1 ΣΧΟΛΙΑ

Ο τουρκικός στρατός περικύκλωσε το Αφρίν


Ο στρατός της Τουρκίας έχει πλέον περικυκλώσει το Αφρίν, στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ο Τούρκος στρατιωτικός λόγο για ουσιώδες πλεονέκτημα στην άμυνα κατά των κουρδικών δυνάμεων στα νότια σύνορα της Τουρκίας.

Στη δήλωσή του αναφέρει πως οι τουρκικές δυνάμεις έχουν καταλάβει «περιοχές καθοριστικής σημασίας».

Οπως μεταδίδει το AP «ο τουρκικός στρατός υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του μαζί με αντάρτες που έχουν τη στήριξη της Τουρκίας έχουν αρχίσει την πολιορκία της πόλης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα κυβερνητικός εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν αρχίσει χθες να απομακρύνονται από το Αφρίν καθώς οι τουρκικές δυνάμεις πλησίαζαν ολοένα και περισσότερο.

Η Τουρκία τους τελευταίους δύο μήνες διεξάγει τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη βόρεια Συρία με στόχο να εξαφανίσει το κουρδικό YPG από τα νότια σύνορα της με τη Συρία, το οποίο αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική ομάδα και μία επέκταση του παράνομου, στη γείτονα χώρα, PKK.

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
mario_koralh - 13/3/2018 19:55

Σκέψου να μην ήταν κλάδος > .

ΕΠΟΜΕΝΟ