V
επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Η επιστροφή Αραούχο παύει να είναι σήριαλ για την ΑΕΚ μετά την δήλωση του προέδρου της Λας Πάλμας και ευτυχώς η ομάδα, όχι μόνο δεν αρχίζει σήμερα να ψάχνει τον βασικό της φορ, αλλά τον έχει ήδη στην Πολωνία. Φυσικά, θα μπορούσαν να είναι και οι δύο μαζί και να γίνει πάταγος, αλλά από την στιγμή που ο πρόεδρος της Λας Πάλμας έβαλε προπονητή δικό του, περίμενα αυτή την εξέλιξη και ιδίως αυτή την διατύπωση: “Με απόφαση του τεχνικού τιμ…”.

Ο Σέρχιο, λοιπόν, μένει στη Λας Πάλμας, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Το κεφάλαιο Αραούχο για την ΑΕΚ δεν έχει κλείσει. Από εδώ και πέρα η ΑΕΚ θα συνεχίσει αυτό που έκανε. Λίστα με φορ υπάρχει και η επιλογή θα γίνει την κατάλληλη στιγμή. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η διαχείριση του Αλμέιδα. Στην χειρότερη των περιπτώσεων που ο Αλμέιδα δείξει πως δεν μπορεί για διάφορους λόγους να σταθεί στο επίπεδο ΑΕΚ παρότι έχει έρθει πολύ πιο έτοιμος από πέρυσι, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα πάρει κι άλλο φορ ακόμη κι αν πληρώνει τον Αλμέιδα. Τα λάθη πληρώνονται και η ομάδα δεν φταίει να έχει έλλειμμα παικτών επειδή πέρυσι έγινε ένα λάθος. Στο κάτω κάτω αυτά συμβαίνουν σε όλους τις ομάδες του κόσμου και κανείς δεν εγγυάται πως όλες οι επιλογές θα βγουν σωστές. Ομως επειδή μιλάμε για τον συγκεκριμένο παίκτη, με την συγκεκριμένη προσωπικότητα, πιστεύω πως η εξέλιξη θα είναι πολύ καλύτερη. Και φυσικά αυτό που θα ήθελα όπως όλοι είναι να δούμε τον Αλμέιδα που ξέραμε ή που είδαμε με την Ξάνθη και στο Αγρίνιο αλλά χωρίς τραυματισμούς βέβαια. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Η ΑΕΚ θα κάνει τις κινήσεις που πρέπει την κατάλληλη στιγμή. Νομίζω πως team και Ντάνιελ έχουν κερδίσει με το σπαθί τους την εμπιστοσύνη…

Καταιγίδα στο ποδόσφαιρο δεν θα έχουμε από εδώ και πέρα, οπότε είναι ευκαιρία να προβληθούν περισσότερο οι μεταγραφές που έρχονται στο μπάσκετ… Πέρυσι σίγουρα έγινε καλύτερη δουλειά από πρόπερσι και φτιάχτηκε καλύτερη ομάδα με λιγότερα χρήματα και φέτος πρέπει να γίνει ακόμη καλύτερη με δεδομένο πάντα το ότι Μωραϊτης και Τσαλμπούρης θα είναι στην δωδεκάδα με χρόνο συμμετοχής. Οχι 2-3 λεπτά σε αγώνες 30 πόντων αλλά κανονικά, σε όλους τους αγώνες. Άλλωστε, ο Δημητράκης τελείωσε το… σχολείο και η επόμενη σεζόν θα είναι σίγουρα πιο εύκολη για αυτόν. Θα κάνει μόνο καμιά… δεκαριά ώρες προπόνηση.

Γύρω από αυτό το δεδομένο θα χτιστεί η μεταβατική αυτή ομάδα που θα έχει στόχο να κάνει άλλο ένα βήμα μπροστά όπως κάνει κάθε χρόνο η ΑΕΚ με τον Μάκη Αγγελόπουλο, αλλά παράλληλα να ετοιμάσει μια βάση παικτών για να μπει στο νέο γήπεδο που αν όλα πάνε καλά θα ανοίξει τις πόρτες του να την υποδεχτεί τη σεζόν 2018-2019. Η μεταγραφή Ξανθόπουλου έδειξε πως η απόφαση για ρίξιμο των μικρών στα βαθιά είναι δεδομένη. Είναι ένας παίκτης ομάδας και προπονητή ο Ξανθόπουλος και μακάρι να τον είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα. Από εκεί και πέρα δεν θα είναι έκπληξη ακόμη κι αν η τριάδα συμπληρωθεί από τον… Ντίξον. Τα πήγε πολύ καλά ως άσος στους μικρούς τελικούς και έδειξε πως αν σκέφτεται την πάσα, την έχει. Αν συνεχίσει στην ομάδα θα είναι ως άσος πάντως… Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο πως οι ξένοι παίκτες θα έχουν ως κύριο προσόν την αθλητικότητα ιδίως τώρα που η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει τους δύο Ελληνες που κυνήγησε, τον Μπράμος και τον Ογκουστ που θα έδινα σε μεγάλο βαθμό αυτό το στοιχείο. Με Σάκοτα στο 4, με Τσαλμπούρη στο 5 και το 4, με Μαυροειδή και ίσως Καββαδά είναι δεδομένο πως οι ξένοι ψηλοί που θα πάρει η ΑΕΚ θα είναι παίκτες που θα παίζουν πάνω από το στεφάνι. Ο Μανωλόπουλος ψάχνει τους δικούς μας Γκιστ και Λάσμε… Δεν αποκλείεται ο ένας να είναι ο Ελόνου. Η αγορά θα αποφασίσει για όλα.

Επίσης, σημαντικό ρόλο θα παίξει το αν η ομάδα αποφασίσει και καταφέρει να πάρει τον Μήτρου - Λονγκ με Ελληνικό διαβατήριο για την θέση 2, αλλά και 3 σε χαμηλό σχήμα και αν ο Ατιτς θα είναι τελικά έκτος και όχι έβδομος ξένος, αφού υπάρχει αυτή η σκέψη μετά το απρόσμενο ναυάγιο με τον Μπράμος. Γενικά φέτος η ΑΕΚ δεν βιάζεται. Εχει αποφασίσει την στρατηγική της και τώρα θέλει να στελεχώσει την ομάδα έχοντας ως πρώτο μέλημα την σωστή χημεία μεταξύ των παικτών. Με το βλέμμα πάντα στο μέλλον και στόχο από φέτος μια ομάδα με πολλούς νέους που θα σκοτώνει στην άμυνα και θα προσφέρει θέαμα στην επίθεση. Ας κάνουμε λίγη υπομονή χωρίς άγχος. Ενα είναι το άγχος μόνο. Να υπογράψει κι ο Ρογκαβόπουλος. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα…