0 ΣΧΟΛΙΑ

Στη Γαλλική Πρεσβεία η ΟΧΕ


Δεκτοί από τον Πρέσβη Κριστόφ Σαντεπί έγιναν στη Γαλλική Πρεσβεία ο τεχνικός διευθυντής της Γαλλικής ομοσπονδίας ράγκμπι Ντιντιέ Ρετιέρ και ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Σταματιάδη, τον Πρόεδρο της ΕΣΧΑ, Πρόεδρο της επιτροπής Ράγκμπι Δημήτρη Σταυρακάκη και τον Υπεύθυνο Τύπου και Επικοινωνίας Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου.

Παρουσία του Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος 
Μικαέλ Οσάμπ, ανθρώπων του ράγκμπι στην Ελλάδα, όπως η κα Γούναρη και ο κος Καλόξυλος και εκπροσώπων Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου με θέμα την κατάσταση του ράγκμπι στην Ελλάδα.

Ο Γάλλος Πρέσβης αφού καλωσόρισε στην Πρεσβεία τους προσκεκλημένους τόνισε ότι Ελλάδα και Γαλλία μπορούν να αναπτύξουν και στον αθλητισμό πολύ γόνιμες σχέσεις. 

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής στην ομιλία του τόνισε:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με την Γαλλία, οι σχέσεις μας είναι στενές και με την Ομοσπονδία χάντμπολ της Γαλλίας και μας υποστηρίζει στην προσπάθεια μας να έρθει η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας στην Ελλάδα. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε το ράγκμπι να ενταχθεί στην ΟΧΕ, έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια το άθλημα αυτό να στηριχθεί σε σωστές βάσεις, ώστε να υπάρχει και στο μέλλον. Είχε έρθει προσκεκλημένος μας ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας Σεμπαστιάν Πικερόνες και έκανε μία πρώτη επιλογή αθλητών για την Εθνική ομάδα. Επίσης είχε έρθει στην Ελλάδα ο κ. Μόργκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, έγινε σύσκεψη με όλα τα σωματεία και κατάλαβε ακριβώς τι συμβαίνει εδώ. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε κάποια βοήθεια στη συνέχεια. Ως Ομοσπονδία θα διοργανώσουμε αναπτυξιακούς αγώνες, στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην δημιουργία εθνικής ομάδας και την διεξαγωγή διεθνούς τουρνουά στην Ελλάδα το καλοκαίρι και ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση τον Σεπτέμβριο να διεξάγουμε το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα υπό την σκέπη της ΟΧΕ. Παράλληλα έχουμε ζητήσει από την ΓΓΑ να πραγματοποιηθεί σχολή προπονητών, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε σχολή διαιτησίας. Θα είμαστε χαρούμενοι αν αυτό το άθλημα μπορέσει να σταθεί μόνο του και να ξαναγίνει αυτόνομο, αυτός είναι ο στόχος μας».

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ επίσης αναφέρθηκε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Εφήβων που θα διοργανώσει η Ελλάδα το 2021 στο οποίο θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με την Γαλλική πρεσβεία και το Γαλλικό ινστιτούτο Ελλάδος, λόγω της πιθανής παρουσίας της Γαλλίας στη διοργάνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ