21 ΣΧΟΛΙΑ

Μάνταλος: Θα θυσιαστούμε για να μείνει η ΑΕΚ στην κορυφή! (VIDEO)

Κατάθεση ψυχής από το Κίελτσε της Πολωνίας για τον αρχηγό – Μιλά για το πρωτάθλημα, την «θυσία» που θα κάνουν όλοι μαζί για να το… ξανασηκώσουν, το Champions League, τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τον δικό του ρόλο μέσα στο γήπεδο – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΛΙΔΗΣ


Την θέληση που υπάρχει στην ΑΕΚ να διατηρηθεί στην κορυφή, ανέδειξε με δηλώσεις του ο Πέτρος Μάνταλος από το Κίελτσε της Πολωνίας! Ο αρχηγός, εξήγησε πως όλοι μαζί είναι αποφασισμένοι να… θυσιαστούν προκειμένου η Ένωση να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα, στάθηκε στον μεγάλο στόχο του Champions League, ρωτήθηκε για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ενώ αναφέρθηκε και για το δικό του ρόλο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Πέτρος Μάνταλος:

Μετά από μεγάλη προσπάθεια την περσινή χρονιά η ΑΕΚ κατάφερε και στέφθηκε πρωταθλήτρια, έβγαλε από πάνω της έναν βραχνά 24ων ετών. Πως ήταν το συναίσθημα να σηκώνεις την κούπα και ποιες είναι οι απαιτήσεις για τη νέα χρονιά;

«Νομίζω με λόγια δεν μπορώ να σου περιγράψω πως ένιωσα εγώ αλλά και όλα τα παιδιά εκείνο το βράδυ στο τελευταίο παιχνίδι. Σίγουρα η φετινή σεζόν θα είναι πολύ πιο απαιτητική γιατί όταν καταφέρεις να κατακτήσεις το πρωτάθλημα σίγουρα και η ομάδα και ο κόσμος θα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις για την φετινή σεζόν. Έχουμε ξεκινήσει προπονήσεις, έχουν αλλάξει παίκτες, έχουνε αλλάξει προπονητές, είμαστε ακόμα στο στάδιο προετοιμασίας αλλά είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη χρονιά η ΑΕΚ θα είναι ακόμη καλύτερη».

Πως την βιώνεται αυτή την αλλαγή; Όχι τόσο στους παίκτες όσο στον νέο προπονητή με τον οποίο έχεις συνεργαστεί και στο παρελθόν.

«Αλήθεια είναι έχω συνεργαστεί μια χρονιά στην Ξάνθη. Όλα τα παιδιά νομίζουν ότι το έχουν δει πολλές φορές, να αλλάζουν προπονητές. Στην Ελλάδα είναι πιο γνωστό φαινόμενο για τους ποδοσφαιριστές να αλλάζουν προπονητές. Δεν νομίζω να επηρεάσει κάτι αρνητικά την ομάδα. Ίσα ίσα είναι ένας Έλληνας προπονητής και έχει δείξει στο παρελθόν ότι σε ομάδες που έχει εργαστεί έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και εύχομαι να πετύχει και στην ομάδα μας».

Πέτρο αν και αγωνιστικά δεν το έχετε ζήσει ακόμα, ψυχολογικά αυτό το βάρος του να μείνεις στη κορυφή είναι πιο βαρύ από το προηγούμενο το ανέβεις στην κορυφή;

«Σίγουρα με όποιον έχω μιλήσει μου λένε ότι το δύσκολο δεν είναι να ανέβεις στην κορυφή, το δύσκολο είναι να μείνεις σε αυτή. Αυτός θα είναι ο στόχος της ομάδας και νομίζω ότι από τη μέρα που ξεκινήσαμε μέχρι τώρα, όλοι είναι έτοιμοι να θυσιαστούν γι’ αυτή την ομάδα ώστε να μείνει στην κορυφή και τη φετινή σεζόν».

Για ένα παίκτη της δικής σου ποιότητας, πως είναι το συναίσθημα να έχει επιλέξει να πάει σε μια ομάδα στην Γ’ Εθνική και να στέφεται μετά από πέντε χρόνια πρωταθλητής;

«Το μόνο συναίσθημα είναι αυτό της δικαίωσης. Έχω πει ότι θα την ξανά έπαιρνα την ίδια απόφαση όποτε κι αν μου ξανά δινόταν η ίδια ευκαιρία. Και σήμερα που μιλάμε είναι ένας λόγος παραπάνω που στο λέω αυτό. Το ότι δηλαδή την περσινή σεζόν στεφθήκαμε πρωταθλητές».

Είχες δύο ατυχίες σοβαρές που σε κράτησαν πολύ καιρό. Ένιωσες την στήριξη της ομάδας;

«Και στον πρώτο σοβαρό τραυματισμό η ομάδα ήταν εκεί. Ήταν και πιο εύκολο, αν μπορώ να το πω, γιατί η ομάδα ήταν στη Β’ Εθνική, είχα περισσότερο χρόνο λόγο καλοκαιριού. Ήταν σε εισαγωγικά καλύτερο το διάστημα που είχα τραυματιστεί. Φέτος ήταν σχεδόν στην αρχή τη σεζόν. Είχα προλάβει μόλις 10 παιχνίδια. Σε αυτό που με ρωτάς φέτος το ένιωσα μέχρι και το πετσί μου. Τη στήριξη της ομάδα δηλαδή. Ήμουν και σε συζητήσεις με την ομάδα για το καινούριο μου συμβόλαιο. Με τον τραυματισμό και μετά μου η ομάδα που στάθηκε σαν οικογένεια δίπλα μου και αυτό ειλικρινά δεν θα μπορώ να το ξεχάσω».

Πως ήταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα να βλέπεις τους συμπαίκτες σου να κάνουν προσπάθεια για τον τίτλο, να μένουν κοντά στην κορυφή και παρότι βρέθηκαν ένα μικρό χρονικό διάστημα πίσω, να κάνουν ένα comeback. Όλο αυτό πως το βίωσες βλέποντας τους από την εξέδρα; Και πόσες φορές ήθελες να πηδήξεις μέσα στο γήπεδο για να τους βοηθήσεις;

«Νομίζω το χειρότερο πράγμα είναι για ένα ποδοσφαιριστή να βλέπει την ομάδα του να παλεύει, να ματώνει. Νομίζω ότι τα παιδιά στα περισσότερα παιχνίδια έδωσαν και τη ψυχή τους για να πάρουν κάποια αποτελέσματα. Δεν ήταν τίποτα εύκολο. Δεν χαρίστηκε τίποτα σε αυτή την ομάδα. Ήμουν νομίζω στη χειρότερη θέση, να θέλω να βοηθήσω και να μην μπορώ. Νομίζω είναι ότι χειρότερο.

Υπήρχε ματς που έλεγες θέλω να μπω μέσα να βοηθήσω τα παιδιά;

Υπήρχαν αρκετά ματς μπορώ να σου πω το καθένα ειδικά μετά το τετράμηνο συνέχεια μιλούσα με τον κ. Καρβουνίδη και τον ρωτούσα πότε θα παίξω. Ήταν το μόνο πράγμα που είχα στο μυαλό μου».

Πως αισθάνεται ο αρχηγός της ΑΕΚ να ακούει από αντιπάλους παίκτες, και προπονητή όπως αυτός του ΠΑΟΚ, ότι η ΑΕΚ δεν δικαιούται το πρωτάθλημα;

«Έξω από το χορό ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ δεν είμαι αρμόδιος εγώ για να μιλήσω. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά αλλά δεν ξέρω ποια λέξη μπορώ να χρησιμοποιήσω, δεν είχε το «κάτι» ώστε να στεφθεί αυτός πρωταθλητής».

Ένα από τα δυνατά στοιχεία που είχε πέρσι η ΑΕΚ είναι ότι έβγαζε υγεία από τα αποδυτήρια. Αυτό έχεις διατηρηθεί και φέτος;

«Και τα τέσσερα χρόνια που είμαι στην ομάδα το δυνατό όπλο της ήταν αυτό. Κάθε ομάδα λέει ότι είμαστε μια οικογένεια στα αποδυτήρια. Η ΑΕΚ το λέει και το εννοεί. Και νομίζω αυτό φαίνεται και προς τα έξω με αυτά που έχει πετύχει μέχρι τώρα».

Πέτρο με 2-3 λέξεις γιατί η ΑΕΚ πήρε αυτό το πρωτάθλημα;

«Δύο, τρεις είναι γιατί το άξιζε».

Σε έχουμε δει να παίζει αριστερά, σε έχουμε δει να συνεργάζεσαι με τους επιθετικούς στην ΑΕΚ του Ουζουνίδη;

«Είναι πολύ νωρίς, δεν έχουμε πολύ δουλέψει με τον κ. Ουζουνίδη σε θέματα τακτικής, αν και ο χρόνος πλησιάζει. Έχουμε 25 ημέρες ακόμα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Έχω πει ότι μ’ αρέσει να παίζω στον άξονα, το έχω δηλώσει πλέον και η αλήθεια είναι ότι έχω να παίξω αρκετό καιρό. Δεν ξέρω θα δούμε, και όπου είναι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Πλέον έχω συνηθίσει να παίζω σε πολλές θέσεις».

Πάντως ακόμα και στα άκρα που παίζεις συνεχώς συγκλίνεις προς τον άξονα για να έχεις το πεδίο που θέλεις αυτό μπροστά. Σε βοηθά αυτός ο τρόπος παιχνιδιού για να παίξεις όπως θέλεις;

«Σίγουρα το να έρχεται από τα πλάγια προς τα μέσα είναι σαν έκπληξη για τον αντίπαλο έχω περισσότερο χώρο, λίγο ακόμα να το δουλέψουμε να δούμε και τι θα ζητήσει ο προπονητής και νομίζω ότι θα είμαι μια χαρά».

Έχεις βιώσει άνοδο, Κύπελλο, πρωτάθλημα, Ευρώπη. Ήρθε η ώρα για σεντόνι;

«Νομίζω είναι μεγάλη ώρα, έχει καιρό η ΑΕΚ να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι κάτι που δεν το έχουμε πετύχει και θέλω να είστε οι πρώτοι που θα το πετύχουμε γι’ αυτή την ομάδα».

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
nostalgikos_aektzis - 12/7/2018 18:48

Πέτρο, στήριξες την ομάδα και στην κακή παρένθεση και για αυτό σου αξίζουν συγχαρητήρια. Αλλά Πετράν, χωρίς μεταγραφές και ενίσχυση γιατί η ομάδα είναι αποδυναμωμένη, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε.

AEKARAS1960 - 12/7/2018 07:25

Αρχηγαρα μου φέτος θα το πάρεις μόνος σου το πρωτάθλημα!!

aekaras21oraiok - 12/7/2018 17:01

Ας μην τραυματιζοταν περυσι και θα σ λεγα τι θα παιρναμε. Οτι εχετε τον μανταλο για ηγετη δειχνει την καταντια της αεκ

demetrios21 - 12/7/2018 17:54

Πραγματική κατάντια όμως... όχι όπως τότε που δεν είχαμε να πληρώσουμε το ρεύμα, που οι παίχτες δεν είχαν να φάνε και που φτάσαμε στο παρά ένα να γίνουμε παράρτημα.

aek_metallica - 12/7/2018 10:39

Καταλαβαίνω ότι όλοι οι παίκτες έχουν της καλύτερες των προθέσεων!!! Αλλα, όχι άλλο "θα θυσιαστώ", όχι άλλο "θα πεθάνουμε στο γήπεδο", όχι άλλο "θα ξεσκιστούμε στο γήπεδο". Ξέρω ότι μπορούν, αλλά δεν μπορώ να ακούω και να διαβάζω τέτοια πράγματα. Προτιμώ ένα "θα κάνουμε ότι μπορούμε" είναι πιο τίμιο.

PaflaAEK - 12/7/2018 16:27

... έχεις δίκιο. Αν έλεγε όμως "θα προσπαθήσουμε τα μέγιστα για να φέρουμε Θεού θέλοντος σε πέρας το έργο μας και να διατηρήσουμε στην κορυφή την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως" δεν θα είχε την ίδια βαρύτητα.

Στην Ιαπωνία βεβαίως λένε θα γίνουμε καμικάζι , θα κάνουμε χαρακίρι και τέτοια. ....

Spark - 12/7/2018 14:30

Εχει καταντησει λιγο γραφικο η αληθεια ειναι απο ενα σημειο και μετα

aek_os_thanato - 12/7/2018 14:40

τι πεπονια ειναι αυτα μανουλι μου????

Pedro21 - 12/7/2018 12:54

Ολα καλά ρε πετραν δε λες στους δικούς μας εκεί να αγχωθουν κ να πάρουν κανα παίχτη? Η έστω αν δεν γίνεται να μας πουν να μην περιμενουμε ομίλους πρωτάθλημα κλπ.Πέρυσι η ομάδα μας εκανε την υπέρβαση (με αραουχο Λάζαρος βρανιες που είχαν πολύ μεγάλη προσφορά στην ομάδα) όπως είπε και ο πρόεδρος, φέτος αρχικά πρέπει να αντικαταστησουμε τα κενά για μια πορεία σαν την περσινή

aek_os_thanato - 12/7/2018 12:48

ακουσα εχτες την εκπομπη του Κετσετζογλου , οταν μιλουσε με τον Αχιλλεα (δεν τον ξερω τον ανθρωπο δεν ξερω ουτε αν γραφει εδω) συζητησαν για τον Μανταλο και για το ΑΝ θα επαιζε οκταρι, ο Κωστας του ειπε οτι πιστευει οτι ο Μανταλος δεν θελει να παιξει εκει, ο Αχιλλεας ειπε οτι το θεωρει λαθος και οτι οποιος και να ειναι ο παιχτης και στην υπερβολη ειπε ο Θωμας Μαυρος να εισαι παιζεις εκει που σου λεει ο προπονητης σου.... Συνέχεια
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

G339 - 12/7/2018 12:30

Ο Πέτρος είναι σπουδαίος παίκτης, που τον στερήθηκε πέρσι η ομάδα στον β γύρο, ενώ αυτός που ήρθε για (τάχα) αντικαταστάτης του, δηλαδή ο Μασούντ, στα περισσότερα ματς ήταν σαν να παίζεις με παίκτη λιγότερο. Για μένα ο Πέτρος είναι ένας χαφ box to box, εκεί μπορεί δείξει την αξία και όχι στις πτέρυγες. Γενικά στις πτέρυγες βλέπω να υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, ειδικά αφού έφυγε και ο Λάζαρος, θυμίζω ότι πέρσι τον Γενάρη ψάχναμε εξτρέμ ενώ υπήρχε και ο Λάζαρος. Ήρθε βέβαια ο Αλμπάνης, αλλά... Συνέχεια πρέπει να έρθει κάτι πιο ποιοτικό που να συνεισφέρει στο σκοράρισμα, αλλιώς θα βλέπουμε τις αλχημείες με τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα εξτρέμ. Εξτρέμ με διείσδυση και γκολ, η πρώτη προτεραιότητα. Στο θέμα του σέντερ φορ υπάρχει και ο Λιβάγια που μπορεί να παίξει και εκεί και βέβαια και ο Γιακουμάκης, που για μένα έχει προοπτικές. Θα μου πεις πέρσι είχαμε τον Αραούχο, εύκολο όμως είναι να βρεις ισάξιο του ή μήπως θα ήταν ισάξιος του ο Πονσέ των 4 γκολ τον χρόνο, αν έρχονταν, που ευτυχώς για μένα δεν ήρθε. Τέλος ο Μοράν ίσως να δώσει φέτος λύσεις, δεν είναι δυνατόν παίκτης που έπαιζε στην Μπιλμπάο να είναι τόσο κακός αν εγκλιματιστεί, ενώ αν ο Τσόσιτς δεν έχει τα περσινά προβλήματα, με τον Τσιγκι και τον Οικονόμου θα καλύψουν τις θέσεις των σέντερ μπακ και ο Λαμπρο σαν back up. Βασικά να έρθει άμεσα ένας εξτρέμ και στις άλλες θέσεις δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα.

apaleftos21 - 12/7/2018 01:48

Για μένα λάθος η σοφτ προσέγγιση στην ερώτηση για τον ΠΑΟΚ και τις δηλώσεις παικτών και προπονητή... το σωστό είναι να πει ότι : ''το δίκαιο ήταν να ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ Ο ΠΑΟΚ γιατι ο πρόεδρος του μπούκαρε μέσα στο γήπεδο οπλοφορωντας . Επίσης, η αστυνομία φέρει μεγάλη ευθύνη γιατί ΔΕΝ τον συνέλαβε. Επιπλέον,αγωνιστικά όλη την χρονιά η ΑΕΚ ήταν ανώτερη , δεν επαιξε φιλικά γιατι δεν εχει παραρτηματα''... μακάρι να το διαβάζει αυτό ο Πετραν γιατι αν εμείς έχουμε κυριλέ προσεγγίσεις... Συνέχεια σε φίλαθλο πνεύμα είμαστε καταδικασμένοι. Οι ουγκανοι προπονητές και παίκτες του μπαογκ δεν σας βλεπουν ως συναδελφους ,δεν σσς σέβονται . αλλά τουναντίον σας βρίζουν χυδαία...

AEK_gia_panta2 - 12/7/2018 10:49

Η συνθηματική προσέγγιση αυτού είναι το "ε-ε-ε, ο-ο-ο, πρωτάθλημα στημένο, το χάσατε κι αυτό".

apaleftos21 - 12/7/2018 15:08

σωστοοος... Αλλά ΔΕΝ το 'χασαν γιατι ουτε το είχαν ποτέ ούτε το άξιζαν... άξιζαν υποβιβασμό ως ομάδα και ο αυτουργος μια από τις πιο μεγάλες ξεφτίλες του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του πολιτισμού μας ,να συλληφθεί , να φυλακιστεί (και μετεπειτα απελαθει) ...

peteremp21 - 12/7/2018 10:38

Άλλη μια μέρα χωρίς μεταγραφή!!

kitrino - 12/7/2018 09:40

Φιλε Πετρο. Καλες & αγαθες οι προθεσεις αλλα δεν επαρκουν οταν προκειται για Τσαμπιονς Λιγκ & πρωταθλητισμο. Η ομαδα χρειαζεται αμμεσα ενισχυση πρωτης διαλογης παικτων που θα οδηγησουν την ομαδα σε επιτυχιες.

george21R - 12/7/2018 10:32

Στον Πετρο τα λες ρε φιλε??Στην διοικηση πεστα...

Diego_21 - 12/7/2018 08:59

Τα τελευταια λογια του Πετρου ειναι αυτο που θελουν ολοι οι φιλαθλοι...Προπονητικο εχουμε, το γηπεδο χτιζεται, ηρθε η ωρα να κουνησουμε ξανα το σεντονι...

Φοίνικας - 12/7/2018 08:22

Γεια σου αρχηγέ.

reflection - 12/7/2018 07:43

Η ΑΕΚ οφείλει να κινηθεί στη μεταγραφική περίοδο ανάλογα με τις πραγματικές της ανάγκες ,ανεξάρτητα από το που αρέσει στον Μάνταλο να παίζει .Ο Ουζουνίδης οφείλει να τον βάζει όπου νομίζει και αν είναι ντεφορμέ να τον αφήνει και πάγκο ,αυτή είναι και η έννοια της ομάδας και εκεί φαίνεται η μαγκιά του προπονητή.

Θανάσης - 12/7/2018 06:14

Είσαι παιχταράς κι αρχηγάρα.Την υγειά σου να έχεις και θα κάνεις πολύ καλή χρονιά βοηθώντας πολύ την ΑΕΚ στους στόχους της.Παρά ότι οι παίχτες δεν άφησαν να φανεί ιδιαίτερα η απουσία Μάνταλου τη σεζόν που τελείωσε,το κενό ήταν μεγάλο δεδομένα και είναι συν για την ΑΕΚ τόσο ο Μάνταλος όσο και ο Τσόσιτς.Δυο παίχτες που έχασαν έξι μήνες.Γι' αυτό πιστεύω ότι στην άμυνα παρότι ο Βράνιες έφυγε κι ο Οικονόμου δεν είναι Βράνιες (αν και θα κριθεί στο γήπεδο αν δεν είναι ισάξιος... Συνέχεια αντικαταστάτης),δεν είναι μείον συνολικά σε ποιότητα γιατί ο Τσόσιτς δεν υπήρχε ουσιαστικά στη προσπάθεια της ομάδας για το πρωτάθλημα.

ΕΠΟΜΕΝΟ