0 ΣΧΟΛΙΑ

Ζαγκλής: Να ενώσουμε την μπασκετική κοινότητα

Οι δηλώσεις του νέου ισχυρού άντρα της FIBA


Ο Ανδρέας Ζαγκλής είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας της FIBA, καλήπτωντας τη θέση που άφησε κενή ο Πάτρικ Μπάουμαν και ο ίδιος ευχαρίστησε την FIBA για την εκλογή του και τόνισε πως θα ήθελε να ενώσει την μπασκετική κοινότητα. Επίσης είπε πως η ομοσπονδοία θα συνεχίσει να εργάζεται χέρι-χέρι με τις Εθνικές

Αναλυτικά

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Κεντρικού Γραφείου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Η αποστολή είναι ξεκάθαρη: Να μεγαλώσουμε το μπάσκετ παγκοσμίως και να ενώσουμε την μπασκετική κοινότητα. Προσωπικά θα υπηρετήσω αυτή την αποστολή έχοντας στο μυαλό μου τις αξίες της FIBA και την πλούσια ιστορία της. Η FIBA θα συνεχίσει να εργάζεται χέρι με χέρι με της Εθνικές Ομοσπονδίες για τα προγράμματα του αντρικού και γυναικείου μπάσκετ, για τα δύο Ολυμπιακά αγωνίσματα που έχει, όπως επίσης και να υποστηρίζει το μπάσκετ σε καρότσι", τόνισε ο Ανδρέας Ζαγκλής.

"Στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον θα πρέπει να είμαστε μοντέρνοι διαχειριστές, συνετοί ρυθμιστές και άψογοι διοργανωτές, προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των υψηλών απαιτήσεων που έχει η οικογένεια του μπάσκετ και κυρίως οι παίκτες, οι ομάδες, οι Λίγκες, οι φίλαθλοι και οι συνεργάτες μας", κατέληξε στις δηλώσεις που έκανε ο νέος Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο οποίος βρίσκεται στην FIBA από το 2016, έχοντας διατελέσει όμως και τα προηγούμενα εννέα χρόνια εξωτερικός νομικός σύμβουλος.

Ο πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε, είπε από τη μεριά του: "Είμαι πολύ χαρούμενος που επιλέξαμε τον τέταρτο Γενικό Γραμματέα από την ομάδα μας. Ένα αληθινό πρόσωπο του μπάσκετ, ο Ανδρέας γνωρίζει πολύ καλά τον οργανισμό μας και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να ηγηθεί της FIBA, ακολουθώντας την στρατηγική που έχει υιοθετήσει από το Κοινοβούλιο. Είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι θα βάλει τα δυνατά του ώστε να κάνει το μπάσκετ το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, που είναι και το όραμα της FIBA".


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ