0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Νικολά Μαδούρο ορκίστηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας με όρκο... στη ζωή του!


Παρόλο που οι εκλογές που ανέδειξαν τον Νικολά Μαδούρο πρόεδρο της Βενεζουέλας θεωρούνται από την διεθνή κοινότητα ότι δεν ήταν ελεύθερες και αξιόπιστες και δεν αναγνωρίζονται από την αντιπολίτευση της χώρας, ο Μαδούρο ορκίστηκε σήμερα για μια δεύτερη εξαετή θητεία στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του.

«Ορκίζομαι, εξ ονόματος του λαού της Βενεζουέλας (...) ορκίζομαι στη ζωή μου» είπε χαρακτηριστικά ο Βενεζουελάνος πρόεδρος παραλαμβάνοντας την προεδρική κορδέλα από τα χέρια του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στην τελετή της ορκωμοσίας δεν παρέστησαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής που αμφισβητούν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν «την παράνομη ορκωμοσία» του Μαδούρο και θα εντείνουν τις πιέσεις στο «διεφθαρμένο καθεστώς» του, το οποίο αποκάλεσε «δικτατορία».

Από την άλλη, στο πλευρό του Μαδούρο στάθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα και ο νέος Κουβανός ηγέτης Μιγκέλ Ντίας. Απουσίασαν οι ηγέτες της Βραζιλίας και της Αργεντινής και φυσικά εκπρόσωποι των ΗΠΑ.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ