήθηκαν με τον αποκλεισμό της Ιταλίας

Η Ιταλία δεν κατάφερε να περάσει στην τελική φάση του Μουντιάλ, κάτι που δεν άρεσε στην Αργεντινή αφού η πρόκριση της Σουηδίας ξύπνησε δυσάρεστες αναμνήσεις του 2002


Πλέον απομένουν τρία εισιτήρια για να ολοκληρωθούν οι 32 ομάδες που θα κάνουν το ταξίδι στην Ρωσία το καλοκαίρι του 2018. Μία από τις ομάδες που δεν θα βρεθούν στην τελική φάση είναι η Ιταλία η οποία απέτυχε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σουηδίας στην μεγαλύτερη έκπληξη των προκριματικών.

Όπως ήταν λογικό στην Ιταλία επικρατεί νεκρική σιωπή για τον αποκλεισμό της «Σκουάντρα Ατζούρα». Ο αποκλεισμός αυτός όμως δεν άρεσε ούτε στην Αργεντινή, αφού ξύπνησε δυσάρεστες αναμνήσεις από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.

Τι εννοούμε; Έτσι όπως έχουν κατανεμηθεί οι ομάδες στα γκρουπ δυναμικότητας, υπάρχει πιθανότητα για την «αλμπιτσελέστε» να βρεθεί σε ακριβώς ίδιο όμιλο με αυτό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002! Και αυτό γιατί η Αργεντινή είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, με την Αγγλία στο β', την ώρα που η Σουηδία μετά την πρόκριση επί της Ιταλίας θα τοποθετηθεί στο τρίτο γκρουπ. Τέλος, στον τέταρτο γκρουπ είναι η Νιγηρία.

Να θυμίσουμε ότι το 2002 η Αργεντινή με τον Μαρσέλο Μπιέλσα στην τεχνική ηγεσία και αστέρια όπως οι Μπατιστούτα, Κρέσπο, Βερόν, Αγιάλα, Σιμεόνε, Αϊμάρ, Ζανέτι, Ορτέγκα και Σορίν πήγε ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά κατάφερε να τερματίσει τρίτη στον όμιλο κάτω από Σουηδία και Αγγλία τελειώνοντας άδοξα την παρουσία της στην διοργάνωση.

Κι επειδή στην Αργεντινή- όπως και στις Ιταλία και Αγγλία-πιθανά σημάδια και οιωνοί είναι πάντα πρώτο θέμα όταν αφορά την εθνική ομάδα της χώρας, οι ίδιοι εύχονται να μην επανέλθουν αυτές οι αναμνήσεις.   

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ