4 ΣΧΟΛΙΑ

Φορος τιμής στη Μικρασιάτισα Μάνα με Graffiti στο παλιό δημαρχείο Νίκαιας

Δεσπόζει η μορφή της στο ψηλότερο σημείο ενώ απλώνονται και παραστάσεις που παραπέμπουν στον ξεριζωμό των προσφύγων  σε όλη την πρόσοψη και πλαϊνή πλευρά του κτιρίου.


Με την παρακάτω ανάρτηση στο facebook ο δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη k. Γιώργος Ιωακειμίδης ενημέρωσε για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που αποτελεί φόρο τιμής στην ιστορία της πόλης. Αναλυτικά η ανάρτηση και οι φωτογραφίες που τη συνοδεύουν:

Άλλαξε μορφή το κτίριο του παλιού Δημαρχείου στην οδό Γρεβενών! 
Όσοι περνούν από εκεί θα δουν τη «Μικρασιάτισσα Μάνα» να δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο και τις παραστάσεις που παραπέμπουν στον ξεριζωμό των προσφύγων, να απλώνονται σε όλη την πρόσοψη και πλαϊνή πλευρά του κτιρίου.
Από τις 14 μέχρι τις 30 του Σεπτέμβρη πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις μνήμης για τη μικρασιατική καταστροφή που συνδιοργανώνει ο Δήμος μαζί με τους Συλλόγους και η πόλη «θυμάται» τις ρίζες της.  
Ήταν χρέος μας λοιπόν, να αποτυπώσουμε σε ένα κεντρικό σημείο εκείνη την τραγική ιστορική στιγμή για το λαό μας και το κάναμε.
Οι τοίχοι του παλιού Δημαρχείου, σήμερα μιλούν για το οδυνηρό χθες, για τον πόνο της ξενιτιάς που βίωσαν οι πρώτοι κάτοικοι της πόλης.
Ποιος άραγε θα μπορούσε να είναι καλύτερος συμβολισμός από το χώρο του Δημαρχείου της πόλης που περιγράφει την οδύσσεια των κατοίκων της, 96 χρόνια μετά.
Σαν σήμερα, 14 Σεπτέμβρη, τιμούμε τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, λόγω της καταστροφής της Σμύρνης.
Ευχαριστούμε τον καλλιτέχνη Γιώργο Δημουλά #SimpleG για το εξαιρετικό Graffiti.
Ελπίζω ότι όλοι θα δείξουν τον αναγκαίο σεβασμό στο έργο αυτό και δε θα το καταστρέψουν γράφοντας πάλι συνθήματα στους τοίχους.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
costaskomodo - 14/9/2018 20:13

Γκραφιταρα λεμε!

stratos1973 - 14/9/2018 15:44

ΑΠΛΑ ΤΡΟΜΕΡΟ!!!!!! ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.....

tm_1924 - 14/9/2018 14:03

Respect!

nikk_R21 - 14/9/2018 12:48

Νίκαια Κοκκινιά Δραπετσώνα χιλιάδες πρόσφυγες εγκατασταθηκαν κι εκει. Συγκλονιστικη η απεικόνιση, μεγαλείο η σκέψη. Λίγο πικρα γιατί περιμενα ότι κάτι τέτοιο έπρεπε να έχουν οραματιστει πρώτοι, οι διάφοροι δημαρχοι της προσφυγικης κι ΑΕΚομανας Νεας Ιωνίας.

ΕΠΟΜΕΝΟ