επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Δεύτερη μέρα σήμερα που οι τρεις εφημερίδες του Ολυμπιακού, μάλλον οι δύο κι η τρίτη του Μελισσανίδη και των Παναθηναϊκών σύμφωνα με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ασχολούνται με την ΑΕΚ που τους ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ και θυμούνται τα παλιά και προσπαθούν να επιβάλουν ποινή. Αυτή η νοσταλγία για τις χρυσές εποχές που με ένα τηλέφωνο δίνονταν παραγγελία ακόμη και για το… Γάζωρο στοιχειώνει τα όνειρα αυτών που τα έζησαν και τα ευχαριστήθηκαν. Η ηδονή που ένιωσαν παίρνοντας πρωτάθλημα στα χαρτιά έχοντας ξεφτυλιστεί με τεσσάρα διαμορφωμένη από το 65 μέσα στο γήπεδο και έχοντας λιγότερους βαθμούς από τον… δεύτερο τους έχει σημαδέψει. Ολα τα ΜΜΕ του Ολυμπιακού καρμπόν δυο μέρες τα ίδια, έχουν βγάλει και τις ποινές με τους -3 βαθμούς και τους 2-4 αγωνιστικές τιμωρία επειδή έτσι το λέει ο κανονισμός. Μονο το ΦΩΣ έκανε τη διαφορά και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε μια προσπάθεια να πείσει προφανώς ότι δεν είναι του Παναθηναϊκού και του Μελισσανίδη. Εγραψε ότι η ΑΕΚ είναι… υπότροπή και για τα επεισόδια στα Πευκάκια πριν τον αγώνα με τη Μίλαν! Μάλιστα ως έξτρα επιβαρυντικό έγραψε και ότι έγιναν έξι συλλήψεις. Ιταλών!!! Μιλάμε για το απόλυτο X file!  

Είναι φως φανάρι. Θέλουν ξανά να το παρουν στα χαρτιά. Υπάρχουν κανονισμοί που τιμωρούν αλλά πρέπει αυτά τα περιστατικά για να τιμωρηθούν να έχουν… γίνει. Παιδιά ενημερωθείτε για τα περιστατικά. Δεν ήσασταν εκεί, δεν έδειξε απολύτως τίποτα το κανάλι που μετέδιδε τον αγώνα. Πράγματι υπάρχει κανονισμός που προβλέπει -3 και 2-4 αγωνιστικές. Εκεί που κολλάει… λίγο το σενάριο είναι ότι αυτά που τιμωρούνται πρέπει να έχουν γίνει. Κι επειδή πλέον δεν μπορούν να δίνουν παραγγελίες σε διαιτητές και παρατηρητές αλλά μόνο σε όργανα προπαγάνδας μπορεί να σκούζουν αλλά δυστυχώς για αυτούς τις αποφάσεις θα τις πάρουν τακτικοί δικαστές που θα βασιστούν σε αντικειμενικές εκθέσεις διαιτητών, παρατηρητών και αστυνομίας. Τα επεισόδια έγιναν στον προέλεγχο όπου υπάρχει το σύνηθες, δυστυχώς, πρόβλημα της προσπάθειας ατόμων να μπουν χωρίς ειστήριο.

Μέσα στο γήπεδο και στον στενό περιβάλοντα χώρο του γηπέδου ο κόσμος που πήγε να δει τον αγώνα είχε άψογη συμπεριφορά όπως πάντα. Παρά την εξέλιξη που είχε ο αγώνας με την γρήγορη αποβολή και βέβαια το ότι ήταν ντέρμπι. Ολα τα περιστατικά όπως έγιναν και όχι όπως θα ήθελε ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ολυμπιακού να γίνουν έχουν καταγραφεί στις εκθέσεις παρατηρητή και διαιτητή. Εν κατακλείδι αν η αστυνομία και συγκεκριμένα ο Ταξίαρχος, υπεύθυνος για τα μέτρα τάξης, Κωνσταντίνος Βουτσελάς, τα έχει γράψει όλα στην έκθεσή του και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε τότε η ΑΕΚ θα τιμωρηθεί με πρόστιμο. Οχι με τιμωρία έδρας και όχι βέβαια με -3 που ονειρεύονται αυτοί που πήραν το πρωτάθλημα στα χαρτιά και το πανηγύρισαν πιο πολύ κι από αυτά που έπαιρναν μόνο με την διαιτησία. Και μια σχετική σημείωση. Διαβάζω και βλέπω να λένε ότι η ΑΕΚ δεν κάνει τίποτα με αυτούς που προσπαθούν να μπουν τσάμπα. Μα εδώ τα ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν το ντου. Τι να κάνει η ΑΕΚ δηλαδή; Να στήσει… πολυβόλα; Θα λυθεί το θέμα. Γίνονται προσπάθειες. Ενα πράγμα ΔΕΝ πρόκειται να γίνει κι ας το ονειρεύονται κάποιοι. Ενα νέο… Περιστέρι που να χωρίσει την ΑΕΚ σε 1000 κομμάτια. Λύσεις υπάρχουν και θα δοθούν.