3 ΣΧΟΛΙΑ

«4.1 Μίλια» το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (VIDEO)

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έφυγε τόσο ξαφνκά και τόσο σύντομα από κοντά μας αλλά τα όσα έκανε θα αποτελούν για πάντα παράδειγμα προς μίμηση


Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έφυγε ξαφνικά στα 44 του χρόνια. Ο υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος πρόλαβε όμως να αφήσει μια συγκλονιστική κληρονομιά ανθρωπιάς. Στο ντοκιμαντέρ 4,1 Μίλια βλέπουμε ένα ελάχιστο κομμάτι από το έργο του. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι το πρόσωπο του Έλληνα που θα θέλαμε να έχουμε όλοι μας. Έβαζε πάνω απ' όλα την ανθρώπινη ζωή και διακινδύνευε ακόμα και τη δική του για να βοηθήσει τους άλλους. Σε μια εποχή μισαλοδοξία, ξενοφοβίας και ρατσισμού, σε μια εποχή που οι ισχυροί της Ευρώπης γύριζαν την πλάτη στον κόσμο που πνιγόταν καθημερινά. Στη εποχή των κλειστών συνόρων και της θάλασσας που έβγαζε πτώματα παιδιών ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν το φωτεινό παράδειγμα. Έφυγε από κοντά μας αλλά τα όσα έκανε δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
nikhta - 11/10/2018 09:19

Σε ευχαριστώ που υπήρξες έστω για 44 μόνο χρόνια.

Σε ευχαριστώ που δίδαξες έμπρακτα τι σημαίνει άνθρωπος, τι νόημα έχει η ανθρωπιά, τι αξία έχει κάθε ζωή.

Σε ευχαριστώ που θα σ' έχω παράδειγμα για τα παιδιά μου & για μένα τον ίδιο.

Μακάρι να καταφέρουμε να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη σου μέσα απ' τις δικές μας πράξεις, σε έναν... Συνέχεια αδιάκοπο αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια, τον ξεριζωμό, την ανθρώπινη δυστυχία.

ΣΕ ΕΥΑΧΑΡΙΣΤΩ

PaflaAEK - 10/10/2018 20:05

Καλό παράδεισο να έχει. Σπουδαίος άνθρωπος. Πολύ στεναχωρήθηκα.

KEMENTZESKLARINO - 10/10/2018 19:33

Αιωνία του η μνήμη..καλο κουράγιο στην οικογένεια του..

ΕΠΟΜΕΝΟ