13 ΣΧΟΛΙΑ

Πόρισμα-φωτιά για τα γεγονότα της Marfin

Κλειστή η έξοδος κινδύνου, χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας το κτήριο

Mybet Casino: 750+ παιχνίδια & φρουτάκια Novomatic
Αρμόδιος ρυθμιστής MGA. 21+. ΚΕΘΕΑ: 210 9237777

Αποκαλυπτικά είναι τα πορίσματα της έρευνας της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας για τα γεγονότα στην τράπεζα Marfin της οδού Σταδίου, η οποία κάηκε από αντιεξουσιαστές στις 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με την έρευνα η μοναδική έξοδος κινδύνου στο υποκατάστημα της Μarfin ήταν κλειδωμένη, ενώ είχε χαθεί το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει. Έτσι, οι εργαζόμενοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι. Τα πράγματα μάλιστα θα ήταν χειρότερα αν τυχαία δεν ήταν ανοιχτή μια πόρτα διαφυγής η οποία δεν είχε κλείσει επειδή μύριζε μια τουαλέτα!

Το πόρισμα συνέταξε τον προηγούμενο Ιούλιο ο επιθεωρητής κ. Θεοδόσιος Πανταζόπουλος και το δημοσίευσε σήμερα «Το Βήμα». Εκεί καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα πυρασφάλειας του κτιρίου, κλειδωμένες έξοδοι διαφυγής, ελλείψεις πιστοποιητικών και απουσία σχετικής εκπαίδευσης του προσωπικού, γεγονότα που επηρέασαν την απόπειρα απεγκλωβισμού των εργαζομένων μετά τη δολοφονική επίθεση των κουκουλοφόρων και οδήγησαν στο θάνατο την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, την Παρασκευή Ζούλια και τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι, «στο υποκατάστημα εργάζονταν συνολικά 27 άτομα. Υπήρχε μόνο μία έξοδος κινδύνου που βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου και δίπλα από την κύρια είσοδο της τράπεζας. Ωστόσο αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε από τους εργαζομένους γιατί στο ισόγειο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και η ατμόσφαιρα από τον καπνό ήταν αποπνικτική».

Και συνεχίζεται: «Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στην έξοδο κινδύνου του ισογείου, η οποία δεν έπρεπε να κλειδώνεται, προκειμένου να ανοίγει εύκολα και άμεσα από κάθε πρόσωπο που θα χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσει. Αυτή άνοιγε μόνο αν έσπρωχνε κάποιος την 'μπάρα πανικού' της θύρας και συγχρόνως πατούσε το κουμπί φορητού τηλεχειριστηρίου που ήταν μοναδικό σε όλον τον χώρο και βρισκόταν στο γραφείο της διευθύντριας στο ισόγειο. Τη στιγμή του συμβάντος, με την ύπαρξη του καπνού, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να βρεθεί το τηλεχειριστήριο και να χρησιμοποιηθεί συγχρόνως με το σπρώξιμο της πόρτας για να ανοίξει η έξοδος κινδύνου. Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες εργαζομένων που αναφέρουν ότι το γραφείο της διευθύντριας έπιασε πρώτο φωτιά, κάτι που σημαίνει ότι το τηλεχειριστήριο θα είχε καταστραφεί».

Επίσης στο πόρισμα, ο επιθεωρητής καταγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθαναν οι τρεις εργαζόμενοι, ενώ αναφέρεται και η βοήθεια της...δυσοσμίας μιας τουαλέτας!

«Συνολικά 14 εργαζόμενοι εξήλθαν από μια μεταλλική πόρτα του 2ου ορόφου που δεν ήταν έξοδος κινδύνου και ήταν τυχαία ανοιχτή για αερισμό της παρακείμενης τουαλέτας λόγω προβλήματος της αποχέτευσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα δεν υπήρχε στο κτήριο πιστοποιητικό πυρασφάλειας: «η επιχείρηση δεν είχε το απαιτούμενο πιστοποιητικό πυρασφαλείας που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Για την έκδοσή του απαιτείται μελέτη του χώρου, στην οποία θα αναφέρονται τα συγκεκριμένα μέτρα πυρόσβεσης που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Η μελέτη αυτή κανονικά κατατίθεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία προς έγκριση. Μετά την έγκριση ο εργοδότης θα έπρεπε να καλέσει την Πυροσβεστική να ελέγξει αν εφαρμόστηκαν τα μέτρα και να εκδώσει το πιστοποιητικό ασφαλείας για την επιχείρηση [...]Επιπλέον πρέπει να επιμορφώνονται και να εκπαιδεύονται οι εργαζόμενοι πάνω σε θέματα πυρασφαλείας, πυρόσβεσης και εκκένωσης των χώρων, με πραγματοποίηση των ασκήσεων τακτικά».

Τονίζεται όμως ότι στην περίπτωση του υποκαταστήματος της Μarfin «όλοι οι εργαζόμενοι που ρωτήθηκαν ανέφεραν ότι δεν είχε γίνει καμιά εκπαίδευση- ενημέρωση- επιμόρφωση και ούτε είχε ποτέ πραγματοποιηθεί κάποιου είδους άσκηση εκκένωσης του κτιρίου. Μόνο μία εργαζομένη ανέφερε ότι είχε γίνει κάποια χρονική στιγμή επίδειξη της χρήσης των πυροσβεστήρων και μία άλλη εργαζόμενη ότι είχαν διανεμηθεί στο προσωπικό ενημερωτικά φυλλάδια για θέματα πυροπροστασίας, χωρίς όμως να θυμάται το πότε.

Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο δεν υπάρχει σχεδόν καμία πρόοδος στην έρευνα για τους δράστες που έβαλαν φωτιά στο υποκατάστημα της τράπεζας. Για το λόγο αυτό πιθανότατα θα ζητηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών παράταση της προθεσμίας- λήγει στις 5 Νοεμβρίου 2010- για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μετά από 60 καταθέσεις και την ανάλυση εικόνων από 20 κάμερες, έχουν καταλήξει στην ταυτότητα πέντε νεαρών ατόμων- τεσσάρων ανδρών και μιας γυναίκας- που απεικονίζονται να συμμετέχουν σε επιθέσεις πριν και μετά τον εμπρησμό του υποκαταστήματος. Παρατηρείται όμως αδυναμία τεκμηρίωσης των κατηγοριών.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
aek_9_11 - 25/9/2010 17:54

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ Κ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΟΣΟ ΤΥΧΑΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΣΟ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ... ΠΟΣΟ ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ? ΠΟΣΟ ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΔΕΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ? ΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ? ΠΟΣΟ ΤΥΧΑΙΟ... Συνέχεια ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΠΗΓΑΝ Κ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Κ ΕΝΑ ΜΠΕΤΟΝΙ ΒΕΝΖΙΝΗ !? ΠΟΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ Κ ΑΠΕΡΓΙΕΣ? ΤΥΧΑΙΟ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....

ni_gia - 25/9/2010 13:57

akomi mia fora to kratos pou mia zwi ipokineitai apo to parakratos de distase na skotwsei 3 anthrwpous gia na fovisei tous aplous polites pou tosa xronia dolofonei me olous tous tropous(kiriolektika kai metaforika) me skopo na stamatisoun tin antidrasi...gia ola auta vevaia ftaine oi dolofonoi koukouloforoi e?oi dolofonei den foran koukoules!!giautous douleuete , autous plirwnete autoi sas skotwnoun..opoion diafwnei me auta, ton sevomai kai tou euxomai na "zei" xaroumenos.opoios den ta katalavainei,isws de ftaiei o idios giauto alla to kameno mialo tou.opoios ta katalavainei kai simfwnei tha prepei na kserei oti o kosmos den kerdizetai me proseuxes!!!

ni_gia - 25/9/2010 13:38

akomi mia fora to kratos pou mia zwi ipokineitai apo to parakratos de distase na skotwsei 3 anthrwpous gia na fovisei tous aplous polites pou tosa xronia dolofonei me olous tous tropous(kiriolektika kai metaforika) me skopo na stamatisoun tin antidrasi...gia ola auta vevaia ftaine oi dolofonoi koukouloforoi e?oi dolofonei den foran koukoules!!giautous douleuete , autous plirwnete autoi sas skotwnoun..opoion diafwnei me auta, ton sevomai kai tou euxomai na "zei" xaroumenos.opoios den ta katalavainei,isws de ftaiei o idios giauto alla to kameno mialo tou.opoios ta katalavainei kai simfwnei tha prepei na kserei oti o kosmos den kerdizetai me proseuxes!!!

ioannisdelta - 25/9/2010 00:49

@ YANNISATH_21 - 24/9/2010 21:56 Για να μην το κουράζουμε πολύ το θέμα σου γράφω ένα τελευταίο κείμενο…….. Κι εφόσον το περιστατικό συνέβη όπως ακριβώς περιγράφηκε (για να μη ξεχνιόμαστε) κι όπως συγκλίνουν έως τώρα ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ.……. Δηλαδή μια ομάδα κουκουλοφόρων πυρπόλησε την τράπεζα τη στιγμή που είχε κόσμο μέσα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άτομα….. Επικεντρώνομαι στο γεγονός λοιπόν…. Α…...Το πρόβλημα κατανόησης που αναφέρεις μπορεί να προέρχεται κι από έλλειψη σαφήνειας του... Συνέχεια συνομιλητή σου ξέρεις, αλλά το προσπερνώ…… Β…..Το ….’’ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ….’’ Κλπ…κλπ…. επίσης το προσπερνώ ως ανόητο ευφυολόγημα…… Γ…… Είναι προφανές και εντέχνως αποφεύγεις να θίξεις, πως όλα αυτά που αναφέρεις (σε κάποια από τα οποία θα συμφωνήσω) ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ……ΤΟ ΠΡΩΤΕΎΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ - ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ‘’ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ’’- ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ 3 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ 3-4 ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ……. ΚΙ ΕΣΥ (και κάποιοι όμοιοι σου) ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ‘’ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ’’ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ …………. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ‘’ΦΙΛΕ’’…….. ΤΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΞΟΔΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΙΧΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΞΑΝΑΛΈΩ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ….. …………ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ……. Αυτό το νόημα έχει και το ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ…… Δ..…..Λές επίσης …..ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΛΕΤΑ ...... Μεγάλε……Το ότι θα μπορούσε να πιάσει τυχαία η φωτιά που έπνιξε 3 ανθρώπους, να πάς και να το πείς στις ‘’παράπλευρες απώλειες’’ της αντίστασής που επικαλείσαι…….. ΔΗΛΑΔΗ στις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ των ΘΥΜΑΤΩΝ…… Να δούμε αν συμφωνούν κι αυτοί με τον ορισμό του τυχαίου……… Ε…..…..Δεν αμφιβάλλω καθόλου για το ότι ‘’ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ’’……… Δεν αμφιβάλλω καθόλου όμως και πως η ‘’αγωνιώδης’’ σου προσπάθειά σου να ‘’δημιουργήσεις’’ άλλοθι για τους ‘’τιμωρούς’’ του συστήματος΄΄ με ανόητα επιχειρήματα
τύπου ‘’…..ΑΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ....’’ …….’’ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΥΜΑ ...’’….. ‘’ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ’’……………μόνο ένα σκοπό εξυπηρετεί…….ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ….... Και τέλος ….’’ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ... ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΣΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ’’ ....... Αν το να είμαι φανατικός εναντίον του φανατικού, το να γίνομαι χούλιγκαν απέναντι στους χούλιγκαν, φασίστας ενάντια στους φασίστες, βίαιος απέναντί στη βία, μου στερεί και το ‘’πιστοποιητικό δημοκρατικών αντιλήψεων’’ όπως εσύ το αντιλαμβάνεσαι, ποσώς με ενδιαφέρει ‘’φίλε μου’’…… Υ.Γ. Όσο για τον ρόλο τον οποίο διαδραματίζουν τα ΜΜΕ εδώ και χρόνια είναι γνωστός…. Πες μου τίποτα καινούργιο ..…

necromayhem1924 - 24/9/2010 22:27

kanenas den tha katadikastei eite vgenopoulos eite poleodomia pou edwse thn adeia na ginei trapeza xwris purasfaleia ktl eite ap tous pseutoepanastates pou petaxan thn molwtwf sthn trapeza.oloi sto kolpo einai k emeis o aplos laos sthn mesh..eidate na antidra o kosmos twra enantia sto politiko katesthmeno to idio entona opws prin ginei to peristatiko me tous nekrous? o x i! giati? giati fovhthnke o aplos kosmos tromaxe enoiwse anasfaleia akoma k sto na diadhlwsei gia ta dikaiwmata tou etsi voleuetai to susthma

gennadio - 24/9/2010 13:44

Πόσο αποτιμάται η απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών στην "κοινωνία των Τραπεζών";

ioannisdelta - 24/9/2010 16:57

Φίλε Γεννάδιε........ Το γεγονός έχει τουλάχιστον δύο αναγνώσεις...... Η ερώτησή σου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι : ''Πόσο αποτιμάται η απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών στην " κοινωνία '' της κίβδηλης επανάστασης ''...??

yannisath_21 - 24/9/2010 17:30

ΚΙΒΔΗΛΗ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.... ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ...!!! ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΩΡΕΙΑ "ΑΜΕΛΕΙΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ .... ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΕΤΡΕΞΑΝ ΟΙ "ΚΙΒΔΗΛΟΙ" ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ" ΚΑΙ "ΕΛΛΙΠΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ .... ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ "ΚΙΒΔΗΛΟΙ" ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ... Συνέχεια ΟΙ ΜΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ ... ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ... ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ... ΦΙΛΕ ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ "ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ" ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ "ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΛΕΕΙ ΑΠΛΑ: ΚΡΙΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΗΤΑΝ ... ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ!!!ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΟΣΟ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ... ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ... ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ .... Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ .... Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΟΜΩΣ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ: ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΟΝΟ Η ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ .... ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΑΞΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ .... ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ....?

ioannisdelta - 24/9/2010 18:57

@ YANNISATH_21 - 24/9/2010 17:30 ΚΙΒΔΗΛΗ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.... ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ...!!! ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΩΡΕΙΑ "ΑΜΕΛΕΙΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ .... ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΕΤΡΕΞΑΝ ΟΙ "ΚΙΒΔΗΛΟΙ" ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ" ΚΑΙ "ΕΛΛΙΠΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ .... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ... Συνέχεια ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ .... Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΟΜΩΣ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ: ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΟΝΟ Η ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ .... ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΑΞΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ .... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Με καλή πρόθεση απέναντι σου και αναφερόμενος στα παραπάνω, θα έλεγα πως μάλλον τα έχεις λίγο συγχυσμένα στο μυαλό σου……. Κατά πρώτο……. αντίσταση υπάρχει σε μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας απ ότι νομίζεις, απλά δεν τη βλέπεις εσύ….. Βέβαια εδώ καλό θα ήταν να ορίσουμε πρώτα……. Τι σημαίνει αντίσταση …..?..... Αντίσταση σε ποιον ακριβώς …..?....Με τι μέσα….. ?....Με τι στόχο …?.... Κι όχι γενικεύσεις του στυλ απέναντι στο σύστημα, τους πολιτικούς, το σάπιο καθεστώς, να ανατρέψουμε τα πάντα,…. κλπ……. Αυτές οι γενικεύσεις ‘’βολεύουν πολύ και πολλούς’’ να κρατούν θολό το τοπίο…….. Κατά δεύτερο και σημαντικότερο…… Οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στο εν λόγω περιστατικό ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ……. ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΘΡΑΣΥ-ΔΕΙΛΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ( αντιεξουσιαστών ? , χουλιγκάνων ?, ναζιστών ?, ασφαλιτών ?, προβοκατόρων ?, πρακτόρων ξένων υπηρεσιών ? ) ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ…… ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ .- Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά αστεία
επιχειρήματα στην προσπάθεια να δημιουργήσουν ηθικά άλλοθι σε δολοφόνους με το μανδύα του ‘’κοινωνικού επαναστάτη’’, και το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο των επιχειρημάτων της απόλυτης καταστολής……

yannisath_21 - 24/9/2010 21:56

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΑΦΗ ΤΡΟΠΟ ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ .... ΑΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΩΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ! ΑΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ... ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΛΕΤΑ .... ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΥΧΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΝΙΟΝΤΑΝ ΣΕ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ... Συνέχεια ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ (ΔΙΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ - ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΨΑΞΤΟ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ).... ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΟΡΓΗ .... ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΟΡΓΗ ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ! ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΩ ΓΕΝΙΚΑ ... ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΔΙΚΑ ΠΩΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΙΩΧΝΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΡΑΖΕΙ (ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΣΤΟΧΟΣ....) ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΕΞΩ ... ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΥΜΑ ... ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΗΝ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΟ(ΒΑΘΜΑ-ΜΙΣΘΑ) ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ... ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΣΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ....

aris230 - 24/9/2010 21:48

ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ. ΟΙ ΨΕΥΤΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ?? ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ......

krokodeilos21 - 24/9/2010 17:57

ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΖΩΩΝ

panos_brahami - 24/9/2010 15:48

το αφεντικο θα δικαστει? μαλλον οχι.... εδω δουλευανε οταν υπηρχε κινδυνοs και χαθηκαν οι ανθρωποι και οι αρμοδιοι δεν παθαν τιποτα, θα παθουν τωρα που παγωσε? και οσοι εχουν καλη μνημη στην αρχη ακουστηκε λιγο , μετα...ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε... ΑΓΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

ΕΠΟΜΕΝΟ