0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Μασούντ για την τραγωδία με το Ιρανικό τάνκερ (ΦΩΤΟ)

Ποια η τοποθέτηση ανθρωπιάς του στα social-media για την τύχη των αγνοούμενων


Είναι γνωστό πως ο Σοτζέι Μασούντ τοποθετείται συχνά πυκνά για τα κοινωνικά - ανθρωπιστικά φαινόμενα, πόσο μάλλον όταν αυτά αφορούν την πατρίδα του. Ο άσος της ΑΕΚ δεν μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος από την τραγωδία που συνέβη με το Ιρανικό τάνκερ, το οποίο πήρε φωτιά όταν συγκρούστηκε με ένα κινεζικό φορτηγό πλοίο με αποτέλεσμα μια τρομακτική τραγωδία. Ο Μασούντ φυσικά έστειλε τις προσευχές του για τους 31 εκ των 32 αγνοούμενων (έχει βρεθεί μια σωρός), ενώ ανέβασε και σχετική φωτογραφία στο instagram.

Το συμβάν

Το ιρανικό τάνκερ το οποίο πήρε φωτιά πριν από σχεδόν μία εβδομάδα, όταν συγκρούστηκε με ένα κινεζικό φορτηγό πλοίο, εισήλθε ακυβέρνητο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής σήμερα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι σπρώχνουν το ακόμα φλεγόμενο πλοίο μακριά από τις κινεζικές ακτές.

Το δεξαμενόπλοιο Sanchi, το οποίο μετέφερε σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια ελαφρού αργού πετρελαίου, τυλίχθηκε στις φλόγες όταν συγκρούστηκε με το κινεζικό φορτηγό CF Crystal, που μετέφερε αμερικανικά σιτηρά.

Βρισκόταν το απόγευμα της Πέμπτης περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού Αμάμι Οσίμα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, νωρίτερα οι κινεζικές αρχές απέρριψαν την προσφορά που έκανε η ιαπωνική ακτοφυλακή να βοηθήσει, τονίζοντας ότι θα ζητήσουν βοήθεια όταν θα τη χρειαστούν.

Η τύχη των 31 εκ των 32 ναυτικών που αποτελούσαν το πλήρωμα του τάνκερ, 30 υπηκόων του Ιράν και δύο υπηκόων του Μπανγκλαντές, συνεχίζει να μην είναι ακόμη γνωστή.

Βρέθηκε μόνο μια σορός, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ