V
επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Οι μεταγραφές δεν τελείωσαν και δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό 57 μέρες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ομως η αλήθεια είναι πως πλέον αν ο πρόεδρος της Λας Πάλμας δεν πάρει μέσα στις επόμενες μέρες τηλέφωνο ζητώντας να πάμε να… παρουμε επειγόντως τον Αραούχο τότε η ΑΕΚ δεν πρόκειται να βιαστεί. Οπως έδειξε ο χρόνος, οχι πολύς, και οι πράξεις, η ΑΕΚ ήταν οργανωμένη και έτοιμη. Και όταν αποφάσισε να κινηθεί για να τελειώσει μεταγραφή, τα κατάφερε. Με αποφασιστηκότητα και επαγγελματισμό. Η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι κατάφερε να φτιάξει το προφίλ της όχι μόνο απέναντι στους οπαδούς της αλλά και στην αγορά. Αυτό είχα στο νου μου πέρυσι όταν έγραφα πως το πρόβλημα δεν ήταν τόσο οικονομικό, παρότι η ΑΕΚ λόγω της πτώσης της δεν ξεκινάει από την ίδια βάση εσόδων με τους ανταγωνιστές της από το 2015 ως σήμερα, όσο η οργάνωση του τμήματος που χειριζόταν τις μεταγραφές. Η ΑΕΚ άργησε να αλλάξει τα κακώς κείμενα όμως το έκανε. Από εκεί και πέρα ήταν δεδομένο πως θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Φυσικά και αγορές έγιναν φέτος και συμβόλαιο σχεδόν 1.000.000 (μαζί με το ενοίκιο) δόθηκε για ένα παίκτη μόνο, το σέντερ φορ, και δύο βατές αλλά όχι μικρές ρήτρες μπήκαν για του χρόνου για παίκτες που θεωρητικά θα είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα. Και ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ομως το ίδιο και περισσότερο κι αν ήταν το μπάτζετ πέρυσι, αποκλείεται με το σχήμα που υπήρχε να γινόταν τόσο καλή δουλειά.
Τώρα το βάρος πέφτει στην ομάδα και στον προπονητή. Η ΑΕΚ είναι πλήρης τουλάχιστον για τα πρώτα Ευρωπαϊκά παιχνίδια που μπορεί να είναι και τα πιο κρίσιμα της σεζόν αφού μπορεί η ομάδα να είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει σε αποκλεισμό και να μην στηρίζει τίποτα στα έσοδα της πρόκρισης όμως είναι δεδομένο πως μία και πολύ περισσότερο δύο προκρίσεις μπορεί να αλλάξουν την ιστορία της ομάδας. Γιατί αν έχει αποδειχτεί κάτι τα τελευταία χρόνια είναι ότι η ΑΕΚ μπορεί να εκμεταλέυτεί καλύτερα τα χρήματα που έχει στην διάθεση της. Επίσης αυτή τη χρονιά το πρωτάθλημα είναι αυτοσκοπός. Δεν υπάρχουν λοιπόν περιθώρια για κανέναν να βάλει οτιδήποτε πάνω από τους στόχους της ομάδας. Ο Πατίτο έκανε κακή αρχή και πράγματι είναι κρίσιμο, και για τον ίδιο, να πείσει γρήγορα πως ήταν απλά η κακιά στιγμή που οδήγησε σε ένα ανθρώπινο λάθος. Να αποδείξει ότι είναι 100% προσηλωμένος στην ομάδα. Γιατί η φετινή ΑΕΚ έχει χώρο μόνο για 100% προσηλωμένους. Σε όλες τις θέσεις.
Το ότι η ΑΕΚ κινήθηκε φέτος όπως έπρεπε στις μεταγραφές και το ότι έκλεισε νωρίς το 90% των παικτών που είχαν οι άνθρωποι της στο μυαλό τους όταν ξεκίναγαν δεν εγγυάται την επίτευξη των στόχων. Για μένα πάντα ισχύει το ότι σημασία έχει το ποιοι θα έρθουν και μετά το πότε θα έρθουν. Οταν η ομάδα μπει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς αυτό που θα μετράει είναι το πως θα παίζει η ομάδα και όχι το αν οι παίκτες που παίζουν ήρθαν Ιούνιο ή Αύγουστο. Ο Μανόλο ΧΙμένεθ λοιπόν και οι παίκτες του σε ένα περιβάλον που τους παρέχει ότι έχουν συμφωνήσει σε ατομικό επίπεδο και τα πάντα που χρειάζονται τα μέλη μιας ομάδας γενικά αυτό που έχουν να κάνουν είναι να γίνουν μια ομάδα που να νικάει. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο… Τίποτα δεν μπορεί ν εγγυηθεί ότι θα τα καταφέρουν εκτός από τους ίδιους…