0 ΣΧΟΛΙΑ

Τέξας: Άγνωστοι στέλνουν δέματα με βόμβες σε σπίτια Αφροαμερικάνων και Ισπανόφωνων


Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του Τέξας καθώς τις τελευταίες μέρες έχουν σταλεί δέματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών. Μάλιστα ένας 17χρονος έχει χάσει ήδη τη ζωή του, ενώ δύο γυναίκες 40 και 75 ετών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι επιθέσεις συνδέονται μεταξύ τους και ενδέχεται να έχουν ως κίνητρο το φυλετικό μίσος.

Τη Δευτέρα καταγράφηκαν στο Όστιν του Τέξας δύο ανάλογα περιστατικά. Στο πρώτο, ένας 17χρονος Αφροαμερικανός βρήκε το πακέτο στον κήπο του σπιτιού του και το μετέφερε στο εσωτερικό ανοίγοντάς το, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο και να τραυματιστεί σοβαρά μια γυναίκα γύρω στα 40. Λίγη ώρα αργότερα, μια Ισπανόφωνη γυναίκα 75 ετών έβρισκε επίσης ένα δέμα στο σπίτι της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την προσπάθειά της να το ανοίξει.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πλέον συνδέουν άμεσα τα δύο αυτά γεγονότα με ένα ανάλογο περιστατικό που είχε σημειωθεί στις αρχές Μαρτίου - και είχε θεωρηθεί μεμονωμένο - στο οποίο σκοτώθηκε ένας άνδρας 39 ετών.

Η αστυνομία του Τέξας ενημέρωσε σήμερα τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανοίγουν δέματα από άγνωστους αποστολείς.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι επιθέσεις θεωρείται ότι έχουν ρατσιστικό υπόβαθρο και οι έρευνες στρέφονται σε κύκλους ακροδεξιών οργανώσεων.

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ