0 ΣΧΟΛΙΑ

Προπονητής ΑΟΧ Κισσαμικού: Άξιζε στους παίκτες μια τέτοια εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Πετράκης μίλησε για το κίνητρο που είχαν οι ποδοσφαιριστές του απέναντι στην ομάδα του Πειραιά


Στη τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΑΟΧ Κισσαμικός έμεινε στο 1-1 με τον Ολυμπιακό, στα Χανιά, και ο Γιώργος Πετράκης δεν έκρυψε τη χαρά του για την εμφάνιση που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του και στάθηκε στο ταλέντο που υπάρχει στη χανιώτικη ομάδα και στο κίνητρο των παικτών του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΑΟΧ Κισσαμικού, Γιώργος Πετράκης στο ΣΠΟΡ FM 94.6

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί συναναστρέφομαι στην καθημερινότητα μου με πολύ καλούς παίκτες. Είναι σε καλή ηλικία, έχουν ποιότητα και ταλέντο, το μέλλον τους ανήκει. Φυσικά και η δική μας δουλειά γίνεται πιο εύκολη έτσι. Στο ματς με τον Ολυμπιακό ήταν συγκεντρωμένοι, είχαν ψηλά κίνητρα και έδειξαν τη δουλειά που έχουμε κάνει τόσο καιρό. Τους άξιζε μια τέτοια καλή εμφάνιση». 

Για την «κατασκοπία» πριν από το ματς με τους «ερυθρόλευκους»: «Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Κάναμε όσο δυνατόν καλύτερα την εκτίμηση για τις απαιτήσεις του ματς. Οι παίκτες ήταν πραγματικά πειθαρχημένοι». 


Για το ότι είναι ο νεότερος προπονητής, φέτος, στη Football League: «Ξεκίνησα από χαμηλά, πριν τέσσερα χρόνια ήμουν στο Α’ τοπικό Ηρακλείου. Όσο ανεβαίνουν οι κατηγορίες, το αγωνιστικό κομμάτι γίνεται πιο εύκολο, γιατί εισχωρεί στο παιχνίδι η τεχνολογία, ανεβαίνει το επίπεδο των παικτών. Το δύσκολο είναι οι προσωπικότητες και η διαχείριση. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο, οι ρόλοι είναι διακριτοί. Ο σεβασμός δεν έχει σχέση με την ηλικία. Αν κάνεις σωστά τη δουλειά σου, τον κερδίζεις». 

Για τους παίκτες του: «Ξεκινήσαμε χωρίς άδεια. Αναπόφευκτα αυτό μας έβαλε σε διαδικασία να διαλέξουμε νεαρούς παίκτες. Δεν με πείραξε, γιατί όταν υπάρχει κίνητρο μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα. Φάνηκε ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα. Έχουμε σαν νοοτροπία να δώσουμε στήριξη σε νέους ανθρώπους». 

Για την οικογενειακή παράδοση στην προπονητική: «Είμαστε ποδοσφαιρική οικογένεια, είναι αναπόφευκτο. Αν το έχεις στην καθημερινότητα και σου αρέσει, το προχωράς». 

Για το αν το είχε στο μυαλό του ενώ έπαιζε ακόμα μπάλα: «Σαν παίκτης φαινόταν ότι δεν θα μπορούσα να κάνω σπουδαία πράγματα. Έτσι πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την προπονητική. Μου άρεσε, ήταν στα βιώματά μου και πήρα αυτή την κατεύθυνση». 

Για τους στόχους του ΑΟΧ Κισσαμικού: «Είναι μια καινούρια ομάδα. Κάναμε 25 μεταγραφές. Για να δομηθεί όλο αυτό και να υπάρξει ισορροπία και χημεία, χρειάστηκε προσπάθεια. Τώρα τα πράγματα είναι σε μια καλή βάση, ώστε να στηριχτούν και άλλα πράγματα. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Η ομάδα είναι ανταγωνιστική σε κάθε ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα. Αυτό λέω και στους παίκτες μου, στόχος μας είναι να κερδίσουμε το σεβασμό από κάθε αντίπαλο».

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ