1 ΣΧΟΛΙΑ

«Πλυντήριο» το Ίδρυμα του Μέσι

Νέες αποκαλύψεις από τα Football Leaks για την υπόθεση της φοροδιαφυγής του Αργεντίνου. Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε ακόμα και το πρόστιμο της εφορίας 


Νέα στοιχεία για την υπόθεση των οικονομικών του Λέο Μέσι φέρνει η ισπανική εφημερίδα ElMundo σε συνεργασία με τα FootballLeaks. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η πλευρά του παίκτη αλλά και η Μπαρτσελόνα χρησιμοποιούσαν, τουλάχιστον έως το 2016, το "Fundación Messi" για να ξεπλύνουν αμοιβές του παίκτη. Η Μπαρτσελόνα έδινε υπό τη μορφή δωρεών χρήματα στο Ίδρυμα τα οποία τελικά πήγαιναν στο παίκτη και το περιβάλλον του. Με κάποια λογιστικά κόλπα τα ποσά... χάνονταν και δεν φορολογούνταν. Επιπλέον το Ίδρυμα, έως το 2013 λειτουργούσε χωρίς να έχει ολοκληρώσει την απαιτούμενη νομική διαδικασία και δεν ελεγχόταν πλήρως. Με λίγα λόγια η Μπαρτσελόνα χρησιμοποιούσε το Ίδρυμα για να δίνει επιπλέον χρήματα στον Μέσι και αυτός το είχε ως λύση για να μην φορολογείται για τα πάντα. Μάλιστα τονίζεται ότι το μπόνους των 100εκατ. που έδωσε η Μπαρτσελόνα στην πρόσφατη ανανέωση συμβολαίου του παίκτη είναι ένα τρόπος να καλύψει "μαύρα" ποσά που του έχει δώσει τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον αποκαλύπτεται πως ακόμα και τα 12εκατ. που πλήρωσε πρόσφατα ο Μέσι στην εφορία για να κλείσει το θέμα ήταν χρήματα της Μπαρτσελόνα. Με τη μορφή δανείου οι "μπλαουγκράνα" κάλυψαν και αυτό το πόσο ώστε το αστέρι τους να βγει από τη δύσκολη θέση και να είναι ικανοποιημένο.

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Marilu21 - 12/1/2018 20:50

Messi όπως.... THE GREEK!!

ΕΠΟΜΕΝΟ