3 ΣΧΟΛΙΑ

«Βολεύτηκε» με τον καλύτερο τρόπο η Ράνια Αντωνοπούλου

Η κυβέρνηση την διόρισε στον ΟΟΣΑ και της έδωσε 13.000 ευρώ για να μετεγκατασταθεί στο Παρίσι


Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, αφού αναγκάστηκε να παραιτηθεί, όταν αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε επίδομα ενοικίου, τώρα βρήκε νέα δουλειά από την ελληνική κυβέρνηση.

Παρόλο που η κ. Αντωνοπούλου έχασε την υπουργική της θέση από το «νόμιμο, αλλά όχι ηθικό» επίδομα που λάμβανε, η ελληνική κυβέρνηση δεν την άφησε έτσι και φρόντισε ώστε να αποκατασταθεί. Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση την διόρισε στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 13.221,06 ευρώ για την κάλυψη εξόδων μετεγκατάστασης, «λόγω τοποθέτησης της κ. Ουρανίας Αντωνοπούλου στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ».

Η κυρία Αντωνοπούλου αναμένεται να αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος μόνιμο αντιπρόσωπο στον ΟΟΣΑ, Γιώργο Κριμπά, ο οποίος θα λάβει κι αυτός το ποσό των 4.740 ευρώ για τη μετεγκατάστασή του από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται πως η Ράνια Αντωνοπούλου αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη ότι εισέπραττε νόμιμα μεν, αλλά όχι ηθικά δε επίδομα ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ, για το διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλαξε η απόφαση του 1994 του τότε προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, που επιδοτούσε μόνο τη διαμονή βουλευτών της επαρχίας για 4 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα, ενώ συμπεριέλαβε και τα έξοδα των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, έγινε με το άρθρο 25 στο νόμο του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015). Η απόφαση ίσχυε για τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έχουν δική τους κατοικία στην πρωτεύουσα, ανεξαρτήτως μισθώματος και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

Έτσι, η κ. Αντωνοπούλου, τηρώντας το… γράμμα του νόμου, χρησιμοποίησε το άρθρο 25 του ν. 4336/2015 του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετέπειτα απόφαση που υπέγραψε στις 16 Ιανουαρίου 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ζητώντας από το υπουργείο Εργασίας να της πληρώσει το ενοίκιο των 12.000 ευρώ.

Ωστόσο, και μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατήργησε τη διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου και αποδέχτηκε την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Billakos36 - 11/7/2018 18:46

Άλλοι έχουν κλέψει εκατομμύρια των εκατομμυρίων και θέλουν να γίνουν και πρωθυπουργοί!

mono_aek_r21 - 12/7/2018 07:21

Λογικό μου φαίνεται. Εδώ στα κλέβουν μπροστά στα μάτια σου και εσύ κοιτάς πάλι αλλού...

los_almiros_city - 11/7/2018 18:21

Ετσι γινονται τα λεφτα. Με το τζαμπα. Τζαμπα ενοικιο,τζαμπα αμαξι,τζαμπα γραφειο,τζαμπα εξοδα,το χερι δε μπαινει στη τσεπη ουτε καφε να κερασουν,τζαμπα αστυνομικη φυλαξη,τζαμπα γραμματεας,τζαμπα παρατρεχαμενοι,ολα τζαμπα.Και ο μισθος να μπαινει και το αφορολογητο στο 70%.Ετσι κανω και γω λεφτα με τον "ιδρωτα" μου...

ΕΠΟΜΕΝΟ