επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Δεν θα συμφωνήσω με την δήλωση του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Δεν θα κριθεί ο μεγάλος ημιτελικός ΑΕΚ - ΠΑΟ στην τακτική. Για την ακρίβεια δεν μπορεί η ΑΕΚ να αποκλείσει τον ΠΑΟ με την τακτική. Οχι επειδή φέτος δεν έχουμε δει μέχρι τώρα τακτική αλλά γιατί αυτά τα παιχνίδια μπάσκετ που η διαφορά των ομάδων είναι αντικειμενικά μεγάλη η τακτική δύσκολα θα βοηθήσει το αουτσάιντερ. Σε αυτα τα παιχνίδια μετράει το “θέλω” κι ο εγωισμός των παικτών και βέβαια ο κόσμος. Σήμερα η ΑΕΚ θα έχει πολύ κόσμο. Κι όποιος ακόμη δεν το έχει αποφασίσει προλαβαίνει. Υπάρχουν ακόμη πολλά εισιτήρια των 10 ευρώ. Και μετά το ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι δίπλα. Μια Κυριακή γεμάτη ΑΕΚ η σημερινή. Δύο τεράστια παιχνίδια.
Στο μπάσκετ πρέπει να το πάρουν πάνω τους το ματς οι παίκτες κι ο κόσμος. Με τον Παναθηναϊκό έχουμε δει όλα τα θαύματα. Το πρώτο μπασκετικό θαύμα που πανηγύρισα το 1981 ήταν καλή ώρα ένα ματς όπως σήμερα. Μόνο που τότε ήταν διπλοί ημιτελικοί. Στο πρώτο ματς η ΑΕΚ είχε χάσει με μεγάλη διαφορά στον “Τάφο” όμως στη ρεβάνς του Ιωνικού έγινε η μεγάλη ανατροπή που οδήγησε την ομάδα στον τελικό της Γλυφάδας με τον Ηρακλή και την κατάκτηση του κυπέλλου που έσπασε τα πέτρινα χρόνια. Και τα δύο κύπελλα σερί πάλι με αντίπαλο τον ΠΑΟ ήταν. Εναν τρομερό Παναθηναϊκό ιδίως αυτόν του 2001 που εκτός από πρωτάθλημα πέτυχε και τον άθλο στην Μπολόνια. Ακόμη και επί Δρόσου η μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟ έγινε και μάλιστα με ανατροπή στο δέυτερο ημίχρονο και φυσικά η πρώτη μεγάλη νίκη της εποχής Αγγελόπουλου με τον ΠΑΟ έγινε. Ολα τα θαύματα με τον ΠΑΟ γίνονται. Πάμε για άλλο ένα. Καλύτερος είναι ο ΠΑΟ καλύτερος θα είναι την Δευτέρα ότι κι αν γίνει την Κυριακή. Ομως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θα είμαστε εμείς εκεί, να δώσουμε την μάχη. Ξεκινάμε νωρίς για το ΟΑΚΑ. Η σημαία μας μας περιμένει στη θέση μας και η Βασίλισσα μας έχει ανάγκη όσο ποτέ. Για τη ΝΙΚΗ.
Και αφού δώσουμε την μάχη μας, φεύγουμε αμέσως για δίπλα. Εκεί τα πράγματα είναι απλά. Η ΑΕΚ με νίκη επιστρέφει στην κορυφή και αφήνει δύο βαθμούς πίσω τον ΠΑΟΚ και τρεις, τουλάχιστον, τον Ολυμπιακό. Σήμερα η ΑΕΚ νικάει. Απλά. Για να καλυφθούν οι γκέλες και για να πείσουν τους πάντες και τον… Μανόλο ότι μπορούν το ίδιο καλά πλέον σε δυο μεγάλα ματς μέσα σε τέσσερις μέρες. Γιατί απλά μπορούν. Είναι οι καλύτεροι, η εξέδρα θα είναι πάλι δυνατή γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι το δεύτερο ματς πρωταθλήματος που η ΑΕΚ παίζει με κόσμο, ΜΟΝΟ η νίκη υπάρχει. Με σεβασμό στον ΠΑΟΚ όπως στον κάθε αντίπαλο αλλά με μισό - μηδέν ή όσο θέλετε παιδιά πρέπει να το πάρετε αυτό παιχνίδι. Για όλους. Για την παράδοση. Για την διαφύλαξη της τάξης. Για τον Πέτρο! Για τον Νίκο από την Κομοτηνή, τον Χρήστο από τον Καβάλα, τον Τζιμάκο από την Αλεξανδρούπολη… Για όλα τα αδέρφια στη Βορειο Ελλάδα.