26 ΣΧΟΛΙΑ

«Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας για Ολυμπιακό και Χριστοδουλόπουλο»

Και ο Ολυμπιακός και ο Λάζαρος θα έχουν πρόβλημα, αν αποδειχτεί ότι ο παίκτης έχει υπογράψει δύο συμβόλαια, σύμφωνα με τον Νίκο Λαγαρία που ήταν επί 7 χρονια αθλητικός δικαστής  στην ΕΕΟΔ της ΕΠΟ που θα εκδικάσει την υπόθεση μόλις η ΑΕΚ καταθέσει το συμβόλαιο που έχει υπογεγραμμένο μέχρι τι 2019


 

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν ο Ολυμπιακός αλλά και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, στην περίπτωση που ο διεθνής άσος έχει υπογράψει δύο συμβόλαια, ανέλυσε ο Νίκος Λαγαρίας. 

Ο αθλητικός δικαστής που ήταν 7 χρόνια στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ που θα εκδικάσει, χωρίς αυτόν στην σύνθεση της βέβαια,  κι αυτή την υπόθεση υποστηρίζει πως θα υπάρξει τιμωρία για τον διεθνή άσο και απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους στους Πειραιώτες, οι οποίοι κατέθεσαν συμβόλαιο παίκτη που δεσμεύεται ήδη με άλλο σύλλογο. Μιλαμε για δηλώσεις ανθρώπου που είναι ο απόλυτος ειδικός στο θέμα των διπλών συμβολαίων και γενικά των οικονομικών διαφορών μεταξύ ομάδων και παικτών και μιλάει για την ουσία του θέματος και όχι σαν τους δικηγόρους που έχει βγάλει στο κλαρί ο Ολυμπιακός να λένε ότι έχει καταργθεί η οψιόν. Δεν υπάρχει οψιόν. Υπάρχει κανονικό συμβόλαιο υπογεγραμμένο.  

 

Διαβάστε αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο κ. Λαγαρίας στη Live Sport και τον Σάββα Λιβάνιο για να δείτε πως ο Λάζαρος που υπέγραψε και στην ΑΕΚ και στην ομάδα της... καρδιας του δεν θα έχει τόσο εύκολα ξεμπερδέματα:  

 

Λέγεται ότι υπάρχουν δύο υπογεγραμμένα συμβόλαια από τον Λάζαρο, ένα με την ΑΕΚ και ένα με τον Ολυμπιακό. Ποιες νομικές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό, αν υποθέσουμε ότι είναι αληθές; 

 

«Πρώτα από όλα, είναι αυτονόητο ότι ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι εγγεγραμμένος μόνον σε μία ομάδα κάθε φορά, με την επιφύλαξη της διατάξεως του άρθρου 7 του Κανονισμού (σ.σ.: δανεισμός ποδοσφαιριστή). Το συμβόλαιο που “τρέχει” τώρα, μεταξύ του Χριστοδουλόπουλου και της ΠΑΕ ΑΕΚ, λήγει, προφανώς στις 30/6/2018, μία ημέρα δηλαδή πριν από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πλευρά του ποδοσφαιριστή υποστηρίζει ότι δεν έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Εκείνη όμως ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια της ένα νέο συμβόλαιο με τον παίκτη, του οποίου η χρονική διάρκεια αρχίζει την 1η Ιουλίου 2018. Αν ισχύει αυτό που λέει ο παίκτης, η υπόθεση τελειώνει εδώ, δηλαδή ο Χριστοδουλόπουλος είναι απόλυτα ελεύθερος να υπογράψει και να παίξει όπου θέλει. Αν όμως ισχύει το δεύτερο, αν δηλαδή η ΠΑΕ ΑΕΚ εμφανίσει ένα νέο συμβόλαιο με την υπογραφή του παίκτη, τότε η υπόθεση θα φτάσει οπωσδήποτε στην Αθλητική Δικαιοσύνη (σ.σ.: σε πρώτο βαθμό στην ΕΕΟΔ και σε δεύτερο στο Διαιτητικό Δικαστήριο)». 

 

 

Τι πιστεύετε ότι θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες, αν τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ολυμπιακός έχουν στα χέρια τους συμβόλαια υπογεγραμμένα από τον Λάζαρο; 

 

«Θα καταθέσουν στην Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστή της ΕΠΟ, για την έκδοση δελτίου αθλητικής ιδιότητας του ποδοσφαιριστή. Εκεί, βεβαίως, θα απαιτηθεί και η απαραίτητη αίτηση μεταβολών, υπογεγραμμένη από τον ποδοσφαιριστή. Η ΠΑΕ που θα έχει στα χέρια της και θα καταθέσει την αίτηση αυτή, μαζί με το υπογεγραμμένο συμβόλαιο, θα πάρει και το δελτίο αθλητικής ιδιότητας του παίκτη». 

 

Η άλλη ΠΑΕ, αυτή που πιθανώς δεν θα έχει στα χέρια της υπογεγραμμένη αίτηση μεταβολών αλλά μόνο το συμβόλαιο, χάνει όλα τα δικαιώματά της; 

 

«Κατά τη γνώμη μου όχι, διότι, σύμφωνα με την παράγραφο 3β του άρθρου 15 του Κανονισμού το κύρος ενός συμβολαίου δεν εξαρτάται από την έκδοση δελτίου αθλητικής ιδιότητας». 

 

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; 

 

«Ότι το συμβόλαιο που έχει στα χέρια της αυτή η ΠΑΕ παραμένει ισχυρό και, παρότι δεν μπορεί να εκδοθεί δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ποδοσφαιριστή, δηλαδή δεν μπορεί να αγωνιστεί ο παίκτης με αυτή, η ΠΑΕ έχει δικαιώματα τα οποία αναμφίβολα, κατά τη γνώμη μου, θα ασκήσει, τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και, κυρίως, για λόγους γοήτρου». 

 

Ποια είναι τα δικαιώματα αυτά, τι λέει ο Κανονισμός; 

 

«Εάν ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής υπογράψει περισσότερα του ενός συμβόλαια που καλύπτουν την ίδια χρονική περίοδο, με εξαίρεση την περίπτωση του άρθρου 7 (σ.σ: δανεισμός), εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 3β του άρθρου 14 (σ.σ.: “Συνέπειες λύσης συμβολαίου χωρίς νόμιμη αιτία”, σύμφωνα με την οποία ο ποδοσφαιριστής πρέπει να καταβάλει στη θιγόμενη ΠΑΕ χρηματική αποζημίωση λόγω της διάρρηξής, του “σπασίματος” ας το πούμε, του υφιστάμενου συμβολαίου, με σκοπό την υπογραφή νέου συμβολαίου με άλλη ομάδα». 

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ομάδα που αποκτά τον ποδοσφαιριστή με “σπάσιμο” του άλλου συμβολαίου δεν έχει καμία ευθύνη; 

 

«Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 14 του Κανονισμού, εάν ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής υποχρεούται να πληρώσει αποζημίωση, ο επαγγελματίας και η νέα ομάδα του θα απέχουν από κοινού και εις ολόκληρον ευθύνη για την καταβολή της». 

 

Κινδυνεύει η ομάδα αυτή από άλλες ποινές; 

 

«Κατά τη γνώμη μου, ναι. Επιπρόσθετα της υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης μπορεί να επιβληθούν και αθλητικές κυρώσεις, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 14 του προαναφερθέντος Κανονισμού. Στον υπαίτιο ποδοσφαιριστή απαγόρευση συμμετοχής σε επίσημους αγώνες για τέσσερις έως έξι μήνες και στην υπαίτια ομάδα απαγόρευση απόκτησης, με οποιονδήποτε τρόπο, ποδοσφαιριστών γηγενών ή αλλοδαπών για δύο μεταγραφικές περιόδους».

 

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
bicipite21 - 16/5/2018 18:35

Αν τελικά επαληθευτεί το άρθρο θα ακούω το όνομα Λάζαρος και δεν θα σκέφτομαι ανάσταση αλλά το θάνατο του γαύρου!!!

TasosXania - 16/5/2018 17:09

Να κι αν παιξει...να κι αν δεν παιξει ........

mikros_serifis - 16/5/2018 10:00

Μην παραμυθιάζεστε ρε παιδιά, στο τέλος πάντα δικαιώνονται οι παίχτες. Απλά θα τους ταλαιπωρήσουμε λίγο και στην καλύτερη θα μας πληρώσουν τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Το μόνο που ελπίζω να καταφέρουμε είναι να μην μπορεί να παίξει από την αρχή και να χάσει ένα μέρος του πρωταθλήματος.

ketsetzoglou - 16/5/2018 10:20

Δηλαδή αν γίνουν όλα αυτά που λες τι παραπάνω θα έπρεπε να περιμένουμε γι ανα μην παραμυθιαζόμαστε;

Koulinio21R - 16/5/2018 17:39

Τι διαφορετικό έχει αυτή η περίπτωση με του Αυλωνίτη; εκεί είχαμε 3 υπογραφές κιόλας! Αλήθεια πιστεύετε ότι θα τιμωρηθεί ο Λάζαρος και ο οσφπ;;;

kon365 - 16/5/2018 10:33

Ε αν σκεφτείς ότι κάποιοι ονειρεύονται κρέμασμα δελτίου και κόψιμο ξύλων στη Φιλαδέλφεια, υπάρχει μια διαφορά!

Oraclas - 16/5/2018 12:29

Να σου θυμίσω ο Didak που χτυπιόταν για το "δίκιο" του.. που τελικά είχε μεγάλο άδικο και στο τέλος η ΑΕΚ ήθελε και τον άφησε. Εγώ προβλέπω μία από τα ίδια, απλά ο χοντρός θα πληρώσει και την λύση του συμβολαίου του.

lekouts21 - 16/5/2018 12:16

Λάζο.. δ€ύρω έξω..

barlos71 - 16/5/2018 11:51

Λυσάνδρου έμπαινε! Τώρα πάιζεις εσύ μπάλα και δε σε φοβάμαι καθόλου!

AEK_APA - 16/5/2018 11:20

Αν υποθετικά απαγορευτούν οι μεταγραφές θα πέζει ο λαζαρος μαζί με τα χαρτιά υγείας. Ηδονή.

Kwstasenwsis - 16/5/2018 10:14

Ε ο Μαρινακης το ξερε αυτο. Με την ΑΕΚ του τιγρη δεν ειχε τυχη. Κατσε λεει να κανω την χαζομαρα. κι ετσι με την απαγορευση μεταγραφων θα ειναι δικαιολογημενος στα προβατα που δεν βαζει φραγκο.

Bazil - 16/5/2018 11:19

Άρρωστο!!..

AekFirst - 16/5/2018 11:19

Αν την υποθεση εκδικάσει ο Σκουτέρης.......??????

Η όποια απόφαση θα παρθεί αποκλειστικά από Ελληνικά δικαστήρια, χωρις δικαίωμα προσφυγής στο CAS. Ίσως εκεί ποντάρει ο Χρημαδουλόπουλος και ο Βοθρολιακός..... Μάλλον έχουν απεριόριστη "εμπιστοσύνη" στην Ελληνική δικαιοσύνη.

DimLofR21 - 16/5/2018 09:27

Μαγκες διαβασα στο sportdog, αν και δεν εχω σε εκτιμηση το συγκεκριμενο site επειδη λειυμτουργει μονο για το κλικ και διαδιδει παραπλανητικες πληρο φοριες, το εξης: Ακόμα και αν ισχύει αυτό που λένε στον Δικέφαλο, πώς υπέγραψε δηλαδή το +1 στο αρχικό του συμβόλαιο, αυτό για να ενεργοποιηθεί, θα πρέπει ο παίκτης να υπογράψει και το λεγόμενο, δελτίο μεταβολών.... Συνέχεια
Κάτι που δεν έχει πράξει στην ΑΕΚ, αντιθέτως το έχει υπογεγραμμένο στον Ολυμπιακό, οπότε αν ανοίξουν εκ νέου από την ΕΠΟ τα συγκεκριμένα δελτία για την επόμενη σεζόν, τότε οι Ερυθρόλευκοι θα το καταθέσουν, με υπογραφή του παίκτη, μαζί με το συμβόλαιό του.

Γνωριζει κανεις κατι;

Kwstasenwsis - 16/5/2018 11:09

Η άλλη ΠΑΕ, αυτή που πιθανώς δεν θα έχει στα χέρια της υπογεγραμμένη αίτηση μεταβολών αλλά μόνο το συμβόλαιο, χάνει όλα τα δικαιώματά της;


«Κατά τη γνώμη μου όχι, διότι, σύμφωνα με την παράγραφο 3β του άρθρου 15 του Κανονισμού το κύρος ενός συμβολαίου δεν εξαρτάται από την έκδοση δελτίου αθλητικής ιδιότητας». ok τωρα;

phil_marlow21 - 16/5/2018 10:24

Αν διάβαζες το άρθρο πριν σχολιάσεις θα σου λυνόταν η απορία.

giannisaek211 - 16/5/2018 09:11

Αφού πήραν οι gay τον παικταρα που θα δίνει και ένα 30 τοις εκατό για πάρτι τους αφού μπορεί να έμπλεξαν με δαυτον και τον θέλουν και τόσο πολύ ας μας δώσουν 1,5 με 2 μύρια για να αποδείξουν και αυτοί πόσο πολύ τον θέλουν τι τσάμπα τον ήθελαν οι πονηριδηδες;χαχσ

AEKMONOGEGE - 16/5/2018 10:38

Ο γκει εχει κλεψει και τον Μανωλα με χειρισμους Αδαμιδη και Θειου Μανωλα εις βαρος της Αεκ

subtlety21 - 16/5/2018 09:50

Πιστευω πως υπαρχει αλλιως δεν θα στελναμε εξωδικο ουτε θα καλουσαμε σε απολογια τον παιχτη.

xpanos28 - 16/5/2018 10:11

Και εγώ αυτό πιστεύω. Αν τελικά επιβεβαιωθεί τότε πιστέυω οτι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γνωρίζοντας τις συνέπειες το έκανε επίτηδες για να βρεθεί το άλλωθι και έτσι ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ να την κάνει απο την ομάδα. Γιατι οι συνέπειες θα έιναι ολέθριες. Και φυσικά θα ρίξουν την ευθύνη στον ΛΑΖΑΡΟ.

cvk1980 - 16/5/2018 10:01

Ποσο εχουμε μεγαλωσει , τρελαινομαι! Ρε Λαζαρε τωρα θα μας στειλεις τελειως στο ψυχιατρο! Μολις καταλαβουν που πανε να μπλεξουν στο βοθρολιμανο θα φας ενα αδειασμα!

PaflaAEK - 16/5/2018 09:49

Τελικά έχουμε συμβόλαιο για το +1...

Stratiotis21 - 16/5/2018 09:42

Παλαίμαχος από τα 32 ο λαζαρος

imnegan21 - 16/5/2018 09:42

Αν όντως έχουμε τέτοιο συμβόλαιο στα χέρια μας και γίνει αυτό στον γαύρο είδικά φέτος, τελείώσε ο ολυμπιλαγος για τουλάχιστον μια 2ετία.

Livaujo - 16/5/2018 09:32

Εεεεεε ρε γλέντια ! Αλλά όλοι ξέρουν οτι δεν θα παθει κάτι ο γαυρος ! Ειναι σαν τα κακά σκυλιά .... ψόφο δεν εχουν !! Αν ισχύσουν τοτε θα γελασουμε !

bebihno_21 - 16/5/2018 09:21

Kαλή διάλυση και στους δύο λοιπόν...

ΕΠΟΜΕΝΟ