επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Ελπίζω να απενεργοποιήσατε τους τηλεφωνητές σας. Από το πρωί διαβάζοντας το βομβαρδισμό δημοσιευμάτων εκεί λίγο μετά τις 11 -λες και υπήρχε συνεννόηση και εμπάργκο ώρας, που έμαθα για το απειλητικό μήνυμα στον τηλεφωνητή της κυρίας που ισχυρίζεται ότι είναι στους 56 που προσέφυγαν στο ΣΤΕ- με έλουσε κρύος ιδρώτας. Τι μπορεί να πάθει ένας φιλήσυχος άνθρωπος που μένει στην οδό Σειρήνων, επειδή απλά προσπαθεί να εμποδίσει την κατασκευή ενός γηπέδου κάτι χιλιόμετρα μακριά. Το λέω επειδή Σειρήνων στη Φιλαδέλφεια δεν υπάρχει.

Οταν, δε, άκουσα και το ηχητικό στο youtube, κλείδωσα πόρτες και αμπάρωσα τα παράθυρα. Αν και όπως τον άκουσα τον… εκβιαστή, θα τρυπάει και τοίχους. Τρομακτικός αν και ευγενέστατος. Για να μην ενοχλήσει ξανά, άφησε και μήνυμα. Λες και ήθελε να δώσει την ευκαιρία στους 56 να κάνουν προπαγάνδα με τα πρόθυμα ΜΜΕ. Τέλος πάντων. Αυτό που μένει ως απορία είναι γιατί έδωσαν την γυναίκα, αν πράγματι λένε αλήθεια και η συγκεκριμένη κυρία όντως είναι στους 56 που έχουν κάνει την προσφυγή κατά του γηπέδου της ΑΕΚ. Ούτως ή άλλως μου φαίνεται περίεργο που από μόνοι τους δεν δημοσιοποίησαν τα ονόματα τους. Τι φοβούνται; Μήπως ντρέπονται; Δηλαδή οι 55 κρύβονται και δώσανε μόνο το όνομα της γυναίκας, επειδή βρήκε στον τηλεφωνητή της αυτό το τόσο… τρομακτικό μήνυμα. Κρίμα. Στη θέση της θα έκλεινα τον τηλεφωνητή. Οσο για τους σοκαρισμένους υπαλλήλους που γράφανε για γήπεδο Μελισσανίδη μια συμβουλή: Κορίτσια καρφώνεστε.

Μακάρι να είχε μόνο γέλιο η μέρα. Δυστυχώς, δεν είχε. Το βράδυ της Δευτέρας έμεινε στο μυαλό και θα αργήσει να φύγει. Και δυστυχώς δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό του Γιόχανσον. Μια πολύ μεγάλη ατυχία πρώτα και πάνω από όλα για τον παίκτη την ημέρα της απόλυτης δικαίωσης. Της πρόκρισης στο Μουντιάλ χάρη στο δικό του γκολ και μάλιστα αποκλείοντας την Ιταλία, στην μεγαλύτερη έκπληξη των μπαράζ. Αυτό το μαγικό βράδυ το πέρασε στο κρεβάτι του πόνου με τον χειρότερο τραυματισμό που θα του στερήσει το υπόλοιπο της σεζόν που λήγει το συμβόλαιο του. Τι να πεις;

Μεγάλη ατυχία είναι φυσικά και για την ΑΕΚ. Μην ξεχνάμε πως ο Γιόχανσον μαζί με τον Σιμόες και τον Μάνταλο είναι οι τρεις πυλώνες της ομάδας από την ημέρα που επανήλθε στη Σούπερ Λιγκ. Και οι δυο από τους τρεις είναι έξω με τον ίδιο τραυματισμό μέχρι το τέλος της σεζόν. Σε τελείως ανύποπτες στιγμές, με τον πιο κοντινό αντίπαλο να είναι στα δύο μέτρα. Ενα κακό πάτημα, ένα κρακ και τέλος η σεζόν για δύο από τους πιο πολύτιμους παίκτες. Φυσικά, ο Γιόχανσον δεν είναι τόσο σημαντικός όσο ο Μάνταλος, όμως από την στιγμή που η διοίκηση της ΑΕΚ αποφάσισε να διατηρήσει ενεργό τον Σουηδό παρά την πικρία από την στάση του στο θέμα της ανανέωσης, ήταν δεδομένο ότι θα είναι πολύτιμος. Η ΑΕΚ εννοείται πως θα καλύψει το κενό, όμως ίσως υπάρξει μια αλλαγή στον προγραμματισμό. Ιδίως αν ο Κονέ είναι αυτός που περιμένουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και με δεδομένα τα χαρακτηριστικά του Γαλανόπουλου, είναι σίγουρο πως η ομάδα θα πάρει έναν παίκτη που να μπορεί να παίζει και μαζί με τον Σιμόες, αλλά και στη θέση του όπως γινόταν δηλαδή με τον Γιόχανσον όποτε χρειάστηκε.

Σε ότι αφορά το συμβόλαιο. Η ΑΕΚ έκανε δύο προτάσεις στον Γιόχανσον εκτός από τις… ατελείωτες κρούσεις, όμως ο μάνατζερ του παίκτη, αφού ο ίδιος δεν μιλάει για αυτά, δεν έβαλε καν ένα ποσό στο τραπέζι για να γίνει συζήτηση. Αν αλλάξει αυτή η στάση από την πλευρά του, είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα επαναφέρει την πρόταση της κι αν ο Γιόχανσον θέλει, θα μείνει. Είναι καλό για αυτόν να ξέρει ότι η ομάδα του θα πάρει το ρίσκο που πιθανότατα δεν θα πάρουν άλλες ομάδες που θα ενδιαφέρονταν για αυτόν. Ομως σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε η ΑΕΚ κι ο Μελισσανίδης να κάνουν ότι έκαναν με Λαμπρόπουλο και Μάνταλο.

Ο Λαμπρόπουλος ήθελε να μείνει και η κίνηση της ΑΕΚ να του προσφέρει συμβόλαιο την ημέρα του τραυματισμού τον έδεσε για πάντα με την ομάδα. Ο Μάνταλος ήταν σε συζητήσεις με την ομάδα, υπήρχε μια μικρή διαφορά στο οικονομικό και η ΑΕΚ αποφάσισε να κάνει δεκτή την δική του πρόταση και να του δώσει ότι ήθελε δείχνοντας του έμπρακτα την στήριξη και κυρίως την πίστη ότι θα γυρίσει και θα είναι πάλι ο αρχηγός. Ο Γιόχανσον δεν έχει μπει καν σε διαδικασία συζήτησης για το οικονομικό, δείχνοντας μέχρι τώρα ότι είχε επιλέξει να πάει σε άλλη ομάδα με τις ελπίδες να είναι μάλλον… μαθηματικές. Αν αλλάξει Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Και το ξέρει!