7 ΣΧΟΛΙΑ

Κικίλιας: Οι Τσίπρας και Βασιλειάδης αθωώνουν συγκεκριμένους παράγοντες τους οποίους αισθάνονται κοντά

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την απόφαση για διακοπή


Υποκρισία και προσπάθεια τσουβαλιάσματος και διασποράς ευθυνών αντί να τις επιρρίψει εκεί που πρέπει θεωρεί ο Βασίλης Κικίλιας την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα. Ο βουλευτής και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως ακόμη και το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, αλλά δεν βλέπει διάθεση για εφαρμογή του από την κυβέρνηση και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ευνοϊκή μεταχείριση προς τον Ιβάν Σαββίδη. 

Αναλυτικά, ο Βασίλης Κικίλιας είπε

-τις προεκτάσεις που έχουν πάρει τα γεγονότα της Τούμπας: «Το τιμώ πολύ το ραδιόφωνό σας, γιατί έχω βγει αρκετές φορές να μιλήσω τα τελευταία 15-20 χρόνια, ως αθλητής κυρίως. Όταν σε ένα αθλητικό ραδιόφωνο που κανονικά θα έπρεπε να σχολιάζει πρωταθλήματα, δεξιότητες, κρίσιμες στιγμές και αναγκάζεται να ασχολείται με το αν κάποιοι μπαίνουν στο γήπεδο με όπλα και μπράβους και αυτή η εικόνα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, κάτι πάει πολύ λάθος». 

-την πιθανότητα λήψης σκληρών μέτρων: «Έχει γίνει πολλή κουβέντα για το αν θα πρέπει να υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις στα γήπεδα ή ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας. Όταν η Θάτσερ αποφάσισε να ξηλώσει τον χουλιγκανισμό, οι αγγλικές ομάδες αποχώρησαν από την Ευρώπη, μπήκε ιδιώνυμο στα εισιτήρια και οι ποινές ήταν εξοντωτικές. Ήμουν υποστηρικτής της προσπάθειας που άρχισε πριν τρία χρόνια, γιατί άκουσα έναν νέο άνθρωπο να λέει ότι θα κάνουμε δίκαια πρωταθλήματα, με τακτικούς δικαστές κλπ. Όλοι θα περίμεναν να δουν αποτελέσματα μετά από τρία χρόνια. Όμως βλέπουμε απογοητευτικές εικόνες που διώχνουν πολύ κόσμο από τα γήπεδα».

 

-την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα: «Δεν είμαι υπέρ του να διακοπεί το πρωτάθλημα για 2-3 εβδομάδες ή όσο χρειαστεί, γιατί αυτή η στάση είναι υποκριτική. Τσουβαλιάζοντας τους πάντες και λέγοντας φταίνε όλοι, τελικά δεν φταίει κανένας. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βασιλειάδης αθωώνουν συγκεκριμένους παράγοντες τους οποίους αισθάνονται κοντά και δεν το κρύβουν. Δεν βλέπουμε να έχει ξεκινήσει καμιά καινούρια προσπάθεια. Θέλω να αναρωτηθούν όλοι αν ωφελεί το ποδόσφαιρο από το οποίο ζουν χιλιάδες οικογένειες μια διακοπή 2-3 εβδομάδων μέχρι επικοινωνιακά να φύγει η φωτιά από πάνω μας. Η πολιτική ευθύνη όταν διοικείς δεν είναι στα λόγια, αλλά στα έργα. Πρέπει να υπάρχει ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα, όλοι οφείλουμε να παρουσιάζουμε αποτελέσματα στη διοίκηση. Η κυβέρνηση κρίνεται για το αν έκανε αυτά που υποσχέθηκε. Πού τα βλέπετε όλα αυτά;». 

-το αν το νομικό πλαίσιο είναι επαρκές: «Νόμοι κατά την άποψή μου υπάρχουν και έχουν προσαρμοστεί αυτοί του αθλητικού δικαίου στον ποινικό κώδικα. Το θέμα είναι αν έχει κανείς την ευθυκρισία να εφαρμόσει τους νόμους. Υπάρχει διοίκηση και πολιτική ηγεσία, βούληση ή μη. Όταν δεν καλύπτεις κάποιον, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Εκεί που αναλογεί στον καθέναν, με τις πράξεις του δείχνει αν μπορεί ή όχι. Εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος κανενός, ούτε θα υπερασπιστώ τον καθέναν μετά τη μεταπολίτευση. Να δούμε τα αποτελέσματα του καθενός και τι έκαναν, για να δούμε ποιος θέλουμε να μας εκπροσωπεί. Είναι εύκολο να λέμε πως κατεβάζω τα ρολά και να διαχέω την ευθύνη. Αυτός δεν είναι τρόπος λύσης ενός σοβαρού προβλήματος». 

-το τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν στο χέρι του: «Προ της έναρξης του πρωταθλήματος, είτε το θέλουν είτε όχι οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, με την κάλυψη του πρωθυπουργού, θα τους έβαζα σε ένα ξενοδοχείο για να μιλήσουμε. Στο τέλος ενός πρωταθλήματος ή στην τούρλα του Σαββάτου, που υπάρχει συμφέρον που τρέχει, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί. Αν γίνει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αυτό φεύγει από τα όρια της πολιτικής δύναμης ενός υφυπουργού και πάει στον πρωθυπουργό. Γι’ αυτό δεν μπορώ να δεχτώ αυτά που διαρρέονται από το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν τους ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και οι εικόνες που είδαμε είναι εικόνες αποκρουστικές, εικόνες ντροπής και να κάνουν τους φιλάθλους να λένε ‘ρε αδερφέ, αυτό δεν το αντέχω άλλο’. Κάθε φορά που τελειώνει μια φάση, κρίνεται δια της ψήφου. Οι συμπολίτες μας κρίνουν και ψηφίζουν. Μόνιμα δεν μπορεί να κοιτά κανείς προς τα πίσω. Όντως λίγοι άγγιξαν τα πραγματικά προβλήματα του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου. Προκειμένου να μπορέσει να πάρει δύναμη κάποιος για να πάρει αποφάσεις, πρέπει να φτάσει στη δύναμη του πρωθυπουργού. Η πρόληψη είναι ανώτερη της θεραπείας, εγώ τουλάχιστον στην ιατρική αυτό ξέρω. Επειδή κάποιος κάποτε δεν τιμώρησε κάποιον, δεν μπορώ κι εγώ να το ακολουθώ και να μην τον τιμωρώ και τώρα. Πρέπει να τραβήξουμε επιτέλους μια γραμμή». 

-το αν θα ανταποκρίνονταν οι παράγοντες των ομάδων σε πρόσκληση για μια συνάντηση με την κυβέρνηση: «Οι άνθρωποι που είναι επιχειρηματίες και συνεπώς προσδοκούν σε κέρδος από το ποδόσφαιρο, που έχουν αγάπη για τις ομάδες τους και που καταλαβαίνουν πως οι κανόνες ισχύουν για όλους, όλοι θα λειτουργούσαν πολύ καλύτερα. Με την προφανή υποχρέωση ενός πρωθυπουργού να τραβήξει τις γραμμές. Όταν όμως οι γραμμές δεν υπάρχουν για πιο σοβαρά θέματα, εθνικά, της οικονομίας κλπ., όλα καταλήγουν στον αθλητισμό και τον καθρέφτη της κοινωνίας μας που είναι το ποδόσφαιρο». 

-το μήνυμά του προς τις οικογένειες: «Θέλω να πω σε όλες τις οικογένειες, γιατί χθες ήμουν στα τμήματα υποδομής στο Ρουφ, ότι ο αθλητισμός είναι ένας πολύ υγιής τρόπος να μεγαλώνουν τα παιδιά. Ο πρωταθλητισμός είναι κάτι διαφορετικό».

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
nikk_R21 - 13/3/2018 16:32

Ελα μήλο Λόλα, Λόλα να ένα μήλο, μήλα πολλά, καλό μήλο Λόλα ......... κοτ κοτ κοτ ...... κοτ κοτ...... κοτκοτ ... Σε εσάς απαγορεύουν μάλλον να μιλάτε με ονόματα Σαββίδη , κουμπάρου, τηλεπικοινωνιών, φαρμάκων, ναρκοπλοίων, κρόκους , χοχοχο .............. Ξεφτίλα και κατάντια!

nikpit30 - 13/3/2018 14:44

Σε μια αντίστοιχη φάση η ΝΔ θα τιμωρούσε τον Μαρινάκη κυρ Κικίλια μου;Τι εννοείς ότι είναι σόι με τον Μητσοτάκη; Είναι για να είναι αυτοί που κυβερνούν αλλά και αυτοί που έρχονται είναι απίθανοι για να μην πω τίποτα άλλο.

aek_prosfugia_r21 - 13/3/2018 13:58

Μπλα μπλα μπλα....

geros21 - 13/3/2018 12:48

Ακούσατε πουθενά για τιμωρία ομάδας; Αντιλαμβάνεστε πού το πάνε τα παιδιά; Για πρόστιμο (χαχαχα) στο Σαββίδη, το πάνε και σε στέρηση δικαιώματος ενασχόλησης με το ποσόσφαιρο (αυτή την ποινή που επιβλήθηκε και στο ... Μαρινάκη και τον ... εξόντωσαν...). Ο ΠΑΟΚ πάει για μεγάλη ποινή έδρας (το πολύ). τους χαλάει τη σούπα βέβαια ότι δεν τελείωωσε το παιχνίδι, κάτι που σκέφτονται να χρεώσουν στην ΑΕΚ, αφού προηγήθηκαν καουμποιλίκια του Ιβάν. Τίποτα δεν είναι απίθανο, από τους απίθανους βέβαια.... Συνέχεια Το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει αφού εξασφαλίσουν ότι θα το πάρει ο ΠΑΟΚ

morten21 - 13/3/2018 12:37

αντε ρε γιγαντα......μιλησες.....

al_vin_21 - 13/3/2018 12:16

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα Αστο μεγάλε, θα σου φύγει κανένας πόντος ......... Εσείς είστε κατηγορία γεωσκώληκα. Ακόμα κι ο απαράδεκτος Βασιλειάδης μοιάζει με Δον Κιχώτη μπροστά σου. Τόσο πολύ μετράνε οι ψήφοι λάκη μου?

accept10000 - 13/3/2018 11:50

ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΒΓΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΣΙΑ

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΤΕΣΙΝΑ ...ΑΟΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΞΑΜΟΛΗΣΕΣ

ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ ...

ΕΠΟΜΕΝΟ