1 ΣΧΟΛΙΑ

Το μυστήριο «πούρο» που εμφανίστηκε στο διάστημα θα μπορούσε να είναι εξωγήινο σκάφος


Διαστημόπλοιο θα μπορούσε να είναι ένα περίεργο αντικείμενο που εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό στο ηλιακό μας σύστημα και είχε από την πρώτη στιγμή κάνει τους επιστήμονες να αναρωτιούνται από πού είχε έρθει.

Σύμφωνα με νέα μελέτη επιστημόνων του Χάρβαρντ το μακρόστενο αντικείμενο σε σχήμα πούρου θα μπορούσε να «είναι ένα πλήρως λειτουργικό ερευνητικό σκάφος που εστάλη σκοπίμως στην περιοχή της Γης από έναν εξωγήινο πολιτισμό».

To αντικείμενο, το οποίο θεωρείται πως έχει προέλθει από το εξωτερικό του ηλιακού μας συστήματος, έχει προκαλέσει σύγχυση και ερωτηματικά στους επιστήμονες. Το όνομα που του δόθηκε είναι «Ουμουαμούα», που σημαίνει «ανιχνευτής» στα χαβανέζικα.

Λόγω του ασυνήθιστου σχήματος, που παραπέμπει σε πούρο, και της ταχύτητάς του, κάποιοι είχαν παρουσιάσει την υπόθεση ότι προέρχεται από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό. Το αντικείμενο διερευνήθηκε για ραδιοκύματα, χωρίς να εντοπιστούν κάποια. Άλλοι επιστήμονες το χαρακτήρισαν κομήτη, παρά την έλλειψη ουράς.

Τώρα, ο καθηγητής Άβι Λεμπ, πρόεδρος του τμήματος αστρονομίας του Χάρβαρντ, και ο μεταδιδακτορικός Σμούελ Μπιάλι, θέτουν ξανά το ενδεχόμενο να είναι εξωγήινο σκάφος- ή πιθανώς κομμάτι ενός.

Ένα συγκεκριμένο περίεργο χαρακτηριστικό στην κίνηση του αντικειμένου «εξηγείται εύκολα αν ο Ουμουαμούα δεν ακολουθεί τυχαία πορεία, αλλά είναι αντ’ αυτού διαστημόπλοιο με προορισμό» γράφουν σχετικά. Ένα τέτοιο σκάφος θα μπορούσε να είχε σταλεί σκοπίμως για μια «αναγνωριστική αποστολή στην εσώτερη περιοχή του Ηλιακού Συστήματος» ανέφερε ο Λεμπ σε email του στο Universe Today.

Είναι πιθανόν το αντικείμενο να κινείται στο Διάστημα μέσω κάποιου φυσικού φαινομένου. Ή θα μπορούσε να είναι ένα εξωγήινο σκάφος το οποίο κινείται χρησιμοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία για να ωθεί το σκάφος, σύμφωνα με τον Λεμπ.

«Υπάρχουν δεδομένα για την τροχιά αυτού του αντικειμένου, για τα οποία δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Οπότε γράψαμε αυτό το paper, υποδεικνύοντας αυτή την εξήγηση» είπε ο Λεμπ στη Boston Globe. «Η προσέγγισή μου σε αυτό το θέμα είναι καθαρά επιστημονική και βασισμένη σε στοιχεία».

Ο Ουμουαμούα είναι το πρώτο διαστρικό αντικείμενο που έχει εντοπιστεί ποτέ στο Ηλιακό Σύστημα. Αυτή τη στιγμή απομακρύνεται, και είναι το πιθανότερο είναι να μη θεαθεί ποτέ ξανά.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
kimoliatisa41 - 8/11/2018 00:19

του αγαπουλα ηταν

ΕΠΟΜΕΝΟ