0 ΣΧΟΛΙΑ

Απάντηση Τραμπ στον Σπάικ Λι: Έχω κάνει περισσότερα για τους αφροαμερικανούς από κάθε άλλο πρόεδρο


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε στο twitterότι έχει κάνει περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς απ’ οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο.

Η ανάρτησή του ήρθε ως απάντηση στον σκηνοθέτη Σπάικ Λι, ο οποίος κερδίζοντας το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία του «BlacKkKlansman» («Η παρείσφρηση»)χθες το βράδυ κάλεσε τους Αμερικάνους  να κάνουν «την επιλογή της αγάπης απέναντι στο μίσος» κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020 υπονοώντας να μην ψηφίσουν τον Τραμπ.

«Θα ήταν καλά αν ο Σπάικ Λι μπορούσε να διαβάσει τις σημειώσεις του ή, ακόμη καλύτερα, να μην έχει χρησιμοποιήσει καθόλου σημειώσεις, όταν χαρακτηρίζει ρατσιστή τον Πρόεδρό σας, που έκανε περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς απ’ οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο!» έγραψε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο Σπάικ Λι, η ταινία του οποίου αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός Αφροαμερικανού αστυνομικού που διείσδυσε στην Κου Κλουξ Κλαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970, στον φορτισμένο ευχαριστήριο λόγο του αναφέρθηκε στην 400ή επέτειο από την άφιξη της πρώτης ομάδας μαύρων σκλάβων στις Ηνωμένες Πολιτείες στο 1619, στη «γενοκτονία» των Ινδιάνων της Αμερικής, καθώς και στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

«Ας κινητοποιηθούμε, ας είμαστε από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας» είπε ο Σπάικ Λι που έχει εκδηλώσει πολλές φορές την εχθρότητά του απέναντι τον Ντόναλντ Τραμπ. «Κάντε την επιλογή της αγάπης απέναντι στο μίσος. Ας κάνουμε τη σωστή επιλογή!»


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ