0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Ισπανός δημόσιος υπάλληλος που για δέκα χρόνια δεν πήγαινε στη δουλειά του κι έπαιρνε 50.000 το χρόνο!


Αν νομίζετε ότι ιστορίες όπως αυτή είναι μόνο… ελληνική υπόθεση κάνετε λάθος!

Ένας Ισπανός δημόσιος υπάλληλος είχε βρει το τέλειο… κόλπο ώστε για μια δεκαετία να μην πηγαίνει στη δουλειά του αλλα να παίρνει κανονικά τις 50.000 ευρώ μισθό τον χρόνο!

Ο Κάρλες Ρέθιο κατηγορείται ότι για μια δεκαετία εμφανιζόταν στην υπηρεσία του στη Βαλένθια μόνο για να χτυπά την κάρτα στην έναρξη και στη λήξη της βάρδιας και στο ενδιάμεσο ήταν άφαντος. Συγκεκριμένα, εμφανιζόταν στο γραφείο στις 7:30 το πρωί, χτυπούσε κάρτα, έφευγε, επέστρεψε τις 4 μμ., έκανε το ίδιο και εξαφανιζόταν. Μέχρι, που οι συνάδελφοί του κατάλαβαν το κόλπο το περασμένο καλοκαίρι και η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να τον θέσει σε διαθεσιμότητα για εννιά χρόνια, αλλά δεν τον απέλυσε χωρίς όμως να τον απολύσει!

Πάντως, ο ίδιος ο Ρέθιο υποστήριξε στο δικαστήριο ότι εργαζόταν σκληρά για την υπηρεσία εκτός γραφείου.

«Δούλευα σαν σκλάβος και άλλοι απολάμβαναν τους καρπούς της εργασίας μου», είπε στο κανάλι La Sexta. Οι ισχυρισμοί του πάντως δεν έπεισαν το δικαστήριο, καθώς από τις έρευνες δεν προέκυψε κάτι που να πιστοποιεί πως πράγματι εργαζόταν όλη αυτή τη δεκαετία.

Επιπλέον, δεν επιβεβαιώθηκε ο ισχυρισμός του Ρέθιο πως είχε πει στους ανώτερούς του ότι είχε μείνει χωρίς γραφείο, μετά από μεταφορά της υπηρεσίας.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ