0 ΣΧΟΛΙΑ

Τραμπ: Εσείς βγάζετε σκάνδαλα, εγώ καλπάζω στις δημοσκοπήσειςΤην περηφάνεια του για τα ποσοστά που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις εκφράζει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ, παράλληλα, προβάλλει τις ενστάσεις του για το οικονομικό κόστος των "10 εκατομμυρίων δολαρίων για το κυνήγι μαγισσών σχετικά με τη Ρωσία".

“Μπορείτε να πιστέψετε ότι με όλα αυτά που έχουν συμβεί, τα ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα των ΜΜΕ με τις κατασκευασμένες ειδήσεις, αλλά και το κυνήγι μαγισσών των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Ρωσία (δεν υπήρξε Συνωμοσία), έχω τα καλύτερα ποσοστά δημοσκοπήσεων μέσα σε έναν χρόνο. Τα περισσότερα ΜΜΕ είναι διεφθαρμένα, αλλά οι άνθρωποι το κατάλαβαν πραγματικά!” έγραψε χθες το πρωί, ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter.

Ωστόσο, από που προέρχεται το κόστος των 10 εκατομμυρίων δολαρίων; Τα μόνα διαθέσιμα στοιχεία του προϋπολογισμού για την έρευνα του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, προέρχονται από σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον Δεκέμβριο.

Στην ανακοίνωση διαφαίνονταν δαπάνες 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την πρόσληψη προσωπικού και λειτουργικά έξοδα για την περίοδο από την 17η Μαΐου 2017 που συστάθηκε η επιτροπή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017, οπότε κι έληξε το οικονομικό έτος (2017).

Αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσαν ότι η επόμενη αναφορά αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα περιλαμβάνει τα έξοδα που έγιναν από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Οι δαπάνες για το έργο των ανακρίσεων εγκρίνονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο σύμφωνα με τον κανονισμό του, καλύπτει όλους τους απαραίτητους πόρους για τη διευκόλυνση των ανακρίσεων και των ερευνών.

Πηγές που έχουν γνώση των εξελίξεων δήλωσαν στο ABC News ότι το κόστος των 10 εκατομμυρίων δολαρίων προέρχεται από κωδικό αριθμό στον προϋπολογισμό δαπανών του υπουργείου Δικαιοσύνης για το οικονομικό έτος 2019. Το πραγματικό ποσό είναι 10,4 εκατομμύρια δολάρια, υπό τον χαρακτηρισμό “ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ (ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΧΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)”.

Ωστόσο, το ποσό αυτό δεν είναι ενδεικτικό για τις δαπάνες που έκανε το γραφείο του Μάλερ ή γι’ αυτές που ενδέχεται να κάνει στο μέλλον.

Με δεδομένες τις δαπάνες που έγιναν κατά την πρώτη περίοδο διεξαγωγής των ανακρίσεων και των ερευνών, είναι πιθανό το συνολικό οικονομικό κόστος για την έρευνα του Μάλερ να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια.
Καθώς η έρευνα συμπληρώνει αύριο έναν χρόνο από την έναρξή της, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πότε θα ολοκληρωθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ