0 ΣΧΟΛΙΑ

Καταγγελία στη CEV από την Τουρ


Στην πειθαρχική επιτροπή της CEV κατήγγειλε η Τουρ όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη για τη φάση των «32» του Τσάλεντζ καπ.

Αναλυτικά:

«Στον αγώνα για το Τσάλεντζ καπ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Τουρ που έγινε χθες το βράδυ στην Ελλάδα, ο παίκτης της Τουρ Νέιθαν Γουνεμπάινα έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από ορισμένους οπαδούς της ελληνικής ομάδας. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, προκάλεσε την οικειοθελή αποχώρησή από τον αγωνιστικό χώρο και ως αποτέλεσμα αποβλήθηκε από τον διαιτητή. Λόγω της παραβίασης των κανονισμών που βίωσε η ομάδα και των επιθέσεων στην προσωπικότητα του παίκτη, η Γαλλική ομοσπονδία και η Ένωση των παικτών έχουν κινήσει διαδικασία στην πειθαρχική επιτροπή της CEV για τιμωρία σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο. Έχει ενημερωθεί ακόμη και η υπουργός αθλητισμού Λάουρα Φλεσέλ. Παράλληλα ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας Eric Tanguy και ο πρόεδρος της Ένωσης Alain Griguer εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Γουνεμπάινα» αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλικής ομοσπονδίας.

Λίγη ώρα αργότερα θέση για το θέμα πήρε και η CEV. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία με tweet ανέφερε τα εξής: «Γνωρίζουμε όσα συνέβησαν στον αγώνα του Τσάλεντζ Καπ μεταξύ του Ολυμπιακού και της Τουρ. Η CEV θα δράσει σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο».

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ