0 ΣΧΟΛΙΑ

Η Lady Gaga φόρεσε το πιο ακριβό διαμάντι στην ιστορία των Όσκαρ, το οποίο... δεν πωλείται


Η Lady Gaga στην χθεσινή 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ έκλεψε την παράσταση με την ερμηνεία του τραγουδιού της, Shallow, για το οποίο εξάλλου απέσπασε και το Όσκαρ Τραγουδιού.

Από την άλλη είχε επιλέξει να φορέσει μια απλή μαύρη τουαλέτα, την οποία πολλοί σχολίασαν ως «αδιάφορη». Τη διαφορά όμως στην εμφάνισή της έκανε το τεράστιο κίτρινο διαμάντι που φορούσε στο λαιμό της, το οποίο όχι μόνο είναι το πιο ακριβό κομμάτι που έχει φορεθεί στα Όσκαρ, αλλά διαθέτει και ιστορία!

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «A Star is Born», φόρεσε το 128,54 καρατίων κίτρινο διαμάντι από τον Οίκο Tiffany και το οποίο πριν από εκείνη είχαν φορέσει μόνο δύο γυναίκες. Τελευταία φορά φορέθηκε από την Όντρεϊ Χέπμπορν στην ταινία «Breakfast at Tiffany’s» το 1961, ενώ πρώτη το φόρεσε η Mary Whitehouse το 1957, σε χορό του Tiffany’s στο Ρόουντ Άιλαντ.

Το εν λόγω κίτρινο διαμάντι εξορύχτηκε το 1877 από τα Ορυχεία Κίμπερλέι της Νότιας Αφρικής και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Η αξία του σήμερα ξεπερνά τα 30 εκατ. δολάρια.

Το συγκεκριμένο κίτρινο διαμάντι, σύμφωνα με το διάσημο κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co.δεν πωλείται. Μόνο μια φορά είχε διατεθεί προς πώληση, τον Νοέμβριο του 1972, όταν διαφήμιση στους The New York Times ανακοίνωσε πως το ανεκτίμητο διαμάντι μπορούσε να αγοραστεί για 5 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 25.8 εκατομμύρια δολάρια σήμερα). Η προσφορά ίσχυσε για 24 ώρες και είτε για λόγους οικονομίας είτε δυσπιστίας, δεν εμφανίστηκε κανένας αγοραστής.

Η Lady Gaga κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό καθώς είναι εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρίας, με την οποία έχει κάνει ήδη αρκετές διαφημίσεις.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ