0 ΣΧΟΛΙΑ

Μαδέσης: Χάρη στον Αλέξανδρο και στην Ευγενία έχουν γραφτεί μικρά παιδιά στην ΑΕΚ

Τι είπε ο προπονητής της ΑΕΚ για την κλήση του Αλέξανδρου Μαδέση στην Εθνική ομάδα


Χαρούμενος από την πορεία του αθλητή του, Αλέξανδρου Μαδέση, αλλά και για όλα τα παιδιά που αθλούνται στις ακαδημίες της oμάδας πινγκ πονγκ της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο προπονητής, Κώστας Μαδέσης.

Αναλυτικά όσα μας είπε στο aek.gr:

«Για τις ακαδημίες της ΑΕΚ:

Οι προπονήσεις είναι καθημερινές για τρεις ωρες. Μέχρι πέρσι είχαμε τις καλύτερες παγκορασίδες και παμπαίδες. Βγήκαμε πρωταθλητές με τον Αλέξανδρο Μαδέση και την Ευγενία Καραθανάση. Φέτος άλλαξαν και οι δύο κατηγορία, καθώς πάνε μια κατηγορία πάνω, που πάνε παιδιά μέχρι τρίτη γυμνασίου, ενώ τα παιδιά πάνε πρώτη γυμνασίου. Στο ξεκίνημα δείχνει ότι είμαστε πάλι ανταγωνιστικοί. Ο Αλέξανδρος έχει παίξει τρία αναπτυξιακά πρωταθλήματα και στα τρία έχει παίξει τελικό, κατακτώντας δύο δεύτερες θέσεις και μία πρώτη και αυτός είναι και ο λόγος που τον κάλεσαν στην εθνική.

Για το αν ασχολούνται τα νέα παιδια με το πινγκ πονγκ:

Είμαι της άποψης ότι όταν ένα παιδί δει το πινγκ πονγκ σωστά θα γραφτεί σε μία ακαδημία. Έχουμε πάρα πολύ κόσμο. Ήμουν σε ένα πρόγραμμα της Ολυμπιάδας 2004 και είχα 400 παιδιά που έπαιζαν. Όταν σταμάτησε το πρόγραμμα τα παιδιά σταμάτησαν γιατί δεν υπήρχαν σωματεία να τα στηρίξουν και να τα απορροφήσουν. Εκεί είναι το πρόβλημα. Όταν οι ομάδες έχουν καλές ακαδημίες τα παιδιά θα πάνε. Σαφώς και η προβολή δεν είναι και η καλύτερη, αλλά σιγά σιγά με τις διακρίσεις που γίνονται αλλάζει το κλίμα και έρχεται περισσότερος κόσμο στο πινγκ πονγκ. Καταλαβαίνει την δυσκολία του αθλήματος. Παλιά ο κόσμος νόμιζε πως παίρνεις μια ρακέτα και παίζεις. Δεν γνώριζε κανείς ότι χρειάζεται τρεις ώρες προπόνηση την ημέρα.

Για τα κίνητρα που δίνουν ο Αλέξανδρος Μαδέσης και η Ευγενία Καραθανάση:

Πιστεύω πως χάρη στον Αλέξανδρο και στην Ευγενία έχουν γραφτεί μικρά παιδιά στην ΑΕΚ. Μπαίνουν μέσα οι γονείς και βλέπουν τα παιδάκια να παίζουν τόσο καλά και τους δίνει ένα κίνητρο. Από την άλλη τους φαίνεται και λίγο δύσκολο αν μπορούν τα παιδιά να παίξουν σε τέτοιο επίπεδο αλλά αυτό το κατάφεραν με τον κόπο τους. Όλα τα παιδιά που πρωταγωνιστούν παίζουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Για την συμμετοχή του Αλέξανδρου στην Κύπρο:

Είναι αναγνωριστική η συμμετοχή του σε αυτό το τουρνουά. Είναι ο πιο μικρός αθλητής της διοργάνωσης. Παίζει σε μια κατηγορία που μπορεί να αναμετρηθεί και με ένα παιδί που είναι τρία χρόνια μεγαλύτερο του. Δεν έχει ξανά πάει σε τέτοιο τουρνουά. Πιστεύω ότι θα τα πάει ικανοποιητικά. Είναι καλά προετοιμασμένος και θα δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μια καλή επίδοση.

Για την κλήση του στην Εθνική :

Του έδωσε πάρα πολύ χαρά η κλήση του στην Εθνική. Άλλωστε αυτό είναι το κίνητρο. Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχουν οικονομικά κίνητρα, παρά μόνο τα τουρνουά του εξωτερικού. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι καλά έκαναν και τον κάλεσαν. Δεν έκανε κανείς χάρη στον Αλέξανδρο. Το κέρδισε με το σπαθί του. Δεν είναι σωστό κιόλας να κάνεις χάρη σε ένα παιδί γιατί αυτό σημαίνει πως θα μείνει εκτός κάποιο παιδί που άξιζε αυτή την θέση. Μακάρι όλα τα παιδιά να ακολουθήσουν γιατί είναι ωραία στιγμή να αγωνιστείς με την φανέλα της χώρας σου.

Για τις επιτυχίες του:

Έχει αγωνιστεί σε 14 πρωταθλήματα και έχει χάσει μόλις τα δύο. Φέτος αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία, που σαφώς είναι ο πιο μικρός αλλά ξεκίνησε με τρεις τελικούς. Κάνει προσπάθεια γιατί αγαπάει το άθλημα. Όλα τα παιδιά έχουν αυτό το πάθος για το πινγκ πονγκ.

Για την συνέχεια:

Αυτό που χρειάζεται τώρα ο μικρός είναι κάποιος χορηγός για να μπορέσει να αγωνιστεί και στο εξωτερικό. Ότι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε. Τώρα αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο εξωτερικό θέλει οικονομική βοήθεια. Το μπάτζετ δεν είναι μεγάλο. Ένα ταξίδι κοστίζει περίπου 600 ευρώ». 

ΑΡΓΥΡΩ ΦΛΟΥΡΗ 

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ