0 ΣΧΟΛΙΑ

Λίνεκερ: Δεν θα έκανα την κλήρωση αν ήταν πρόεδρος ο Μπλάτερ

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν παρουσιαστής άδραξε την ευκαιρία και καταφέρθηκε για ακόμα μία φορά εναντίον του πρώην προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου


Ο φρέσκος –σίγουρα πιο ποδοσφαιρικός- αέρας τον οποίο αποπνέει πλέον η FIFA, είναι ο κυριότερος λόγος που έκανε τον Γκάρι Λίνεκερ να πει «ναι» στην πρόταση της παρουσίασης της σημερινής κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.  Ο πρώην Άγγλος διεθνής και νυν παρουσιαστής του BT Sports έχει ουκ ολίγες φορές κριτικάρει σκληρά στο παρελθόν τον πρώην πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Σεπ Μπλάτερ, τόσο μέσω της εκπομπής του όσο και των social media, μιλώντας για «οργάνωση ανταρτών» με «τόση διαφθορά που προκαλεί ναυτία». 

Ούτε όμως και ο νυν πρόεδρος είχε γλιτώσει, καθώς ο Λίνεκερ είχε κατηγορήσει τον Τζιάνι Ινφαντίνο για «καταστροφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου» με την πρόθεσή του να αυξήσει τις συμμετέχουσες ομάδες από 32 σε 48.  Υπάρχουν όμως πράγματα –αλλά και πρόσωπα- που τον έκαναν να δεχθεί την πρόταση της FIFA και να παρουσιάσει την κλήρωση που θα γίνει στο Κρεμλίνο: «Αν ο Μπλάτερ έκανε ακόμα κουμάντο, δεν θα το έκανα. Αλλά τώρα υπάρχουν πολλά νέα άτομα και πολλοί πρώην ποδοσφαιριστές» δήλωσε ο Λίνεκερ και συνέχισε: «Μίλησα με τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν ο οποίος είναι αρκετά ψηλά στην ιεραρχία εκεί (στην FIFA), αναπληρωτής γενικός γραμματέας και είναι πολύ εντυπωσιακός. Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν είναι εκεί, ο Λουίς Φίγκο, ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο. Όλοι τους έχουν φέρει την αλλαγή και θα ήταν δίκαιο να τους δώσουμε την ευκαιρία. Δεν έχει μείνει σχεδόν κανείς από την παλιά φρουρά».

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ