1 ΣΧΟΛΙΑ

Ο ΑΝΤ1 πήρε θέση για το παραλήρημα Σφακιανάκη


Ο ΑΝΤ1 εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία πήρε θέση για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις που εξέφρασε ο Νότης Σφακιανάκης στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον σταθμο τονίζοντας πως «Θέσεις και απόψεις που συνιστούν ρητορική μίσους, αναδεικνύουν φασίζουσες, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις και συμπεριφορές, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν θέση στο δημόσιο λόγο και προφανώς καταδικάζονται και αποδοκιμάζονται από τον ΑΝΤ1».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 με αφορμή τα όσα είπε ο Νότης Σφακιανάκης στην εκπομπή:

«Από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα, οι αρχές του ΑΝΤ1 εδράζονται σε συγκεκριμένες αξίες.

Η ευαισθησία του σε θέματα δημοκρατίας, σεβασμού του ανθρώπου και των δικαιωμάτων είναι μια απ’ αυτές και είναι αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη.

Θέσεις και απόψεις που συνιστούν ρητορική μίσους, αναδεικνύουν φασίζουσες, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις και συμπεριφορές, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν θέση στο δημόσιο λόγο και προφανώς καταδικάζονται και αποδοκιμάζονται από τον ΑΝΤ1 και τους εργαζόμενούς του, χωρίς φυσικά να οδηγηθούμε σε λογικές ή πρακτικές αποκλεισμού ή λογοκρισίας, οι οποίες προφανώς δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας.Η σταθερή προσήλωση σε αυτές τις αρχές, θα συνεχιστεί αταλάντευτα πολύ περισσότερο σε περιπτώσεις που η διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων είναι προβλέψιμη».

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Φοίνικας - 7/12/2017 10:27

Καταρχήν μην αρχίσουμε τα "Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας ότι θέλει λέει" Όχι παιδιά, δεν είναι έτσι, όταν ο λόγος κάποιου μετατρέπεται σε ρατσιστικό παραλήρημα και κήρυγμα μίσους, τότε δεν έχει θέση στην Δημοκρατία. Η ελευθερία του καθένα φτάνει μέχρι το όριο που δεν απειλεί και προσβάλει την ελευθερία του συνανθρώπου του. Πάμε παρακάτω. Ερώτημα προς ΑΝΤ1. Ποιος τον κάλεσε τον Σφακιανάκη? Εγώ? Στο κανάλι σας φιλοξενήθηκε κύριοι. Άσε που έχει μια αντιφατικότητα η ανακοίνωση. Από την μία... Συνέχεια δεν έχουν θέση οι ρατσιστικές φωνές στο κανάλι, από την άλλη δεν θα τις λογοκρίνετε κιόλας. Με άλλα λόγια και τα νούμερα της τηλεθέασης τσιμπάτε και το (θεωρητικά μόνο) political correctness διατηρείτε. Έχουν μεγάλο μερίδιο για το κατάντημα της κοινωνίας μας και τα κανάλια.

ΕΠΟΜΕΝΟ