16 ΣΧΟΛΙΑ

Λαγαρίας: Ισχυρό το συμβόλαιο ΑΕΚ - Λάζαρου όπως οι μεταχρονολογημένες επιταγές!

Τα δεδομένα στη νομική αντιπαράθεση της ΑΕΚ με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και το ενδεχόμενο στο οποίο θα κινδυνεύσουν με κυρώσεις ο παίκτης και ο Ολυμπιακός ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM ο Νίκος Λαγαρίας


Το νομικό τοπίο που διαμορφώνεται από ‘δω και πέρα στην υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου σκιαγράφησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Λαγαρίας. 

Μιλώντας στην εκπομπή των Βασίλη Βέργη-Βάιου Τσούτσικα, ο επί επτά χρόνια αθλητικός δικαστής στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ αναφέρθηκε στα δεδομένα που υπάρχουν βάσει των θέσεων των δυο πλευρών. 

Επιβεβαίωσε λοιπόν ότι σε περίπτωση δικαίωσης του ισχυρισμού της ΑΕΚ (ότι έχει εν ισχύ συμβόλαιο με τον Λάζαρο) ο παίκτης θα κινδυνεύσει με αποκλεισμό 4-6 μηνών και ο Ολυμπιακός με απαγόρευση μεταγραφών για δυο μεταγραφικές περιόδους. 


Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Λαγαρίας 

Για την εμπειρία του από υποθέσεις σαν του Χριστοδουλόπουλου: «Στην Ελλάδα οι φίλαθλοι πρέπει να συνηθίσουν να βλέπουν τους παίκτες ως εργαζόμενους. Χωρίς πολύ συναίσθημα. Ο Χριστοδουλόπουλος επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό και είναι δικαίωμά του. Είναι και αξιέπαινος μάλιστα γιατί απ’ ό,τι είδα είναι φίλος του Ολυμπιακού από μικρός και έπαιξε εξαιρετικά σε όλους τους αντιπάλους αυτής της ομάδας. Αυτό τον τιμά. 

Από ‘κει και πέρα, το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες και όταν υπογράφεις συμβόλαιο, αυτό έχει κάποιες συνέπειες. Ο Ολυμπιακός θα καταθέσει το συμβόλαιό που έχει υπογράψει μαζί του και θα εκδοθεί ένα δελτίο. Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν υπάρχει δεύτερο συμβόλαιο με την ΑΕΚ». 

Για τη νομική θέση της ΑΕΚ: «Εγώ δεν το βλέπω ότι έχουμε περίπτωση +1. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα έχει μονομερώς το δικαίωμα να ανανεώσει το συμβόλαιο. Εδώ όμως έχουμε κάτι άλλο. Λέγεται ότι υπάρχει συμβόλαιο υπογεγραμμένο και από τις δυο πλευρές. Άρα δεν γίνεται ανανέωση μονομερής, υπάρχει συμβόλαιο νέο με υπογραφές και των δυο». 

Για το αν μπορεί ο παίκτης να ισχυριστεί ότι ένα συμβόλαιο για τη σεζόν 2018-19 το οποίο υπογράφηκε το 2016 δεν είναι ισχύον: «Για ποιο λόγο να μη θεωρείται ισχύον; Στην αγορά που κινούμαστε όλοι έχουμε ακούσει για μεταχρονολογημένες επιταγές. Αυτό είναι ένα συμβόλαιο που υπογράφηκε μετά από μια μέρα, έναν μήνα ή έναν χρόνο μετά το άλλο. 

Εικάζω ότι μια ομάδα που υπογράφει με αυτόν τον τρόπο θα ήθελε να δει πρώτα ποια θα είναι η απόδοση του παίκτη για να δει αν θα τον κρατήσει. Και ο παίκτης, από την πλευρά του, θα είχε το δικαίωμα να το αναγνωρίσει. Αν υπάρχει αυτό το συμβόλαιο και ήθελε να μείνει ο Λάζαρος στην ΑΕΚ, θα μπορούσε να το καταθέσει και να μείνει». 

Για το πώς θα κυλήσει νομικά η υπόθεση: «Ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να κάνει αυτά που εξυπηρετούν τα συμφέροντά του. Θεωρεί ότι είναι δικός του παίκτης και θα εκδοθεί ένα δελτίο. Η ΑΕΚ μετά μπορεί να μην κάνει τίποτα ή να ασκήσει όλα τα δικαιώματά της. Ακόμα και αν δεν ήθελε να συνεχίσει αυτή τη συνεργασία, πιθανολογώ ότι και πάλι θα ασκούσε τα δικαιώματά της. 

Πρώτον για οικονομικούς λόγους, για να πάρει δηλαδή κάποια χρήματα και δεύτερον για λόγους γοήτρου, που αξιολογούνται από τους ηγέτες των ομάδων. Η ΑΕΚ θα καταθέσει το δικό της συμβόλαιο και εκεί θα ανοίξει μια αντιδικία. Θα πάμε στην περίπτωση όπου ένας παίκτης έχει υπογράψει δυο συμβόλαια για το ίδιο διάστημα. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. 

Το ένα ενδεχόμενο είναι να κερδίσει ο Ολυμπιακός την υπόθεση και να τελειώσει οριστικά το θέμα. Αν κερδίσει η ΑΕΚ, αυτό που θα έχει σημασία θα είναι η υπαιτιότητα. Εδώ υπάρχει μια περίπτωση να κριθεί υπαίτιος ο παίκτης, αν θεωρηθεί ότι διαρρηγνύει ένα υφιστάμενο συμβόλαιο για να υπογράψει άλλο με διαφορετική ομάδα. 

Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα συμβόλαια είναι τυποποιημένα, με συγκεκριμένους όρους που απλά συμπληρώνονται. Υπάρχει συγκεκριμένος όρος που λέει ότι σε περίπτωση που κριθείς υπαίτιος για διακοπή συμβολαίου, θα πληρώσεις συγκεκριμένη αποζημίωση. Αν δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στο συμβόλαιο, αναγκαστικά εφαρμόζεται ο κανονισμός ιδιότητας μεταγραφών, όπου είναι πολύ συγκεκριμένο το τι πληρώνεις. 

Τα χρήματα όμως δεν είναι το θέμα, ακόμα και ένα ποσό των 200-300.000 ευρώ δεν είναι κάτι φοβερό για το ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι ότι προβλέπονται και αθλητικές ποινές και εκεί το πεδίο μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Αν υπάρχει περίπτωση διάρρηξης του συμβολαίου, για τη χρηματική αποζημίωση ευθύνεται και η ομάδα. Η ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον παίκτη είναι αποκλεισμός 4-6 μηνών και στην ομάδα απαγόρευση να κάνει μεταγραφές για δυο μεταγραφικές περιόδους». 

Για το πότε εκτιμά ότι θα κλείσει οριστικά το θέμα: «Αν ανοίξει αυτή η υπόθεση μέσα στον Ιούλιο, σε 20 μέρες από τη στιγμή που θα κατατεθεί αυτό το αίτημα, πρέπει να υπάρξει απόφαση. Δυστυχώς όμως έχουμε δει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων. Δεν ξέρω την αντιδικία για να μπορώ να πω αν θα πάνε οι δυο πλευρές στο CAS».

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Mpatista1992 - 16/5/2018 20:50

Ποια η διαφορά του τρίτος από το 2+1 και αν καμία γιατί το λένε 2+1 κ όχι τριετες, γνωρίζει κανείς?

kai_pou_sai_akoma - 16/5/2018 23:56

2+1 είναι συμβόλαιο που έχεις σίγουρα 2 χρόνια εργασίας και δικαίωμα επέκτασης για άλλον 1 χρόνο.

Στην δικιά μας περίπτωση, απ'ότι ακούγεται, ο Λάζαρος έχει υπογράψει το συμβόλαιο 2+1 και η ΑΕΚ είναι αυτή που θα αποφάσιζε-αποφασίζει μετά τα 2 χρόνια αν θα υπογράψει για την επέκταση του ενός ακόμα χρόνου.

Αν η ΑΕΚ δεν ήταν ικανοποιημένη με την απόδοση του Λάζαρου θα μπορούσε να μην υπογράψει την... Συνέχεια επέκταση του για ακόμη 1 χρόνο και έτσι θα έμενε ελεύθερος.

Maria1924 - 16/5/2018 17:01

Εφόσον δεν ξέρουμε ακριβώς τι όρους έχει το συμβόλαιο όλα αυτά είναι υποθέσεις. Πάντως για να στείλαμε το συγκεκριμένο εξώδικο, θα έχει κάποια βάση αλήθειας, δεν νομίζω να γινόταν τέτοιος χαμός για ελεύθερο παίκτη.

aekaratiskardiasmou - 16/5/2018 14:48

Γιατί όταν υπογράφουν οι παίκτες δεν το καταγράφουν σε κάμερα στην οποία να ακούγεται καθαρά ότι ξέρει τι υπογράφει για να μην υπάρχουν τέτοια θέματα; Υπάρχει νομικό κώλυμα;

Stratiotis21 - 16/5/2018 15:58

Η υπογραφή σου αρκει. Αυτό τπτ άλλο μόνο τελος

Costas68 - 16/5/2018 18:10

Παιδιά τα συμβόλαια υπογράφονται παρουσία μανατζαρεων δικηγορεων και λοιπών παρατρεχαμενων...Δεν είναι α ηλικία να πει ότι με κορόιδεψαν...Εάν έχει υπογράψει συμβόλαιο όπως λέει η ΑΕΚ ...Έχει την ευθύνη της υπογραφής του ...ξεκάθαρα...και έχει και τις σχετικές συνέπειες...

exodia21 - 16/5/2018 16:06

Γιατι θεωρείται ανούσιο και θα ειναι άσκοπη σπατάλη πόρων. Απ την στιγμή που υπογράφεις κατι θεωρείται αυτονόητο οτι εχεις κάτσει και εχεις διαβάσει το εκάστοτε εγγραφο. Ακομα και όταν χρησιμοποιείς μια εφαρμογή και σου λέει να κάνεις κλικ στο "αποδέχομαι όρους και προϋποθέσεις " θεωρητικά πρέπει να κάτσεις να τους διαβάσεις.

Τσάμπα δεν λέμε πρόσεχε που βάζεις το ... και την υπογραφή σου !... Συνέχεια
;)

kif21 - 16/5/2018 15:10

Διαβάζοντας το άρθρο σκέφτηκα σιγά να μην είναι τόσο μα... στον θρήνο.

Το μυαλό άρχισε να σκέφτεται τόσο άρρωστες θεωρίες που λέω ρε λες ;;

Ρε λες να την κάνει ο χοντρουλης σιγά σιγά και να χαντακώνει τον θρήνο έτσι ;;

Η μήπως τους την έφερε ο τίγρης έτσι μόνο όπως αυτός γνωρίζει;;

Ρε λες να το έκανε σε συνεργασία με τον Λαζαρο;;... Συνέχεια
Για τέτοια αρρώστια μιλάμε !!

Πάντως για να σοβαρευτούμε έχω εμπιστοσύνη στην διοίκηση και φυσικά στον Μελ και πιστευω όπως πολύ καλά γράφτηκε από άλλον αδελφό σε άλλο άρθρο ότι η ΑΕΚ δεν νομίζω να μπει σε τέτοια παρτίδα χωρίς ισχυρό φύλο !!

Θα έχουμε μέλλον με αυτή την ιστορία !!

Προσωπικά έχω σπαστεί με τα σχόλια από τον Λαζαρο τύπου απειλές κλπ !! Και όχι επειδή φεύγει ! Η ΑΕΚ θα πάρει καλύτερους και θα να μπει στον ΝΑΟ νταμπλουχα !!

Οι ήρωες να είναι καλά και η ΑΕΚΑΡΑ να νανα για τα παιδιά στη ξενιτιά

Universe - 16/5/2018 14:40

Τα dislike είναι από τον λαζαρο

Panoulis - 16/5/2018 14:34

Λοιπον θα σας το αποκαλυψω....Η ολη κατασταση ειναι κινηση του Μελ να καθαρισει τους γαυρους.....Θα τους τραβηξει μια απαγορευση μεταγραφων και θα εχουν να πορευονται

andreaspaj21 - 16/5/2018 14:21

Αν δει τα σκουρα ο γαυρος θα κανει πισω και ο Λαζαρος θα ψαχνει για ομαδα τελος Αυγουστου χωρις προετοιμασια . Σε καμια περιπτωση δεν θα ρισκαρει ο γαυρος ποινη αποκλεισμου μεταγραφων . Αλλωστε τον στοχο του θα τον εχει πετυχει στερωντας τον Λαζαρο απο την ΑΕΚ .

Daddy_Pig - 16/5/2018 13:43

Αφήστε τους χωρίς μεταγραφές για 2 χρόνια να παίζουν με τον Βρουσάι και τον Νικολάου...

yannis1924 - 16/5/2018 14:18

για εναν χρόνο δύο μεταγαφικές περιόδους...

Stratiotis21 - 16/5/2018 13:55

Εντάξει μωρέ μεγάλος παίχτης ο Λάζαρος θα επανέλθει χωρίς να παίξει μπάλα για 6 μήνες ακόμα και στα 32 του....

ΔΕΝ!

taxiss21 - 16/5/2018 12:52

Δν με νοιαζει τοσο για τον Λαζαρο οσο για τον γαυρο. Θα ναι πολυ μεγαλη ηδονη ναμην μπορουννα κανουν μεταγραφες για 2 περιοδους...

salaraujo21 - 16/5/2018 12:42

Τελείωσε τους τιγρη

ΕΠΟΜΕΝΟ