9 ΣΧΟΛΙΑ

Το μεγάλο ραντεβού της ιστορίας μας (VIDEO)

Δείτε, μέσα από το ΑΕΚ TV, ένα υπέροχο επετειακό βίντεο για την Αγια Σοφιά


Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την θεμελίωση του γηπέδου της Αγιά Σοφιάς, η ΠΑΕ ΑΕΚ "ανέβασε" ένα υπέροχο επετειακό βίντεο.

Η ανακοίνωση, που συνοδεύει το βίντεο, ολοκληρώνεται με τη φράση "To μεγαλύτερο ραντεβού για τη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ ολοένα και πλησιάζει".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Στις 25 Ιουλίου 2017 εκδόθηκε η οικοδομική άδεια δόμησης του γηπέδου μας στο ξεκίνημα μίας ασύλληπτα δύσκολης προσπάθειας εν μέσω προσφυγών και με λύσσα εναντίον του μεγάλου έργου. Οι μάχες δίνονταν και κερδίζονταν και στις 5 Δεκεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών με τα έργα εκσκαφής και αντιστηρίξεων. Τότε που τα χώματα πήγαιναν πέρα-δώθε…

Στις 6 Φεβρουαρίου 2018 ανακοινώθηκε η ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΑΕ ως η ανάδοχος εταιρία της δεύτερης και πιο σημαντικής φάσης της κατασκευής μαζί με την εξειδικευμένη εταιρία σκυροδεμάτων ΒΑΓΕΝΑΣ Τεχνική Εταιρία.

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν λίγο αργότερα και στις 15 Μαρτίου 2018 έγινε η πρώτη θεμελίωση της Αγιά Σοφιάς με την πλάκα του υπογείου στον Τομέα 4 (από τους συνολικά 14) του εργοταξίου, η οποία αφορούσε το πρώτο επίπεδο του γηπέδου στο πέταλο της πάλαι ποτέ Θύρας 21 (η μοναδική στο νέο γήπεδο που θα διατηρήσει την ίδια αρίθμηση με το «Νίκος Γκούμας»), που σήμερα στέκει ολοκληρωμένο και επιβλητικό, όπως παλιά, μπροστά από το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας με τοποθετημένες τις κερκίδες του.

Εκείνη την ημέρα έγινε και η πρώτη επίσκεψη στο εργοτάξιο, από τον Ιούλιο του 2017 όταν ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες, του εγγυητή του ονείρου μας, Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είδε από κοντά τα πρώτα… μπετά και ενημερώθηκε για τη μετέπειτα εξέλιξη. Από εκείνη την ιστορική μέρα πέρασε ακριβώς ένας χρόνος με το AEK TV να παρουσιάζει πώς ήταν τότε ο Ναός μας, αλλά και πώς είναι σήμερα με εντυπωσιακά πλάνα από drone!

Ένας χρόνος στη διάρκεια του οποίου έγιναν τόσα πολλά. Από την πρώτη πλάκα στο σκελετό του γηπέδου μας που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, πριν περάσουμε στην τρίτη φάση με την τοποθέτηση του στεγάστρου. Ένας χρόνος που ήταν αρκετός για να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις και κυρίως η απόλυτη επιβεβαίωση της ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ την ημέρα που εκδόθηκε η πολυπόθητη άδεια δόμησης: «Το όνειρο των ΑΕΚτζήδων απανταχού της γης δεν είναι πια όνειρο: αποτελεί χειροπιαστή πραγματικότητα! Άρχισε από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στη γη των προγόνων μας! Τα δικά μας τείχη θα είναι ψηλά και δεν θα ξαναπέσουν ποτέ. Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε! Εκεί που κλάψαμε, εκεί που πονέσαμε, εκεί που πανηγυρίσαμε, εκεί που αντικρύσαμε για πρώτη φορά κιτρινόμαυρη φανέλα, εκεί που νιώσαμε το μεγαλείο ενός συλλόγου που αναδείχθηκε μέσα από τις στάχτες της ιστορίας»…

To μεγαλύτερο ραντεβού για τη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ ολοένα και πλησιάζει"

 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Fotis_Oik_MONO_AEK - 15/3/2019 22:30

Πώς περνάει ο καιρός κ το χθες φαίνεται τόσο κοντά αλλά κ τόσο μακρυά ...Ποσοι από τα αδερφια θυμοσαστε τη βροχή κ τη λασπουρια που γεμίσαμε στον Αγιασμό από μια ξαφνική καταιγίδα που ήταν σαν να έσμιξαν τα δάκρυα των ΑΕΚτζηδων εκεί ψηλά για την μέρα εκείνη που ξεκινούσε ? Μια μέρα πριν ειχα βγει από το κατ από ισχαιμικό εγκεφαλικό στα 48 μου χρόνια,η γυναίκα μου "το ασθενοφόρο" όπως τη λέω έκανε σαν τρελή γιατί δεν άκουγα τους γιατρούς ,ότι δεν σκεφτόμουν τα παιδιά μου κ την οικογένεια... Συνέχεια μου που ήθελα να είμαι εκεί αυτή τη μέρα αλλά μάταια προσπαθούσε..Κατάλαβε ότι η ΑΕΚ για μας δεν είναι απλά μια ομάδα,δεν είναι απλά μια ιδέα ,είναι κάτι σαν την οικογένεια μας ,που χαιρόμαστε με τις χαρές της κ κλαίμε με τις λύπες της κ δεν θα μπορούσα να λειπω από τη μέρα που αυτή η οικογένεια θα άρχιζε να μετράει αντίστροφα για να μπει στο σπίτι της ,στο σπίτι μας ..Εκει που από παιδιά γιναμε έφηβοι ,φανταρακια ,άντρες ..Δεν έμελε να γκριζαρουν τα μαλλιά μας εκεί αλλά ας είναι αρκεί που θα ασπρίσουν εκεί τα δικά μου κ των φίλων μου κ θα ζήσουν τα παιδιά μου κ τα παιδιά μας αυτό που μια ατυχή γενιά ΑΕΚτζηδων δεν έζησε κ μόνο άκουγε η εβλεπε από το YouTube ..Άραγε πείτε μου βρε παιδιά , υπαρχει κάποιος που αμφισβητεί ότι αυτό που ζούμε σήμερα κ θα ζήσουμε το χρωστάμε σε έναν άνθρωπο κ στο πείσμα του να πάει κόντρα ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ,κόντρα ακόμα κ σε Εφιάλτες εκ των έσω κ να τους κερδίσει ? Πείτε μου βρε παιδιά,με πόσα πρωταθλήματα θα αλλάζατε αυτές τις εικόνες ? Θέλουν δεν θέλουν η αλήθεια είναι ότι εαν δεν υπήρχε στην ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης,εάν δεν ήταν αυτός που είναι ,ακόμα το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα ήταν μόνο σύνθημα στα χείλη μας στο οακα η όπου αλλού θα ειμασταν φιλοξενούμενοι, πρόσφυγες στην ίδια την πατρίδα μας ..Ας τον αγαπάμε λοιπόν ακόμα κ με τα κ ελάτωματα του κ δεν λέω να μην του ασκούμε κριτική.Αλλο όμως η κριτική κ άλλο η αχάριστια,χωρίς αυτόν μπροστά η ΑΕΚ θα ήταν ακόμα πρόσφυγας .

Alkis - 15/3/2019 22:00

Η ομάδα όταν θα μπει στην Αγιά Σοφιά πρέπει να είναι έτοιμη και να παίζει μπαλάρα. Αυτό είναι έργο Προέδρου, Τεχνικού Δ/ντη σε συνεννόηση με τον προπονητή μας. Εμείς οι φίλαθλοι που μετά από πολλά χρόνια περιμένουμε να δούμε την ομάδα μας στο δικό μας γήπεδο θέλουμε να παίζει μπαλάρα!!!

BYZANTIN - 15/3/2019 13:00

ΦΕΤΟΣ ΘΕΛΩ ΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΙΓΡΗ. ΘΕΛΟΥΜΕ 5-6 ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΤΣΑΛΙ. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ !!! ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΑ ΜΠΕΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΗΔΗ ΑΛΛΑ Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

Theo_21 - 15/3/2019 12:09

Νομιζω ειναι ετοιμο... γρασιδι κατω, δοκαρια κ παιζουμε. Τι άλλο να πω, δεν αντεχεται η αναμονη!!!!

Kostantinosda - 15/3/2019 11:54

αφήστε μας να ονειρευόμαστε, μην μας ξυπνάτε. Ξυπνήστε μας μόνο όταν είναι έτοιμο το όνειρο μας και ο εφιάλτης των αντιπάλων μας

virontsitoglou - 15/3/2019 11:47

είναι ΜΑΓΕΙΑ!!!

boza21 - 15/3/2019 11:36

Να παίζει η ΑΕΚΑΡΑ στα Φιλαδέλφεια......

aek21reeee - 15/3/2019 11:08

τρελαίνομαι!!

Kalogeropoulos21 - 15/3/2019 10:59

Δεν έχω λόγια, σκέτη καυλα είναι.

ΕΠΟΜΕΝΟ