0 ΣΧΟΛΙΑ

Το Bird Box του Netflix «σαρώνει», όμως το δίκτυο προειδοποιεί για τη νέα «τρέλα» που πυροδοτήθηκε στο διαδίκτυο

Το Bird Box challenge έχει κατακλύσει σε μια εβδομάδα το διαδίκτυο και όλοι... κλείνουν τα μάτια τους!


Η νέα ταινία του  με την Σάντρα Μπούλοκ, Bird Box, μπορεί να μην έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, ωστόσο κατέγραψε ήδη ρεκόρ θέασης καθώς την είδαν σε μια εβδομάδα 45 εκατ. συνδρομητές!

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ στην κατηγορία original movie content.

Από την άλλη όμως προκάλεσε κι ένα επικίνδυνο trendανάμεσα στους χρήστες του ίντερνετ τόσο που το Netflix αναγκάστηκε να εκδώσει προειδοποίηση!

Στην ταινία η ηρωίδα που υποδύεται η Μπούλοκ στην περισσότερη ώρα της ταινίας έχει τα μάτια της κλειστά, όπως και τα παιδιά, καθώς προσπαθούν να σωθούν από μια μυστηριώδη δύναμη που απελευθερώνεται στη Γη, την οποία σε περίπτωση που κάποιος την αντικρίσει δεν μπορεί αν επιβιώσει.

Κάπως έτσι, στα social media ξεκίνησε ένα νέο trend με χρήστες να προκαλούν άλλους να ενδώσουν στο «Bird Box challenge». H πρόκληση ορίζει ότι οι χρήστες πρέπει να μιμηθούν ήρωες της ταινίας οι οποίοι φέρουν σε πέρας όλες τις δραστηριότητές τους με τα μάτια κλειστά υπό το φόβο να μην αντικρίσουν τον σκοτεινή οντότητα που απειλεί τις ζωές τους.

Ήδη στο ίντερνετ μόλις μέσα σε μια εβδομάδα έχουν αναρτηθεί χιλιάδες βίντεο, όπως γράφει ο Guardian, στα οποία εμφανίζονται άτομα τα οποία αποδέχθηκαν την πρόκληση, να έχουν βάλει μαντίλια τα μάτια τους και να προσπαθούν να κινηθούν στο χώρο που βρίσκονται. Το αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι να σκοντάφτουν, να πέφτουν από σκάλες κ.ο.κ.

Έτσι το Netflix εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να... μην πεθάνουν οι συνδρομητές του!

Σε αυτή επισημαίνει τους κινδύνους αυτής της «δοκιμασίας».

 «Δεν το πιστεύω πως πρέπει να του πούμε αυτό, αλλά: ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΤΟ BIRD BOX CHALLENGE», αναφέρει η σχετική ανάρτηση στο Twitter. «Δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε όλο αυτό. Εκτιμούμε την αγάπη σας, αλλά το Αγόρι (Βοy) και το Κορίτσι (Girl) [σ.σ αναφορά στα δύο παιδιά της Μπούλοκ που δεν αναφέρονται με κάποιο όνομα στην ταινία] έχουν μόνο μια ευχή για το 2019 και αυτή είναι να μην καταλήξετε στο νοσοκομείο εξαιτίας των memes».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ