V
επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Διαβάζοντας τις τελευταίες μέρες για τον μπασκετικό Άρη και τον ιδιοκτήτη του, σε συνδυασμό με όλα όσα βγαίνουν εδώ και μήνες για τις πληρωμές αλλά και την εικόνα της ομάδας, ένα πράγμα μου… λείπει. Η φράση: “είναι πολύ καλό για το μπάσκετ που έχουν μπει νέοι επενδυτές, ο Αγγελόπουλος και ο Λάσκαρης…”. Έχει καιρό να ακουστεί, αν και το θλιβερό ήταν ότι ακούγονταν. Έμπαινε στην ίδια πρόταση για τον ίδιο λόγο ο Αγγελόπουλος με τον Λάσκαρη. Πόσο αστείο αλλά και προσβλητικό. Ο χρόνος πέρασε και έδειξε. Για άλλη μια φορά…

Ο χρόνος θα δείξει και για τις μεταγραφές της ΑΕΚ. Φυσικά, δεν υπάρχει μεγάλη πολυτέλεια. Σε λιγότερες από 10 μέρες αρχίζει η προετοιμασία και υπάρχουν επείγουσες ανάγκες. Σέντερ φορ, σίγουρα ένα εξτρέμ, αριστερό μπακ θα πρέπει να είναι από την πρώτη μέρα στα Σπάτα. Εκτός αν είναι διεθνείς οπότε… χαλάλι η έξτρα ξεκούραση.
Επειδή κάποιοι ίσως δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, να τονίσω ότι η αναφορά μου έχει να κάνει με τις υπερεπείγουσες κινήσεις που πρέπει να γίνουν και όχι με τις μεταγραφές που χρειάζεται η ΑΕΚ. Επίσης να διευκρινίσω πως αν ο Ντίντακ λογικευτεί δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αριστερό μπακ. Κι επειδή για τον Ισπανό ακούγονται διάφορα ακαταλαβίστικα να πούμε απλά ότι έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για άλλο ένα χρόνο.

Είναι τόσο απλό όσο διαβάζεται ή ακούγεται. Τώρα αν του τη βάρεσε να γυρίσει στην Ισπανία ή να αλλάξει όρους στο συμβόλαιο ή να γίνει ψαράς στην… Ιμπιζα είναι κάτι που δεν πρέπει να απασχολεί την ΑΕΚ. Τα λεφτά του τα έχει πάρει μέχρι ευρώ, η ομάδα του έχει φερθεί άψογα, ο προπονητής τον πάει και βέβαια στην ΑΕΚ αναστήθηκε η καριέρα του μετά από πολλά προβλήματα. Οποιος ρίχνει ευθύνη στην ΑΕΚ για την ιστορία αυτή να το… κοιτάξει. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως η ΑΕΚ δεν θα έχει πρόβλημα να καλύψει το κενό. Απλά δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει τον Ντίντακ να λογικευτεί. Πρέπει στην πρώτη να υπάρχει εν δυνάμει βασικό αριστερό μπακ στα Σπάτα. Χαμένη δεν θα είναι η ομάδα πάντως ακόμη κι αν ο Ντίντακ δεν ξαναπαίξει λεπτό.

Το πιο δύσκολο κομμάτι της αναζήτησης του κατάλληλου είναι φυσικά για την θέση του φορ. Εκεί που η ΑΕΚ φιλοδοξεί να πάρει δυο παίκτες για να αντικαταστήσει Πέκχαρτ και Αλμέιδα. Ο Γιακουμάκης έχει έρθει ήδη και η ΑΕΚ θα κάνει προσπάθεια για τον Αραούχο. Ομως είναι ακόμη νωρίς για τον Σέρχιο. Αν ο Σκόκο ήταν… επαγγελματίας, όπως κάποιοι άλλοι που το θυμούνται μόνο όταν αυτοί πρέπει να κάνουν θυσία για την ομάδα που αγαπούν, μπορεί να ήταν εδώ ήδη και να είχαμε μεγάλη άνεση. Δεν είναι. Επειδή όμως δεν μπορείς να περιμένεις τα πράγματα να έρθουν όπως θες η ΑΕΚ πρέπει να φροντίσει να έχει τουλάχιστον αυτούς τους τρεις πριν την πρώτη. Κι αν δεν έχει τον πρώτο φορ ας έχει τον δεύτερο. Ενα είναι το σίγουρο όμως. Διπλό με 11 εναντίον 11 στην πρώτη προπόνηση θα μπορούν να παίξουν οι δικοί μας. Ο Ολυμπιακός ακόμη… όχι.

Για τις εξελίξεις με το γήπεδο τα έχουμε πει όλα όταν τα… σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Τώρα έχω την ίδια ψυχολογία με τον κυρ Κωστα ετών 83 που είπε στον γιό του τον Γιάννη: “Μόλις αρχίσουν τα έργα θα πάρω τα σκαμπουδάκι μου, θα κατέβω Φιλαδέλφεια (από Πετρούπολη) θα το στήσω απέναντι και θα βλέπω τις μπουλντόζες”… Καλό Σαββατοκύριακο αδέρφια. ΑΕΚάρα για πάντα!