0 ΣΧΟΛΙΑ

Ερντογάν: Όσο υπάρχει αυτό το έθνος η Αγια Σοφιά δεν θα γίνει εκκλησία

Το μανιφέστο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας έδωσε το ευκαιρία στον Τούρκο πρόεδρο για ένα ακόμα εθνικιστικό ξέσπασμα


Το μανιφέστο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας που αναφερόταν και στην Αγια Σοφιά κλήθηκε να σχολιάσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δεν έχασε την ευκαιρία να βγάλει ένα ακόμα ευνικιστικό λογύδριο, από αυτά που ενθουσιάζουν το κοινό του.

«Δημοσιοποιήθηκε και αυτό το ποταπό μανιφέστο του δολοφόνου και μας στοχοποιούν όλους τους Μουσουλμάνους, τη χώρα μας, το έθνος μας και εμένα προσωπικά», είπε ο Τούρκος πρόεδρο ενώπιον συγκεντρωμένου πλήθους στο Γκαζιαντέπ και συνέχισε; «Τi λέει; Δεν θα μας αφήσουν να περάσουμε δυτικά του Βοσπόρου, δηλαδή στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αλλιώς τί θα γίνει; Θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη και θα μας σκοτώσει όλους, θα μας διώξει από τα εδάφη μας και θα απαλλάξει την Αγία Σοφία από τους μιναρέδες. Πόθοι που κρατούν ζωντανούς στα κεφάλια και τις καρδιές τους», σημείωσε ο Ερντογάν.

 «Ο τρομοκράτης στη Νέα Ζηλανδία αναφέρθηκε στην Ισταμπούλ ως "Κωνσταντινούπολη" και έγραψε ότι θέλει να διώξει τους μιναρέδες και να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτό το έθνος, αυτή η ψυχή, αυτό το δέρμα δεν μπορεί να επιτρέψει κάτι τέτοιο», συνέχισε.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος συχνά επικρίνει την ισλαμοφοβία, κάλεσε τη Δύση να αναλάβει δράση για την αποτροπή παρόμοιων επιθέσεων. «Εάν δεν ληφθούν τα σωστά μέτρα, θα ακολουθήσουν ειδήσεις για άλλες τέτοιες καταστροφές. Απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο, και ιδιαιτέρως στη Δύση, να πάρει γρήγορα μέτρα», τόνισε.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ