1 ΣΧΟΛΙΑ

O TEMONAEK με πλακάτ για τον Μάνταλο στον Μαραθώνιο της Αθήνας


Στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας συμμετείχε φέτος ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ Γιώργος Ζαχαριάδης, ο οποίος σε λίγες μέρες συμμετέχει στον άλλον μεγάλο αγώνα, τον Φειδιππίδειο άθλο των 500 χλμ.
   Η συμμετοχή του φέτος στον μαραθώνιο της Αθήνας ήταν αφιερωμένη στον Πόντιο αδελφό Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί Yannis Vasilis Yaylalı και στην σύντροφό του  Μεράλ Γεϊλανί Meral Geylani, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας. Ο Γιαϊλαλί κατάγεται από την Σαμψούντα και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που  ζουν στην Τουρκία, ένας αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας, η φωνή ανάδειξης και αναγνώρισης των εγκλημάτων που έγιναν εναντίον των ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και άλλων λαών. Ο δρομέας με τους αγώνες του που τους αφιερώνει στους κρατούμενους αυτούς, δείχνει ποιο είναι το καθήκον και το χρέος. Ιδιαίτερα όταν τους αφιερώνει το μετάλλιό του από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και το στέλνει στις φυλακές όπου κρατούνται, δείχνει τις υψηλές αξίες που τον διακρίνουν.
   Επίσης, έστειλε και το δικό του μήνυμα στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο, κρατώντας ένα πλακάτ, στο οποίο έγραφε:
 
 «ΜΑΝΤΑΛΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ».
ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
dtsioux - 16/11/2017 11:36

Μπραβο Γιωργαρε,να εισαι παντα δυνατος και να μεταφερεις την λατρεια σου για την ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ σε ολη την Ελλαδα!!

ΕΠΟΜΕΝΟ