0 ΣΧΟΛΙΑ

Σάκοτα: Να ανέβει η διοργάνωση εκεί που πρέπει να είναι

Όλα όσα είπε ο "Σάλε" στο περιθώριο της κλήρωσης του BCL


Ο Ντράγκαν Σάκοτα, στο περιθώριο της κλήρωσης για το Basketball Champions League, εξήγησε πως ο περσινός τίτλος της ΑΕΚ θα έχει μεγαλύτερη αξία όταν η διοργάνωση φτάσει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

O Σάκοτα αναφέρθηκε αρχικά στην επιταγή του 1 εκατομμυρίου που έλαβε εκπροσωπώντας την ΑΕΚ για την περσινή κατάκτηση του τροπαίου: «Πιστεύω ότι θα μπορούσα να κόψω ένα κομμάτι της επιταγής και να το πάρω μαζί μου. Είπα στον πρόεδρο να πάρω ένα κομματάκι (γέλια). Ήταν τυπικά όλα όσα έγιναν. Όλοι ήξεραν για το μπόνους. Ήταν πολύ μεγάλο κίνητρο για τις ομάδες. Για αρκετές ομάδες, αυτό το μπόνους θα ήταν το μισό τους μπάτζετ, οπότε άξιζε».

Μιλώντας για την πρόοδο της διοργάνωσης τη σχέση της με την Euroleague, ανέφερε: «Είναι καλό να ανεβαίνει το Basketball Champions League για έναν άλλο λόγο. Αν φθάσει να είναι πολύ δυνατό, τότε πιστεύω ότι η Εuroleague θα συζητήσει για το μέλλον. Αν, όμως, η Εuroleague βλέπει πολύ χαμηλά τη διοργάνωση, δεν θα συζητήσει τίποτα. Βέβαια, θέλουμε εμείς να συμμετέχουμε σε μία καλή διοργάνωση, αλλά θέλουμε και να τελειώσει αυτή η ιστορία μία μέρα. Είναι ένας χωρισμός που δεν αρέσει σε κανέναν. Όλοι θέλουμε διοργανώσεις με στόχους ένα αποτέλεσμα, είτε να ανεβαίνεις είτε να κερδίζεις κάτι».

Σχετικά με το τρόπαιο, τόνισε: «Το τρόπαιο έχει και μεγάλη αξία. Πλέον έχουμε άλλο ένα που θέλαμε. Πολλοί λένε ότι παίξαμε σε μία διοργάνωση που δεν έχει ακόμη μεγάλη αξία. Αν, όμως, σε πέντε με δέκα χρόνια η διοργάνωση ανέβει εκεί που πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι, τότε ο τίτλος θα έχει και μεγαλύτερη αξία. Βρίσκομαι σε μία πόλη, στην οποία πριν από πάρα πολλά χρόνια πήρα ένα ευρωπαϊκό. Έφερα ένα άλλο κύπελλο, πήρα ένα άλλο. Οι αναμνήσεις είναι ευχάριστες».

Για την περσινή πορεία της ΑΕΚ ανέφερε: «Δεν σκεφτόμουν τόσο πολύ το Κύπελλο Ελλάδας, που ήταν ένα παιχνίδι, όσο μία ευρωπαϊκή διάκριση. Ήταν στην επικαιρότητα η ταινία, η επέτειος. Όλα αυτά έπαιξαν ένα τεράστιο ρόλο. Μας έδωσαν ένα επιπλέον κίνητρο. Να πηγαίνεις σε ένα Final Four και να κερδίζεις είναι μία απίστευτη χαρά, αλλά πιο δύσκολο ήταν να περάσουμε στο Final Four. Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Στρασμπούρ ήταν πολύ δύσκολο να περάσουμε στα playoffs, αλλά τελικά η ήττα αποδείχθηκε καλή για εμάς. Ήταν σημαντικό το πρωτάθλημα που πήραμε το 2002, αλλά ο πανηγυρισμός δεν ήταν ο ίδιος με εκείνον στο Final Four».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ