0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Τσαρλς Μάνσον ήταν διασωληνωμένος και αλυσοδεμένος λίγο πριν πεθάνει (ΦΩΤΟ)


Ο άνθρωπος που έλεγε στους θαυμαστές του ότι ήταν αθάνατος, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για επτά δολοφονίες και που αποτελούσε κίνδυνο ακόμα και μέσα από τη φυλακή, ο Τσαρλς Μάνσον, σίγουρα δε θα ήθελε με τίποτα να δει δημοσιευμένη την συγκεκριμένη φωτογραφία.

Στη φωτογραφία ο Μάνσον φαίνεται να είναι διασωληνωμένος σε ένα δωμάτιο στο νοσοκομείο Κεμ στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια. Η άσχημη κατάσταση της υγείας του, το αδύνατο σώμα του, το φαλακρό του κεφάλι και τα κλειστά του βλέφαρα, δε θυμίζουν σε τίποτα τον επικίνδυνο εγκληματία και ψυχοπαθή «γκουρού» που όλοι γνωρίζαμε.
Ο Τσαρλς Μάνσον, σύμφωνα με πληροφορίες, απαγόρευε στους φύλακες να μιλούν για την άσχημη κατάσταση της υγείας του, όσο βρισκόταν κρατούμενος στην κρατική φυλακή της Καλιφόρνια.

Μπορεί ο περιβόητος δολοφόνος να γλίτωσε το θάλαμο αερίων στην κρατική φυλακή του San Quentin το 1971 μετά την απόφαση της Καλιφόρνια για την απαγόρευση της θανατικής ποινής, αλλά ο ίδιος, τελικά, δεν κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο.

Ο Μάνσον πέθανε από φυσικά αίτια στις 19 Νοεμβρίου. Δεμένος με αλυσίδες στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ο 83χρονος, δεν δείχνει κανένα ίχνος λύπης για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει. Λίγα μόλις λεπτά μετά την αποκλειστική φωτογραφία της Daily Mirror, ο Μάνσον πέθανε.

Το άτομο που τράβηξε την φωτογραφία δήλωσε πως ο Μάνσον δεν ένιωσε στιγμή την παραμικρή μετάνοια για τα θύματά του: «Κάθε μέρα που ήταν ζωντανός, προκαλούσε πόνο στους συγγενείς εκείνων που σκότωσε. Δεν έδειξε ούτε μια φορά τύψεις. Συχνά καυχιόταν: "είμαι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος". Καυχιόταν πως ήταν αθάνατος. Ερωτηθείς αν ενδιαφερόταν για τα εγκλήματά του, απαντούσε: "τι σημαίνει αυτό;". Ο άντρας που τράβηξε τη φωτογραφία ελπίζει ότι η εικόνα αυτή θα καταστρέψει την ψευδαίσθηση που έχουν οι οπαδοί του γι' αυτόν και πως εν μέρει θα ανακουφίσει και θα παρηγορήσει τις οικογένειες των θυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ