2 ΣΧΟΛΙΑ

Τέσσερις φορές ο πρόεδρος της Μπενφίκα απέφυγε να καταθέσει στον εισαγγελέα

Η πορτογαλική ομάδα έχει καταθέσει αίτημα για αλλαγή εισαγγελέα στην υπόθεση e-Toupeira


Δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Sábado αποκαλύπτει πως η εισαγγελία της Λισαβόνας κάλεσε τέσσερις φορές τον πρόεδρο της Μπενφίκα για να καταθέσει για την υπόθεη e-Toupeira, αλλά ισάριθμες φορές ο Λουίς Φελίπε Βιέιρα απέφυγε να δώσει κατάθεση.

Στις 28 Ιουνίου ήρθε η πρώτη κλήση στο γραφείο του προέδρου της Μπενφίκα, αλλά ο Βιέιρα δεν εμφανίστηκε, ενώ στις 12 Ιουλίου ο δικηγόρος της Μπενφίκα, Ζοάο Κορέια, ενημέρωσε τον εισαγγελέα Βάλτερ Άλβες ότι ο Βιέιρα βρίσκεται στο εξωτερικό, χωρίς να διευκρινίσει τον τόπο ή να το αποδείξει.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Βιέιρα βρισκόταν εκτός Πορτογαλίας και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη για να διαπραγματευτεί τις μεταγραφές των Γκαμπριέλ και Νικολάς Καστίγιο, ενώ ακολούθως πήγε στην Αγγλία στις 15 Ιουλίου για την προετοιμασία της ομάδας.

Η επόμενη κλήση αφορούσε τη 10η Αυγούστου, ωστόσο ο Βιέιρα απέφυγε ξανά να εμφανιστεί, αυτήν τη φορά επειδή βρισκόταν κλινήρης στο νοσοκομείο από τις 9 του μήνα. Η εισαγγελία όρισε νέα ημερομηνία για τις 20 Αυγούστου, όμως ο Κορέια ενημέρωσε ξανά την εισαγγελία ότι ο πρόεδρος της Μπενφίκα παρέμενε στο νοσοκομείο, χωρίς να έχει πάρει εξιτήριο.

Ο εισαγγελέας έδωσε αναβολή μιας εβδομάδας και περίμενε ξανά τον Βιέιρα στις 27 Αυγούστου, ωστόσο ήδη είχε καλέσει ακόμα δύο διοικητικά στελέχη του συλλόγου, τον εκτελεστικό διευθυντή της Μπενφίκα, Ντομίνγκος Σοάρες Ολιβέιρα, και τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο για το "Benfica TV" Ζοζέ Εντουάρντο Μονίζ. Ο πρώτος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, ο δεύτερος απουσίασε επειδή βρισκόταν στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με το Sábado, παράλληλα με τις αναβολές, οι δικηγόροι της Μπενφίκα επιχείρησαν να αμφισβητήσουν τα στοιχεία και κατέθεσαν αίτημα να απομακρυνθεί ο εισαγγελέας από την υπόθεση, θεωρώντας ότι "θέλει να καταστήσει κατηγορούμενη την Μπενφίκα με κάθε κόστος".

Το αίτημά τους απορρίφθηκε την ίδια μέρα και στις 27 Αυγούστου η εισαγγελία άκουσε τον Ολιβέιρα και τον αντιπρόεδρο Νούνο Γκαϊόζο να υποστηρίζουν ότι η Μπενφίκα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση διαφθοράς και πλαστογραφίας που εξέταζε ο Άλβες. Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε και κατέστησε κατηγορούμενη την Μπενφίκα.

Στις 31 Αυγούστου, οι δικηγόροι της Μπενφίκα επιχείρησαν για ακόμα μία φορά να απομακρύνουν τον σύλλογο από το εδώλιο του κατηγορουμένου, ωστόσο το αίτημά τους για ακύρωση της εισαγγελικής απόφασης έπεσε στο κενό, όπως και το αίτημα για αντικατάσταση του Άλβες, για δεύτερη φορά.

Το αποτέλεσμα ήταν στις 4 Σεπτεμβρίου η Μπενφίκα να κατηγορηθεί επίσημα για διαφθορά, μαζί με τον πρώην νομικό εκπρόσωπό της, Πάουλο Γκονσάλβες, για την υπόθεση e-Toupeira.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
aggelo21 - 14/9/2018 17:27

Σχολή δημιούργησε το χοντρό αγόρι...

reflection - 14/9/2018 15:23

Να σφυρίξουν σε κάτι φιλαράμια από Ελλάδα για να μάθουν τον τρόπο ξεμπερδέματος ωραία και μόρτικα.

ΕΠΟΜΕΝΟ